ESET Remote Administrator Console error with MYSql

Discussion in 'ESET Server & Remote Administrator' started by luka1002, Jun 9, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. luka1002

    luka1002 Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Posts:
    21
    Since we move ERA to new server i decided to install SQL instead Access.
    I set ODBC and validate and with ESET Remote Administrator Maintenance Tool validate connection to MYSQL.
    When i start ERA, can not connect. Log:

    Code:
    [2012-06-09 14:14:11.562] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <INIT_INFO> ESET RA Server [Av] (version 5.0.119.0, era.exe version 5.0.119, lang id 1033) starting
    [2012-06-09 14:14:11.562] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <INIT_INFO> OS version: Microsoft Windows Server 2003 R2, Enterprise Edition Service Pack 2 (build 3790)
    [2012-06-09 14:14:12.093] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <LICENSE_INFO> Licensed to:       XXX
    [2012-06-09 14:14:12.093] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <LICENSE_INFO> Expires:           XXX
    [2012-06-09 14:14:12.093] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <LICENSE_INFO> Number of clients: XXX
    [2012-06-09 14:14:13.296] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <INIT_INFO> Can not initialize database connection 'MYSQL' (EC 14:-1)
    [2012-06-09 14:14:13.296] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <INIT_INFO> Retrying database connection initialization 'MYSQL' after 30 seconds (retry 1/10)
    [2012-06-09 14:14:43.239] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <INIT_INFO> Database connection initialized (using 'MYSQL')
    [2012-06-09 14:14:43.239] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <INIT_INFO> Database connection 2. initialized (using 'MYSQL')
    [2012-06-09 14:14:43.239] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <INIT_ERROR> Database table 'Task' is incorrect.
    [2012-06-09 14:14:43.239] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <INIT_ERROR> Database problem ('','').
    [2012-06-09 14:14:43.239] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Deinit server started
    [2012-06-09 14:14:43.239] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> ESET RA Server version 5.0.119 shuting down
    [2012-06-09 14:14:43.239] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Deinit server step 1 took 0ms
    [2012-06-09 14:14:43.255] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Deinit server step 2 took 0ms
    [2012-06-09 14:14:43.255] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Deinit server step 3 took 0ms
    [2012-06-09 14:14:43.255] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Deinit server step 4 took 0ms
    [2012-06-09 14:14:43.255] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Deinit server step 5 took 0ms
    [2012-06-09 14:14:43.255] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Deinit server step 6 took 0ms
    [2012-06-09 14:14:43.255] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Deinit server step 7 took 0ms
    [2012-06-09 14:14:43.255] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Deinit server step 8 took 0ms
    [2012-06-09 14:14:43.255] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Deinit server step 9 took 0ms
    [2012-06-09 14:14:43.364] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Server Statistics: Uptime: 0 days 00h:00m.32s, Total Connections: (Client: 0, Console: 0, Replicate In: 0, Replicate Out: 0, Agent: 0, Maximum In: 0), Data In: 0,0 kB (0,0 kB/sec, saved 0,0 kB, 0,0 %), Data Out: 0,0 kB (0,0 kB/sec, saved 0,0 kB, 0,0 %), Total DB Queries: 7 (0,2 q/sec, read 42,9 %, write 57,1 %), Average user handling time: 0 ms
    [2012-06-09 14:14:43.364] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> ESET RA Server version 5.0.119 finished
    [2012-06-09 14:14:43.364] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Deinit server step 10 took 109ms
    [2012-06-09 14:14:43.364] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <DEINIT_INFO> Deinit server step 11 took 0ms
    
    What means :

    [2012-06-09 14:14:43.239] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <INIT_ERROR> Database table 'Task' is incorrect.
    [2012-06-09 14:14:43.239] V1 [4fd33e130000] [000004f4] <INIT_ERROR> Database problem ('','').

    Database is empty, what can be problem?
     
  2. luka1002

    luka1002 Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Posts:
    21
    SOLVED

    Problem is that db is empty.
    There are too ways to set this up:

    1. Set MYSQL before installation of ERA and choose to "create tables automatic" (similar to that) in installation of ERA.

      OR
    2. Run ERA with default setting (DB set to Access) then stop ERA, run ERA Maintenance Tool and choose "Database transfer (...).
      Choose source Access DB and destination MYSQL AND use this mark "create tables automatic" !!!

    After that start ERA!

    hope i helped someone in future.
     
  3. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
    Thanks for posting how you resolved it.
     
  4. luka1002

    luka1002 Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Posts:
    21
    NP. Hope i helped someone in future.
     
Thread Status:
Not open for further replies.