ESET SS 4 Firewall problem

Discussion in 'ESET Smart Security' started by tarts, Jan 14, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tarts

    tarts Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Posts:
    5
    I have ESS 4.2.40
    At first everything was ok but as time passed my wireless connection took longer to connect, and now it doesn't connect at all. It requires the network address really long time and finally it says "limited or no connectivity"
    If I'll try to use "repair" it gives me error sayng: failed to renew IP address.

    There is a way around: I disable FF filtering while it connects and after connection I'll enable the filtering again. But this is not a solution for me. It can't be done if I'm logged in as limited user.

    Any ideas?
    I have tried automatic and interactive modes. "System" and other applications listed in rules and zones window are all allowed. In preferences I also restored all default settings - nuthing.:'(
     
  2. WayneP

    WayneP Support Specialist

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Posts:
    339
    Hello tarts,

    What version of Windows are you running? I would recommend upgrading to the latest build of ESS to see if this may resolve the issue. If that does not resolve the issue, let us know.
     
  3. tarts

    tarts Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Posts:
    5
    Hi

    I updated to latest version. At first it worked very good. Connected to wireless prety fast. Then after my computer had gone to standby for a number of times it gave me the limited connectivity error again when waking up from standby. And sometimes if it connects, it takes pretty much time.

    I have windows XP sp2. Windows firewall is disabeled and I don't have any other antivirus or FF programs installed.
     
  4. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
    If you can update to SP3. The issue seems to be when the machine is coming out of standby and not on restart? If yes you might need to troubleshoot standby issues
    http://support.microsoft.com/kb/907477
     
  5. tarts

    tarts Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Posts:
    5
    The issue remains if I'll do restart. It's just that I don't completely shut down my computer very often.
    Do you think ps3 will help? It seems to be a firewall issue?
     
  6. tarts

    tarts Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Posts:
    5
    It seems that version 4.2.71 solved the problem.
    Thanks all for your input!
     
  7. stickymicky

    stickymicky Registered Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Posts:
    14
    @tarts... where did you get version 4.2.71 as I have exactly the same issue you have and would like resolve it! PLS HELP!!!
     
  8. tarts

    tarts Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Posts:
    5
    I don't think it's public yet, but you can ask Marcos. He sent me the link.
     
Thread Status:
Not open for further replies.