ESET Antivirus 3.0.667.0 causes Windows XP SP 3 computer to reboot on startup

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by Victor Hugo, Jun 22, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Victor Hugo

    Victor Hugo Registered Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Posts:
    17
    i've seen this issue reported in vista, basically upon start up, my computer will reboot and do a bugcheck.

    http://www.gorillaenterprises.co.uk/upload/uploadFiles/Mini062108-01.dmp
    http://www.gorillaenterprises.co.uk/upload/uploadFiles/Mini062208-01.dmp

    running through the windows debug tools, both dumps report that the module eamon.sys was responsible.

    my pc has never crashed during start up like this, and it happend the day after i installed the 667 update.

    i'm now going to go through the kb article "Help: My PC is freezing during startup " and delete the updates to see if that helps, is there anything i can do to fix this?
     
  2. krokodil_bb

    krokodil_bb Registered Member

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Posts:
    86
    Location:
    BB
    Same problem is on w2ksp4. Windows crash while booting. Last stable build for me is 650, you may install it too or wait for fixed build.
     
  3. Victor Hugo

    Victor Hugo Registered Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Posts:
    17
  4. Ravenheart

    Ravenheart Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    9
    I just started having this problem with 3.0.657.0 under Win2Kpro. I've tried the fix in the article; so far, so good.

    [edit]After another restart, the problem came back. Maybe NOD32 was regenerating the corrupt file. I was finally able to uninstall manually in Safe mode.
     
    Last edited: Jun 29, 2008
  5. krokodil_bb

    krokodil_bb Registered Member

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Posts:
    86
    Location:
    BB
    requisted full memory dumps was uploaded to ftp.nod.sk/support/
     
  6. weezyrider

    weezyrider Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2003
    Posts:
    35
    My W2K did this last week. NOD updated just before I shut the pc down - next day 2K wouldn't start right. There would be a message about Windows not finding the ESET kernel, then windows would start a memory dump. I rebooted the pc into the XP drive, and everything worked as normal. XP isn't allowed online. I don't want Adobe trying to sneak in updates. I pull the ethernet plug if I want to use Photoshop CS3. Since I can scan the XP drive from the 2K drive, I only installed Online Armor to keep HP, Adobe, and MS from calling out.
    I finally uninstalled NOD in safe mode, redownloaded 3 and reinstalled. It was working after a restart yesterday, haven't checked today. I think I changed to version 3 right after I renewed subscriptions in February. 2K has been behaving ever since. I think it was a definition of some kind that buggered 2K
    Would it be better to go back to 2.7? I'm running 3.0.642 on my XP laptop.
    BTW, none of our XP machines were affected. 3 are running 3.0 and 2 are running 2.7.
    Thanks,
    Weezy
     
  7. krokodil_bb

    krokodil_bb Registered Member

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Posts:
    86
    Location:
    BB
    Definitely I found that problems with pc are caused by "sw conflict" between eav 667 and some not detected rootkit; 650 is "compatible" with that so w2k never crash (crash with 667 is only visible problem)

    scan from eav667 shows this:
    .......
    D:\WIN2K\system32\vfpodbc.dll - is OK
    D:\WIN2K\system32\dxdllreg.exe - is OK
    D:\WIN2K\system32\kdxxw.exe - error opening [4]
    D:\WIN2K\system32\browsewm.dll - is OK
    D:\WIN2K\system32\hal.dll - is OK
    D:\WIN2K\system32\CDFVIEW.DLL - is OK
    ......
    Number of threats found: 0

    kdxxw.exe is not visible from infected pc
     
  8. weezyrider

    weezyrider Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2003
    Posts:
    35
    I think I was using 642 something - downloaded it in March 2008.
    Have 667 running now on 2K - Where do I find 650? Also am running trial version now just to check, how do I switch it to subscription? I had one on the 2K pc, but had to delete. Now I need username and password again.
    Thanks,
    Weezy
     
Thread Status:
Not open for further replies.