ESET Smart Security installs updates

Discussion in 'ESET Smart Security' started by The Nodder, Feb 21, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. The Nodder

    The Nodder Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    296
    Location:
    UK
    Version 4.2.71.2

    It started about 2 months ago when ESET SS downloaded the updates and installed them, I did not change any settings, in fact, I did nothing, it started all on its own.

    Anyway, I let it go for a while but I got fedup with it as I could do nothing untill the updates were completed.
    About 2 weeks ago I went through all the settings etc and I changed any settings that were likely canditates to be the the culprit.

    Nothing worked, has anyone any ideas please.
     
  2. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
  3. The Nodder

    The Nodder Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    296
    Location:
    UK
    Thanks for your reply and my apologies for not giving the detail you require.

    It is the ESET Smart Security updates that is the "problem", not Windows.
    I have gone over the settings in ESS 3 times over the past 2 months to try changing settings without success.
     
    Last edited: Feb 22, 2011
  4. dmaasland

    dmaasland Registered Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Posts:
    468
    So what is the problem exactly? Do you get an error message?
     
  5. The Nodder

    The Nodder Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    296
    Location:
    UK
    No, I dont get any error messages or anything like that.

    Its just that when I switch on the PC =W7= when ESS has loaded in, it updates with the latest updates. When it is updating the icons on the task bar and desktop are "blank", they do not have their "details" untill ESS has finished updating, it is then that the icons are then showing their details.

    I prefer to manually get the updates to get over that.
     
  6. rekun

    rekun Registered Member

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Posts:
    89
    have you tried to disable the scan which happens when ESS has updated itself?
     
  7. The Nodder

    The Nodder Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    296
    Location:
    UK
    Hi,
    I went through to options to find the Scan setting for when ESS is downloading the updates and scanning when download is completed, there are some settings that I dont fully understand, that is, what they do.
     
Thread Status:
Not open for further replies.