error starting antispam engine. [15]

Discussion in 'ESET Smart Security' started by getyasome, Sep 25, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. getyasome

    getyasome Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Posts:
    5
    (Windows 7 Ultimate SP1, 64-bit)
    (ESS 5.0.93.0 English.)

    I open Windows Live Mail , where I have 5 different email accounts. Gmail.com , live.com , ec.rr.com , lavabit.com , nerdshack.com . I switched from the latest version 4 of ESS to ESS 5.0.93.0 and this error shows every time I open my Windows Live Mail. error starting antispam engine. [15]

    I've tried uninstalling the program with your uninstaller 2011 , deleted all eset .reg keys , and hidden files left from the uninstall. ( eg. C:\Users\getyasome\AppData\Local\ESET) etc. Installed it again to have the same issue.

    I've never had this error with version 4.2.71.2 of ESS , It's just a small issue I know . Anyone having the same issue and is there a solution.

    Thanks....
     

    Attached Files:

    • ess.jpg
      ess.jpg
      File size:
      6.9 KB
      Views:
      594
    • ess1.jpg
      ess1.jpg
      File size:
      128.8 KB
      Views:
      37
    Last edited: Sep 25, 2011
  2. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,376
    1, run the Uninstall tool in safe mode
    2, boot to normal mode and install v5 without importing a configuration from v4.2
     
  3. getyasome

    getyasome Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Posts:
    5
    Still getting the same error after the uninstall , reinstall..:oops:
     
  4. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,376
    Do you connect via a proxy server? Also please paste here the information about installed modules (right-click the ESET tray icon and select About).
     
  5. getyasome

    getyasome Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Posts:
    5
    No proxy server , I set use the same as IE9 during install.. I use FireFox 6 as my main browser. About Eset is same as image above , click it to see clearly.

    Thanks for the Quick reply's..
     
  6. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,376
    The thing is not all modules are visible. Hence I asked you to copy / paste this information here.
     
  7. getyasome

    getyasome Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Posts:
    5
    Virus signature database: 6497 (20110927 )
    Update module: 1036B (20110617 )
    Antivirus and antispyware scanner module: 1318 (20110812 )
    Advanced heuristics module: 1118 (20110419 )
    Archive support module: 1136 (20110818 )
    Cleaner module: 1051 (20110420 )
    Anti-Stealth support module: 1026 (20110628 )
    Personal firewall module: 1064 (20110215 )
    Antispam module: 1016 (20101208 )
    SysInspector module: 1221B (20110623 )
    Real-time file system protection module: 1004 (20100727 )
    Language localisation module: 1024B (20110809 )
     
  8. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,376
    The following modules are missing in your listing:
    Self-defense support module
    Translation support module
    HIPS support module
    Internet protection module
    Web content filter module
    Advanced antispam module
    Database module
     
  9. getyasome

    getyasome Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Posts:
    5
    I did the uninstall and reinstall once again now all is well .. Thank You so very much for your help in resolving this issue. Three times the charm I guess..

    All modules are visible and working now , error free.

    Thanks again...:D
     
  10. jeffshead

    jeffshead Registered Member

    Joined:
    Aug 17, 2006
    Posts:
    31
    I'm also getting the same error and I'm missing the same modules.

    I have a clean install of Win7x64, Outlook 2010 and ESS 5.

    Not sure what's causing the issue, but I will try to uninstall/reinstall.
     
    Last edited: Oct 1, 2011
  11. jeffshead

    jeffshead Registered Member

    Joined:
    Aug 17, 2006
    Posts:
    31
    I've installed/reinstalled several times and I've tried the clean uninstall tool but I still cannot get the missing modules to install.

    Help!!!
     
Thread Status:
Not open for further replies.