EaseUS Todo

Discussion in 'backup, imaging & disk mgmt' started by Brian K, Feb 17, 2015.

  1. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    8,646
    Location:
    NSW, Australia
    I've been testing the ability of various imaging apps to restore an entire drive image of a UEFI Win8.1 system to a new empty HD.

    EaseUS Todo does this successfully using the WinPE recovery disk. All 4 partitions were restored in their correct order. The Linux recovery disk failed (could find the image but couldn't do anything further).
     
  2. manolito

    manolito Registered Member

    Joined:
    Apr 23, 2013
    Posts:
    341
    Did you test the free version or the commercial version?

    Cheers
    manolito
     
  3. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    8,646
    Location:
    NSW, Australia
    I used the Trial Workstation.
     
  4. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,012
    Location:
    on my zx10-r
    the problems i have consistantly had with easeus and even with the latest version is when doing a restore i have seen it mess up the 4k size pretty bad. as well as having to run a chkdsk to correct issues before the system would properly boot. otherwise it does work very well but i dont trust it myself.
     
  5. oliverjia

    oliverjia Registered Member

    Joined:
    Jul 21, 2005
    Posts:
    1,517
    EASEUS Todo backup is weak in speed and compression.
     
  6. jadinolf

    jadinolf Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2006
    Posts:
    466
    Location:
    Ojai, CA
    Funny.

    It's the best backup program I have used so far.

    Yep, I'm the weirdo.:(
     
  7. zapjb

    zapjb Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Posts:
    3,518
    Location:
    USA - Back in a real State in time for a real Pres
    Probably no support for Win8.1 but I'm still using EaseUS Todo Backup Advanced Server 4.5. Must be 6 years old but for me the best Win7 Pro x64.
     
  8. dogbite

    dogbite Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2012
    Posts:
    1,166
    Location:
    EU
    I cloned my HDD with EaseUS ToDo to transfer all to a new SSD. It worked well, but I had to run a chkdsk before booting with SSD. Then all was Ok. It was Win7, though.