DR.WEb - Icons.

Discussion in 'other anti-virus software' started by Badcompany, Sep 30, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    Hello Forum,
    Switch on Pc today and the icons from Spidermail and Spiderguard are not in the system tray, How do I insert them back into the system tray.
    BC.
     
  2. bellgamin

    bellgamin Very Frequent Poster

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Posts:
    5,647
    Location:
    Hawaii
    Here's a harmless possibility for you to try...

    Right Click Start button
    Left Click "Properties"
    Left Click "Taskbar" tab

    Is there a check mark in the box for "Hide Inactive Icons" ? If so, uncheck that box, click "OK" then click "Apply". Does that get DrWeb's icons back?
     
  3. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    Hi Bellgamin,
    I have tried that no luck,and have uninstalled and reinstalled, still no icons in the system tray.
     
  4. marcromero

    marcromero Guest

    Have you checked task manager? Are the modules running? Click on Start button > All Programs > DrWeb? Check SpIDer Guard and SpIDer Mail, make sure they are set to load at startup and you have show icons enabled. You can also check the scheduler from the same menu.
     
    Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
  5. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    Hi Marc,
    Cant see Dr.web in the task manager, and windows security alert is on in the system tray.
     
  6. marcromero

    marcromero Guest

    What Windows alert are you getting? When you uninstalled and re-installed, did you re-boot after you uninstalled, before re-installing? Did you delete the DrWeb folder under program files before re-installing? Did you cleanup the registry with a registry cleaner after uninstalling, before you re-installed?

    I have uninstalled and re-installed a couple of times myself, after tinkering with the program, but it has always re-installed without problem. Have you run the system file check utility in Windows to check the integrity of your system files?
     
  7. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    The alert is from security center,I uninstalled all folders programs and files cleaned with Regsupreme re-booted and then re-installed again.Still no icons in system tray.When Dr. Web is installing the spiderguard icon is in the tray, but when Dr web as finished installing you have to re-start your Pc. When the system re-starts the icons have gone.The program is allowed by Comodo Fw and prevx1.
     
  8. marcromero

    marcromero Guest

    You may have to turn Prevx1 active monitoring off during installation and anything else you have running real time while installing software, have you done this? Something is interfering with the installation. My guess would be your hips program. You also use the same registry cleaner I do, great program.
     
  9. marcromero

    marcromero Guest

    Charles, DrWeb may not be compatible with Prevx1. When did your DrWeb problems start?
     
  10. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    Problems started today installed Prevx1 3 days ago.going to turn off Prevx1 and install again.
     
  11. marcromero

    marcromero Guest

    Does Prevx1 have an exclusion folder, you may need to place DrWeb program in there to avoid a possible conflict, if one exists.
     
  12. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    Just uninstalled Prevx1, going to install Dr.Web again.
     
Thread Status:
Not open for further replies.