ESET enough?

Discussion in 'ESET Smart Security' started by 39steps, Aug 8, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. 39steps

    39steps Guest

    Hi Everyone

    I’m thinking of adding Malwarebytes (free version) to my pc. Would it conflict with my copy of ESET Smart 4? Do I need to enter certain mbam.exe files as exceptions in the ESET program and, if so, how do I go about this?

    Thanks in advance for any advice.
     
  2. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
  3. ESS_Lover

    ESS_Lover Registered Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Posts:
    29
    Don't worry , it won't conflict , actually it will make your PC more secured because ESET does not scan the registry where as Malwarebytes scans the registry ! :thumb:
     
  4. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
    it might make it more secure but it will not be because Eset is not scanning registry
     
  5. ESS_Lover

    ESS_Lover Registered Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Posts:
    29
    that's one of the methods of making the computer more secure ! to scan the registry and detect illegal modifications cause by Viruses !
    ESET does not scan the registry ... ask Moderators about it and they'll tell you :)
    but Malwarebytes' scans the registry and you can see it happening in front of your face :D
     
  6. philby

    philby Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Posts:
    940
    That's right.
    Sysinspector can be used to get 'suspect' registry items flagged up for analysis...but that's all.

    Not at all and you won't need to add anything to any exclusion list - at least I didn't have to on two machines.

    philby
     
    Last edited: Aug 8, 2009
  7. reevesloh

    reevesloh Registered Member

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Posts:
    160
    I dun trust malwarebyte!Last time me use malwarebyte(free ver.) for a 1st time to scan and my ESS4 detect a virus n block it while malwarebyte is scaning... malwarebyte scan result is nothing but ESS4 block 12 infected object while 2 already cleaned.That 2 virus is win32/VB.OBK trojan in my system volume information.Hate malwarebyte!
     
  8. stackz

    stackz Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Posts:
    619
    Location:
    Sydney Australia
    Yes, it was in system restore and not actively running on your system. Unless you restored your pc to that restore point it posed no problem.

    MBAM does not claim to detect everything, it is more of a 'niche' cleaner that often detects things that AV's miss.
     
  9. reevesloh

    reevesloh Registered Member

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Posts:
    160
    What u mean...so complicate...
     
Thread Status:
Not open for further replies.