Displaying username/password involuntarily

Discussion in 'privacy problems' started by Green Giant, May 26, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    When using IE7 and entering my username/password in the logon box, either the username or password is shown above the eneterd input in clear. Fortunately I am the only one to use my PC, but I find this a worrying lapse in security.

    How please do I stop this?

    I have tried to attach a screen print to illustrate what is happening, but one is in .odt and the other in .rtf format.
     
  2. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    Get Firefox browser. :)
     
  3. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    Thanks! I do have Firefox and also Safari browsers. In the absence of a solution I shall have to use these.
     
  4. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    I believe that I need to disable tooltips in IE7 so should be glad of any advice as to how to do this please.
     
  5. Dogbiscuit

    Dogbiscuit Guest

    One quick way to get an image of what's on your screen is to hold down the "Alt" key and then also press the key with "PrintScreen" (this will copy the screen image to the clipboard).

    Open up a program like Paint, and select Paste (under Edit). This will paste the contents of the clipboard into your new paint document.

    Save this document in the format you need, such as .jpg.
     
  6. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    Grateful thanks for your help Dogbiscuit!
     
  7. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    here is a screen print of what I have been trying to describe:
     

    Attached Files:

  8. Longboard

    Longboard Registered Member

    Joined:
    Oct 2, 2004
    Posts:
    3,187
    Location:
    Sydney, Australia
    Haven't used IE for a while: is that some "autocomplete" function turned on, or, an option somewhere to 'remember' username/password

    Check tools > Internet options maybe

    I just checked: search the help file in IE7 for 'Autocomplete':

    HTH
     
  9. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    Thanks for your posting Longboard.

    I disabled Autocomplete yesterday, and have just rechecked that this facility is unchecked, but the wretched display of confidential information persists.
     
  10. Tarq57

    Tarq57 Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2006
    Posts:
    966
    Location:
    Wellington NZ
    "Control Panel (or tools from IE)> Internet options> security> (each internet zone you wish to disable/enable)>Custom> (scroll to the bottom)"select obvious option.
    Should work...
     

    Attached Files:

  11. AKAJohnDoe

    AKAJohnDoe Registered Member

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Posts:
    989
    Location:
    127.0.0.1
    When the URL as shown in your screen print is used in Firefox the username is displayed; however, the password shows as asterisks.
     
  12. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    Thanks to both Tarq57 and to AKAJohnDoe.com, but IE7 already set as shown in image provided by Tarq57.

    Problem of revealed passwords (instead of just dots) only seems to happen with IE7, not Firefox or Safari for Windows.

    This annoyance has only occurred recently, so assume it may be connected with installing WinXP SP3.
     
  13. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    How do I transfer the newly saved document into a reply in a thread? Thanks in advance. :)
     
  14. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    I made Firefox my default browser and don't use IE any more. MS updates aren't affected. :D No problems.
     
  15. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    @ Green Giant,

    Is this happening on other sites when you attempt a login ?

    ________________________________
    By selecting the Manage Attachments button as noted in this Forum FAQ.

    Bubba
     
  16. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    Bubba,
    The duplicate display of usernames, (or passwords in both dots and in clear) seems only to happen with IE7. I haven't noticed it if I use Firefox or Safari for Windows. I am using IE7 as I type this and words are repeated sometimes above what I type in this box.

    I have checked that Autocomplete is off.

    This problem may have arisen after installing WinXP SP3.

    Hope this helps!
     
  17. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    That is helpful info in as much as you're now saying it's not just localized to login boxes correct ?

    It'll hit like a ton of bricks when it finally comes to me but I do recall something similar in I believe a thread @ dslreports.com many moons back.

    In any case I'll see if I can do a search there until my memory quits failing me o_O

    Bubba
     
  18. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    Correct Bubba! As I typed 'Bubba' it appeared momentarily in a cream box above and to the right of the actual typed text as I am using IE7 for this message.

    Many thanks for your efforts. I expect the answer will come to you in the small hours!

    Green Giant
     
  19. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    What's your phone number in case it's 3:00 AM :eek: j/k

    Seriously tho....for a moment let's say it's not IE7 and SP3. What are some programs non-security related that you have installed ?
     
  20. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    The only software I have updated in the past two weeks is TaxCalc ( for my self assessment tax return) and PrevxCSI, with updates to AVG Internet Security 8.0 several times a day but automatically.

    Thanks again Bubba!
     
  21. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    The appearance of typed words above the original plain text also occurs with my e-mail client, Courier 3.5. No assistance is now available from RoseCity Software for that as it is now freeware pending the issue of version 4.0.
     
  22. Longboard

    Longboard Registered Member

    Joined:
    Oct 2, 2004
    Posts:
    3,187
    Location:
    Sydney, Australia
    Just a thought: does AVG Internet security suite have some option for a "safe login" feature which saves passwords and then shows them up ??
    Regards.
     
  23. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    Thanks for your posting Longboard. I will have a look at AVG Internet Security later today.

    The repetition of what I have typed on screen also appears in web addresses in IE7, but not when sandboxed. This repetition does not occur in Firefox or Opera when not sandboxed, but still happens in Courier 3.5.

    I will of course report if I find the solution.
     
  24. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    7,291
    Location:
    England
  25. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    Thanks for your postings Longboard and Stapp.

    I can find nothing which seems relevant in the Help files of AVG Internet Security or anything which might help on tooltips.

    Whilst I have been typing this reply in the Reply to Thread box, some of the words typed have appeared above what I have been typing, and then have disappeared.

    This never happens when using IE7 sandboxed, or with Firefox and Opera at all, whether sandboxed or not.

    This problem was noticed shortly after installing SP3 in WinXP. Let's hope that Patch Tuesday tomorrow may put this right!
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.