E Mail and Avira Ver. 9

Discussion in 'other anti-virus software' started by WilliamP, Mar 30, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    I have Avira 9 Prem. and my E Mail can't get through with the default settings. Now don't get me wrong I like Avira. They have a forum so I checked for others having the same problems. I wanted to find out what they did. That is when I found out that I'm not a trusted member. I can post, but I can't reply to any other posts. There is 2 scans for mail guard. I shut down the advanced scan and mail can now get through. Has anyone here had the same problem?
     
  2. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,129
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    do you also have a firewall running at the same time?
    I had to put Outost into 'rules' wizard when I ran Anti-Vir version 9
    and make a rule for it
     
  3. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    I have Comodo .
     
  4. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,129
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    Does it have a rules wizard of sorts?
    try that with anti-vir running and then check your mail
    I have never used Comodo sorry
     
  5. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
    I think Comodo has "Training Mode" which is similar to Outpost Rules Wizard.
    Put Comodo in Training Mode and it will automatically create rules for Avira. Also in Defense+ settings, better add Avira Gmbh as trusted vendor.
     
  6. Macstorm

    Macstorm Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Posts:
    2,531
    Location:
    Sneffels volcano
    What do you mean with that? I've checked the email configuration but i don't see any 'advanced scan' for the email.
     
  7. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    If you go into Mail Guard, Configuration, Expert Mode, it shows two Heuristic scans.
     
  8. Carver

    Carver Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    1,827
    Location:
    USA
    Do you mean in a box "Macro virus" and in a seperate box "Advanced Heurstic Analysis and Detection (AHeAD)"
    In another seperate box "Low detection Level";"Medium detection Level";"High Detecion Level"
     
  9. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    I had to shut off the Advanced . I tired lowering to the low level scan but there was still problems.
     
  10. Carver

    Carver Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    1,827
    Location:
    USA
    I had to do the same thing, I un install mail Guard and then re install Mail Guard after reading similar threads on Avira dot com.
     
  11. SKA

    SKA Registered Member

    Joined:
    Aug 2, 2002
    Posts:
    154
    Apology if offtopic, but anyone use successfully Avira 9Personal/Premiun with Eudora email v6.2x / 7.1.0.9 or with The Bat v4.11x?

    Apprciate any tips/settings that may help for avoiding conflicts with email.

    In Avira 9 can we fully disable email scanning (for virii) ?

    SKA
     
  12. Macstorm

    Macstorm Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Posts:
    2,531
    Location:
    Sneffels volcano
    Ok thanks. No i don't have the problems you're experiencing (i use outlook express). Yours may be related to your email client, not sure. Keep checking the avira forum for any update.
     
  13. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    I use Outlook Express for E Mail.
     
  14. BJStone

    BJStone Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Posts:
    139
    Which ports do you need, 110 and 25?
    Just asking, because for example gmail uses others, like 995 and 587(some use 465 for the latter)
    I don't have any problems with AV Prem 9 receiving nor sending emails. (using Comodo too)
    I hope we're talking about POP3?
     
  15. Macstorm

    Macstorm Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Posts:
    2,531
    Location:
    Sneffels volcano
    Then I'd point to comodo or other 3rd party security app (not to mention any OE add-on you may have installed). In my case, avira premium is my only security program.
     
  16. rogervernon

    rogervernon Registered Member

    Joined:
    Jul 16, 2006
    Posts:
    289
    I use Gmail's pop & smtp servers from Thunderbird, so none of my mail is scanned as it arrives & departs via SSL, which is not scannable by 99% of AV programs.
    So - no need for an email scanning service!
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.