Emsisoft Anti-Malware & Emsisoft Internet Security 12

Discussion in 'other anti-malware software' started by Mops21, Sep 14, 2016.

  1. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    20,545
    Location:
    UK
    You are using EEK.

    EAM still has the setting.
     
  2. B-boy/StyLe/

    B-boy/StyLe/ Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    369
    Location:
    Bulgaria
    Yep, I was walking about EEK. EEK, also had this option until I updated today. Not a big deal, but a little surprised to see it removed.
     
  3. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    20,545
    Location:
    UK
    EAM new build is 11640 now.
    Couple of changes. As @B-boy/StyLe/ noticed above in EEK, the same scan options have also been removed in EAM under custom scanner settings.

    Also just before shutting down my machine at night I have always deleted the previous day's logs under C\ProgramData\Emsisoft\logs
    You cannot do that anymore now unless you either close down all EAM protection, or boot into safe mode as they say EAM is now protecting them.
    Not keen on this change at all as I should be able to delete logs from my own machine.
     
  4. JNicoll23

    JNicoll23 Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Posts:
    40
    Location:
    Scotland
    Are they also un-deletable if one uses, say, an Admin auth command prompt to issue a delete command, or a scheduled task under Admin auth to move the logs somewhere else?
    If that doesn't work it seems odd; I mean, with Admin auth one can uninstall EAM. As someone who runs with debug logging on permanently (but stopped and restarted "for 7 days" every night) I don't welcome this...

    Presumably any (corporate?) user concerned about logs to that extent would be running with a locked configuration. But just as anyone who knows that password can alter a config, one wonders why the logs folder could not be unlocked that way.
     
  5. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    20,545
    Location:
    UK
    @JNicoll23
    Things seem to be much more business focused now in EAM. I am just a single user and do not want to jump over hurdles to delete files on my machine.
    Also the new a2core file introduced with this change means machine takes longer to shut down and to reach full desktop at boot.
    Disappointed with the change even if EAM performance is still good.
     
  6. Minimalist

    Minimalist Registered Member

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Posts:
    14,756
    Location:
    Slovenia, EU
    It seems that EAM now protects log files also. You can try deleting log entries from within EAM or by temporarily disabling self-protection.
    I was thinking about giving it another try but I will pass it for a while if new problems were introduced by update.
     
  7. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    20,545
    Location:
    UK
  8. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    5,092
  9. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    20,545
    Location:
    UK
  10. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    5,092
    Thanks. Not too worried for the moment. I'm sure there is a delay.
     
  11. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    20,545
    Location:
    UK
    Should be fixed now.
     
  12. Space Ghost

    Space Ghost Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2011
    Posts:
    114
    Location:
    Ireland
    -https://store.emsisoft.com/order/checkout.php?PRODS=4549428&QTY=1&CART=1&CARD=2&SHORT_FORM=1&CLEAN_CART=1&OPTIONS4549428=1st&HIDE_CROSS_SELLING=1&COUPON=BLACK22&AFFILIATE=76981 :thumb:
     
  13. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    5,092
    @stapp

    It is indeed. It didn't like the address used by Proton VPN.

    Emisoft_sale_VPN address blocked_01.JPG
     
  14. brihy1

    brihy1 Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    199
    Location:
    usa
    Thanks for the link stapp,bought(merged with current license license)at a great price
     
  15. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    20,545
    Location:
    UK
    Looks like Emsi server is not working properly again. I've had no BitDefender updates for 24 hours and only a couple of EAM updates.
    Says it has updated each hour but no updates are delivered.
    I have reported it.
     
  16. Sir Percy

    Sir Percy Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Posts:
    282
    Can we find this info in the GUI or Management Console. Mine has updated regularly too, but can't find version info on updates?
     
  17. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    20,545
    Location:
    UK
    If you open Logs from the main GUI interface you will see entries where it says 'finished successfully, all files are up to date'. If you double- click on one of those entries you will see it says no modules were downloaded. Occasionally an Emsisoft definition was downloaded but nothing else (Bit Defender)
    However this morning at boot I have loads of updates so it looks like they have rebooted the server and all should be well now:thumb:
    Screenshot 2022-12-09 050419.jpg
     
  18. Sir Percy

    Sir Percy Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Posts:
    282
    Ah yes, thank you :thumb:
     
  19. Minimalist

    Minimalist Registered Member

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Posts:
    14,756
    Location:
    Slovenia, EU
  20. Azure Phoenix

    Azure Phoenix Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2014
    Posts:
    1,495
  21. Azure Phoenix

    Azure Phoenix Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2014
    Posts:
    1,495
  22. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    5,092
    New Emsisoft version update [that required a restart], and notification which I [had] subsequently allowed:

    Emsisoft_version update_restart_01.JPG

    Emsisoft_version update_change of rule notification_01.JPG
     
  23. Dark Star 72

    Dark Star 72 Registered Member

    Joined:
    May 27, 2007
    Posts:
    776
  24. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    20,545
    Location:
    UK
    @Dark Star 72
    Have you tried turning on Content Filtering from the main page of your Emsisoft GUI (on your desktop) ?
     
  25. Oldie1950

    Oldie1950 Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2022
    Posts:
    56
    Location:
    Deutschland
    You can enable Anti Scam in Management Console (web app) as admin (Emsisoft Business Security).
     
    Last edited: Jan 3, 2023
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.