Comodo - you are fired!

Discussion in 'other anti-virus software' started by Sher, Apr 17, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LunarWolf

    LunarWolf Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Posts:
    203
    Location:
    Malaysia
    Did you check Comodo FW for updates? Apparently they released an unpdate. I installed it recently (less than 2 days ago with intaller of less than 2 weeks old)
     
  2. Sher

    Sher Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Posts:
    366
    Location:
    Pakistan
    I might try in the near future!
     
  3. hansidel

    hansidel Registered Member

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Posts:
    1
    Location:
    USA
    I used it for years but finally dumped it due to time and complexity involved in using it effectively. It's been a couple of years now without it and I am delighted without spending so much time maintaining a firewall and then not really being sure or remembering all the script stuff.

    It will never be on another machine of mine.
     
  4. peterk62

    peterk62 Registered Member

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Posts:
    51
    I had a similar experience when I installed the latest Comodo IS on my Win7 laptop. I set it up following Chiron's guide but set the auto-sandbox to fully-virtualized (I am already using standard accounts for normal work). At first everything seemed to be working fine but the next day my wife wanted to use the machine but couldn't. It turned out that Comodo was auto-sandboxing pretty much everything so the system was ground to a halt. Even task manager took forever to open and then it had that nice green border. I like the idea of auto-sandboxing unknown applications but it boggles my mind that Windows itself would be auto-sandboxed as well...
     
  5. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,975
    Location:
    Boston, MA
    Not really sure why you had that issue. Did you run the trusted vendor scan in the beginning? You should have a list of items that are trusted. Most windows apps are on there. I had been using CFW and CIS for a year and never had it sandbox a windows file. It only sandboxed things occasionally that it wasn't familiar. It was blocked and it was logged.
     
  6. peterk62

    peterk62 Registered Member

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Posts:
    51
    I only installed the firewall since I already had Panda Cloud Free on that machine and have been happy with it. Maybe it is a compatibility issue with other software installed on that machine but it sure was a nasty surprise.
     
  7. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    13,412
    Location:
    The Netherlands
    The problem with Comodo is that it has way too many options, they should keep it simple IMO. :)

    For example, you´ve got 5 different sandbox modes (or Restriction Levels), what´s up with that? Sandboxie is way better when it comes to this.
     
  8. Solarlynx

    Solarlynx Registered Member

    Joined:
    Jun 25, 2011
    Posts:
    2,011
    Tastes differ. :)

    You can use the default mode without any tweaking.

    AFAIK the Auto-Sandbox is real sandbox only in Fully Virtualized mode. All other 5 modes are just restrictions without any sandboxing.
     
    Last edited: Jul 1, 2014
  9. Frank the Perv

    Frank the Perv Banned

    Joined:
    Dec 16, 2005
    Posts:
    882
    Location:
    Virginia, USA

    Well hello there mate.

    So...

    -You used it for a long period of time without any issues whatsoever
    and..
    -It is a a piece of software which you always praised for its effectiveness and toughness

    Ok, very good.

    Thank you for the recommendation.

    Comodo is hired!


    That is all.
     
  10. TairikuOkami

    TairikuOkami Registered Member

    Joined:
    Oct 10, 2005
    Posts:
    3,112
    Location:
    Slovakia
    Have you reported it on Comodo forums? That is the proper way to solve issues in order to get them fixed, especially since you liked it.
    WiseCare still deletes process hacker as a task manager, even when set as an exception, I reported it and they promised to fix it.
    A bit off topic, but since it caused all the ruckus, do you mind asking me, what kind of compatibility problems? I run 360 IS on Win8.1 x64 Update just fine.
     
  11. Inside Out

    Inside Out Registered Member

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Posts:
    421
    Location:
    Pangea
    So much kneejerking from the OP. Then again, his posting history shows that he's a bandwagoner. It's one thing to criticize and ditch a piece of software that doesn't work well for yourself, but another to call it garbage just based on that no matter how good it is for others.
     
    Last edited: Jul 2, 2014
  12. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    105,509
    Location:
    Texas
    Good suggestion. Thread is closed for comments.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.