Does F-Secure uses KAV database?

Discussion in 'other anti-virus software' started by POS, Nov 13, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. POS

    POS Guest

    Does F-Secure uses KAV database?
     
  2. kalpik

    kalpik Registered Member

    Joined:
    May 26, 2005
    Posts:
    369
    Location:
    Delhi, India
    Yes. It has 3 engines. Kav, Orion, and one other engine which i dont remember right now! Hehe.
     
  3. Firecat

    Firecat Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2005
    Posts:
    7,927
    Location:
    The land of no identity :D
    F-Secure has AVP/KAV, Libra and Orion (which are made by F-Secure), and also the Draco engine (which is actually F-Secure's implementation of Lavasoft Ad-Aware engine).
     
  4. IlyaOS

    IlyaOS Registered Member

    Joined:
    Nov 13, 2005
    Posts:
    29
    By the way, F-Secure uses previous version of KAV engine, so it was specially to keep in reserve some benefits foe KAV.

    But the databases used is the same.
     
  5. Firecat

    Firecat Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2005
    Posts:
    7,927
    Location:
    The land of no identity :D
    But F-Secure itself reports the KAV engine version as 6.0.....:doubt:

    But yes, database is the same. :)
     
  6. RejZoR

    RejZoR Registered Member

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Engine itself is 6.0. Don't get fooled by the beta version of KAV/KIS2006.
    Engine is one thing and entire program is another.
     
  7. POS

    POS Guest

    Is there any e-mail of F-Secure? I want to ask this question for them, because some friends do not believe in you...
     
  8. mHKm

    mHKm Registered Member

    Joined:
    Aug 11, 2005
    Posts:
    14
    why are some files detected by kav and not by f secure?
     
  9. Firecat

    Firecat Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2005
    Posts:
    7,927
    Location:
    The land of no identity :D
    F-Secure does not use KAV's extended database for Spyware/Riskware/Adware scanning (Ad-Aware engine is used instead). Maybe thats why......

    Also, F-Secure updates only once or twice in a day.
     
  10. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York

    Back in the days(long before KAVs extended database even existed), F-Secure wasn't able to detect many trojans that were already detected by KAV. It Appears that nobody knows why (except the right people of course, but they are not telling you a thing).

    My theory is that F-Secure KAV engine database isn’t limited but there are some restrictions made within the program itself (to meet licensing requirements). ;)



    tD
     
  11. Acadia

    Acadia Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Posts:
    4,048
    Location:
    SouthCentral PA
    If f-Secure uses the KAV engine, it doesn't use the Alternate Date Streams, does it? :doubt:

    Acadia
     
  12. Firecat

    Firecat Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2005
    Posts:
    7,927
    Location:
    The land of no identity :D
    I dont think so....
     
  13. Sputnik

    Sputnik Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    1,198
    Location:
    Москва
    Nope, no iStreams...
     
  14. Acadia

    Acadia Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Posts:
    4,048
    Location:
    SouthCentral PA
    Thanks Firecat and Stylewarz.

    Acadia
     
  15. TonyW

    TonyW Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2005
    Posts:
    2,633
    Location:
    UK
    The iStreams was only part of the KL v5 line program range, and not the engine itself.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.