EMON Event Log errors

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by Teddles, Apr 17, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Teddles

    Teddles Registered Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Posts:
    5
    On a daily basis, and without fail, the event log displays the following errors. Is this something I need to be concerned about? If so, any assistance in rectifying would be appreciated.

    I have the latest version of Nod32 and using Outlook 2003 with Win XP.

    Thanks
    Teddles
     

    Attached Files:

  2. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Maybe a problem with permissions for the registry keys?
     
  3. Teddles

    Teddles Registered Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Posts:
    5
    Thanks Marcos,

    Are you able to elaborate? I'm at a loss as to how to check for this!

    Thanks
    Teddles
     
  4. alglove

    alglove Registered Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Posts:
    904
    Location:
    Houston, Texas, USA
    In Windows XP, go to Start --> All Programs --> Accessories -- Command Prompt. Type in regedit and hit Enter. You will get a Windows Explorer type interface. On the folders at the left, go to My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Eset . Right-click on the "Eset" folder and choose Permissions.... Hit the Advanced... button.

    In the Permissions tab, you should see a field with a bunch of entries. Be sure that the entry for SYSTEM looks like what I have circled. Put a check in the "Replace permission entries on all child objects..." box, and hit OK.

    If the SYSTEM entry does not look like that, let me know.
     

    Attached Files:

  5. Teddles

    Teddles Registered Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Posts:
    5
    Thanks alglove

    The "Replace permission entries on all child objects ......." box wasn't ticked.
    I'll wait for the next event log set to be generated to see if it's fixed the problem.

    Once again thanks
    Teddles
     
  6. Teddles

    Teddles Registered Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Posts:
    5
    Hmmm,
    I've checked the tick box for "Replace permission entries on all child objects...", but it won't stick! Each time I navigate back to the permissions window, the check box is shown unticked again!!

    I get the following dialog when I check the box:

    http://img156.imageshack.us/img156/6345/securitydialog0ky.jpg

    Needless to say, the EMON error in the Event Log continues to be generated.
     
  7. alglove

    alglove Registered Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Posts:
    904
    Location:
    Houston, Texas, USA
    Hey, Teddles.

    Ack, sorry! I should have told you that the checkbox is not supposed to stick. :ninja: That is, once you have "replaced" the permissions by clicking OK, it will revert to being unchecked. The message box you have posted is normal.

    So EMON is still not working. Hmmmm. Perhaps the problem is something besides registry permissions. I will have to think about this.......
     
  8. Teddles

    Teddles Registered Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Posts:
    5
    Thanks alglove, I appreciate your help!

    Teddles
     
Thread Status:
Not open for further replies.