Context menu scan

Discussion in 'ESET Smart Security' started by sg09, Mar 4, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sg09

    sg09 Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Posts:
    2,713
    Location:
    Kolkata, India
    Context menu scan always reports about the scan results but never give me any options to act upon the detected objects. Is there any option I am missing or messing around?
     
  2. Janus

    Janus Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2012
    Posts:
    588
    Location:
    Europe - Denmark .
  3. sg09

    sg09 Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Posts:
    2,713
    Location:
    Kolkata, India
  4. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,376
    Did you actually select "Clean with ESET Smart Security" from the context menu?
     
  5. sg09

    sg09 Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Posts:
    2,713
    Location:
    Kolkata, India
    Yes.. Actually I have just observed that whatever options you may choose, context menu scan acts in the same way; just reports, neither cleans, neither gives options. But with a custom scan with "context menu scan" profile selected, it obeys the rules specified. You would like to see the screen capture uploaded in the below link.

    -http://www.datafilehost.com/download-e7f5f576.html-
     
  6. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,376
    As I assumed, you selected "Scan with ESS" instead of "Clean with ESS" from the context menu. Cleaning mode has no effect if a scan without cleaning is run.
     
  7. sg09

    sg09 Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Posts:
    2,713
    Location:
    Kolkata, India
    Yes I selected "Scan with ESS".
    Where is "Clean with ESS" under context menu?
     
  8. Janus

    Janus Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2012
    Posts:
    588
    Location:
    Europe - Denmark .
    Hi
    Here you go :)
     

    Attached Files:

  9. sg09

    sg09 Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Posts:
    2,713
    Location:
    Kolkata, India
    Thanks Janus.. Don't know how I missed this option.
     
Thread Status:
Not open for further replies.