ESET Internet security products

Discussion in 'other anti-virus software' started by Oleg, Nov 11, 2014.

  1. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    @Krond

    Have you talked to ESET about this?
     
  2. superssjdan

    superssjdan Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Posts:
    148
    Location:
    USA
    I've run speed tests morning,noon,and night at differing levels of congestion and am still getting full throughput 150/150 with ESS and WSA installed.No issues at all.I use youtube heavily and haven't hit any issues there yet.I use ESS at default settings other than having exceptions set up for WSA and Adguard.
     
  3. superssjdan

    superssjdan Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Posts:
    148
    Location:
    USA
  4. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
    Download speed is fine for me, its the same with or without NOD32, the issue is with streaming videos
     
  5. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,441
    As for the problem with streaming videos, would it be possible to create a demonstration video and report the issue in our official forum http://forum.eset.com while enclosing a link to the video?

    For possible resolution of the speed issues, please refer to our KB article http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2654 and install the appropriate hotfixes from Microsoft if you already haven't done so.
     
  6. Charyb

    Charyb Registered Member

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Posts:
    674
    These test results are more along the lines of what I see while running ESET.

    http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2014/11/avc_per_201410_en.pdf
     
    Last edited by a moderator: Nov 12, 2014
  7. Krond

    Krond Registered Member

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Posts:
    55
    Here my results with/without ESS installed. This result is equal if I install NOD32. So I think, that the webfilter is the actuator from this.

    Tested with new Installation of ESS on a PC, where ESS v7 was installed before. And tested on a PC with an OS, where no AV was installed before (AppGuard/Sandboxie is running there). Tested on this PC ESS and NOD32, same result.
     

    Attached Files:

  8. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,064
    I am currently using eset smart security 8 and do not have any problems with it. I have done a speed test with eset disabled and enabled and get the same speed result.as a test I have started three hd videos on youtube at the sametime and no lagg what so ever. I have been using eset for over two years now and other than the update notifications and the occasional block of a infected advert I do not even notice it is there.
     
  9. Oleg

    Oleg Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Posts:
    442
    Location:
    USA
    The same here. With ESET enabled or disabled my Internet speed or PC performance were not impacted ether.
     
  10. Oleg

    Oleg Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Posts:
    442
    Location:
    USA
    To all of those who are having issues with ESET security products. I am %99 sure it's third party software is interfering with ESET. Especially OEM PCs full of bundle-ware or unwanted software.
     
  11. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
    wrong, clean install of Windows 7 here, no other software installed. I never use any OEM preinstalled OS
     
  12. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    WRONG. i am speaking about A FRESH windows 7 install NO OTHER software at all. NO OEM stuff. i never ever install oem stuff. in fact the first thing i do when i get any new system is FORMAT IT i hate all the oem junk and install windows fresh right out of the box. so sorry as i have said multiple times over and over but people seem not to read this is without ANY addition software aside from needed drivers.
     
  13. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,441
  14. Oleg

    Oleg Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Posts:
    442
    Location:
    USA
    Drives could be buggy as well.
     
  15. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    You guys that have problem with streaming videos, can you test with several browser to see if it happens in all of them.

    Maybe also worth mention what browser add-ons you use, if any. And also try streaming without any add-ons loaded in the browsers.
     
  16. Oleg

    Oleg Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Posts:
    442
    Location:
    USA
    That's another good suggestion.
     
  17. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    my drives are fine and yes its every browser. including streaming to bluray (lg, samsung and panny so not one brand. also streaming to a wd live and a medi8tor box) sorry to sound rude but its like eset can do no harm. i agree its an awesome av but for me is slowing stuff down. ill get some logs as soon as i can i just will not have time till this weekend sometime. to just note i have 26+ years doing this, former ibm, former robotics tech, etc trust me when i say i have tried everything to fix the issue. and im not the only one who has this issue. if it wasnt for the streaming / stuttering and low upload speeds eset might be the only av i used period.
     
    Last edited: Nov 13, 2014
  18. Krond

    Krond Registered Member

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Posts:
    55
    If I disable the webfilter in ESS or NOD (in both versions the problem exists), then the drop of speed is gone. Enabling the webfilter causes the drop again. This is equal on Win7 and Win8.1, several hardware, regardless of which connection to router - wireless or wired. No other AV´s installed on these machines, but v7 of ESET before. The software installations are very different on these machines, I tested. The only equality of software on them, are MS-Office, Firefox, Chrome, ShadowDefender. No OEM Software is installed.
     
  19. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    Yeah I know and I understand, and I know you have a lot of experience (much more than me), I just want this weird problem sorted for you guys that's all. ;) But no, it's not like ESET can do no harm because I have had issues myself and I have reported all of them to ESET and have got them fixed. If I wouldn't have done that I would probably still have the issues. Wich is why I generally think people should be prepared to work with the vendor to get an issue fixed, if the vendor can't reproduce it in-house. Not just with ESET of course. I contacted Webroot when I used it, and a few logs and one dump later it was sorted, that's how it works.

    That is great I really hope your logs will help a bit to get this sorted :thumb:

    Both you and maximus has this stuttering problem, on one hand you say it happens in all browser, while maximus now says it only happens in firefox and other fox variants....so where do we go from here?

    "What I noticed, is that this streaming videos issue didn't happen on IE 11, only on Firefox and its variants"
    https://forum.eset.com/topic/3579-stuttering-in-streaming-videos/?p=21023
     
  20. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,441
    Does disabling protocol filtering in the advanced setup make a difference? Have you tried applying the TCPAckFrequency fix as per the instructions at http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2654 to no avail?
     
  21. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
    Thanks Marcos, will try that and report back

    cheers
     
  22. Krond

    Krond Registered Member

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Posts:
    55
    @Marcos Yes, disabling the webfilter eliminate the drop of speed. I will try the fix as soon as I at home at my machine and report back! Thanks.

    [Edit]@Marcos this can´t be the Problem, because the TcpAckFrequency is everywhere already set to "1".
     
    Last edited: Nov 13, 2014
  23. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,441
    Ok, so we've ruled out one of the possibilities. Please contact me via our forum http://forum.eset.com; we'll need two sets of pcap logs to compare what was received by web protection with what was relayed further and when.
     
  24. Oleg

    Oleg Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Posts:
    442
    Location:
    USA
    As for my settings. I have Anti-Theft, Gamer Mode and Parental Control disabled. So maybe it's the reason why i am not experiencing any issues.
     
  25. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    marcos i will reinstall on the same image i had these issues on before and i will re-test this weekend and will be happy to provide any logs you need or test anything you would like. i can communicate via the forum or i would be happy to do it via phone or even chat such as skype etc i would love for these issues to be fixed since i have always loved eset and hate to say i have issues with it. just shoot me a pm and ill let you know as soon as i have it reinstalled and ready for you.
     
    Last edited: Nov 13, 2014
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.