COMODO Products?

Discussion in 'other firewalls' started by rendez2k, Jun 9, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rendez2k

    rendez2k Registered Member

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Posts:
    315
    Location:
    UK
    My ESET Smart Security is up for renewal very shortly and I'm wondering if anyone uses COMODO firewall and AV and if its a viable replacement? Obviously its good from a price point of view (as its free) but how good is the security?
     
  2. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    comodo firewall is ment to be very good.
    there antivirus product is still in beta and its not a good idea to trust it as your main AV.
     
  3. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    Imo, comodo may have a stronger firewall then Eset but in terms of Antivirus, I believe comodo Is still In beta and has been for a while now.My opinion would be keep Eset smart security.
     
  4. alex_s

    alex_s Registered Member

    Joined:
    Aug 13, 2007
    Posts:
    1,251
    FW is a matter of taste, it is very possible you will like it. But do not take AV, it detects almost nothing.
     
  5. rendez2k

    rendez2k Registered Member

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Posts:
    315
    Location:
    UK
    Thanks guys. Just installed both to a VMWare to test. I believe v3 for the AV will be out very shortly to hopefully this will improve things. Looks like its back to ESET for now!
     
  6. bellgamin

    bellgamin Very Frequent Poster

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Posts:
    5,648
    Location:
    Hawaii
    NOD's AV is a pissed-off Rottweiler. Comodo's AV is a cute little poodle.

    Arf! *puppy*
     
  7. Rock Smasher

    Rock Smasher Registered Member

    Joined:
    Nov 13, 2005
    Posts:
    41
    Location:
    Earth.
    Comodo's firewall was a wee bit too hyper for my taste I.E.:

    "Oh my God! You moved the mouse! Is everything O.K.?!"

    It would do things along those lines no matter how I adjusted it.


    I do like "BOClean" though. It sits there quietly until called upon. :thumb:
     
  8. rendez2k

    rendez2k Registered Member

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Posts:
    315
    Location:
    UK
    I thought that about the FW but there appears to be a few more install options now from when I tested the beta. Is there any point having BOClean alongside ESET?
     
  9. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    LMAO so hard, I need to change my Fruit of loons:D
     
  10. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    I installed the AV on my Daughter's computer over a year ago, and it's still in beta. I'm beginning to wonder if the AV is just a hobby for them. :blink:
     
  11. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    It almost seems they have given up on it or forgotten about.I did give it a quick trial with my previous xp laptop and If I remember correctly it seemed to run good.
     
  12. SystemJunkie

    SystemJunkie Resident Conspiracy Theorist

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Posts:
    1,500
    Location:
    Germany
    True words, latest version installs Adware Askbar, bad bad... but what else should we expect from UK Island.:D :D

    Hahahahaha, improve your clicking speed skillzz

    Absolutely true....
    Truth spreads very fast... hahahahaha, advise to: Comodo UK improve your AV skillzz but stop your Adware campaign it´s not so nice, you british guys should be able to compensate money problems in other ways, ask the queen for help.
     
    Last edited: Jun 9, 2008
  13. disinter1

    disinter1 Guest


    I'm sure it was a false positives plus it's an option to have the toolbar, an OPTION, this is the key word here you see.
     
  14. rendez2k

    rendez2k Registered Member

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Posts:
    315
    Location:
    UK
    Pretty sure its not installed a toolbar.... There was an option in the fw I think but I just deselected.
     
  15. SystemJunkie

    SystemJunkie Resident Conspiracy Theorist

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Posts:
    1,500
    Location:
    Germany
    Guys it is Adware Askbar, they changed from T to S, that´s all.
    Okay I missed to see the option maybe I will slow down next time, I tend to fly over all...:D
     
  16. PiCo

    PiCo Registered Member

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Posts:
    352
    Location:
    Athens, Greece
    I think the plan for Comodo is to make a suite. Antivirus + memory firewall will be eventually integrated into CFP.

    I guess CFP will still exist as stand alone.
     
  17. SystemJunkie

    SystemJunkie Resident Conspiracy Theorist

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Posts:
    1,500
    Location:
    Germany
    I still don´t understand why they implement AskS Bar, I already saw AskT, when will we see AskQ Bar? Anyone ever surfed with ASK? 99% are google junkies, nobody wants to change these habits... CastleCops arguments: open to debate, I argue: NO ADWARE, never!
     
  18. Kees1958

    Kees1958 Registered Member

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Posts:
    5,857
    I ran it with a trimmed down D+ together with free ThreatFire, when you are able to handle comodo, this combo works great.

    https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=207773

    TF does an AV check after an intrusion and handles them in a intelligent way, so that is why those overlapping checks of D+ are unchecked. I dare to say that you can safely run TF as your AV substitute.

    When you have vista use LUA in quiet mode with and you are covered (because IE runs in protected mode), when you are using XP add something like drop my rights to run your browser in limited user rights mode.
     
  19. SystemJunkie

    SystemJunkie Resident Conspiracy Theorist

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Posts:
    1,500
    Location:
    Germany
    Threatfire not working with 64 bit as far as I know.
     
  20. SystemJunkie

    SystemJunkie Resident Conspiracy Theorist

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Posts:
    1,500
    Location:
    Germany
    So for all skeptics here the prove COMODO ADWARE:

    ~VirusTotal results removed per Policy....Bubba~

    This is not good for your reputation be sure Comodo.
     
    Last edited by a moderator: Jun 9, 2008
  21. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    I strongly agree,with the No Added what ever bars.I know its not a huge Deal to opt out but Imo its a No No and bye bye next.
     
  22. disinter1

    disinter1 Guest


    This was posted by Melih at the Comodo forums, case closed.
     
  23. SystemJunkie

    SystemJunkie Resident Conspiracy Theorist

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Posts:
    1,500
    Location:
    Germany
    Hm, I don´t agree, Askbar has gained a reputation as Adware, I now saw that it can be unhooked during installation, so it is possible to prevent this installation, that´s okay so far. Toolbars are in most cases Adware and in most situations people don´t want additional bars. BTW someone should report a heavy bug in latest comodo 3.0.25, aborting taskeng => ws..cons.exe causes a full gui crash. (Vista 64)
     
  24. Rock Smasher

    Rock Smasher Registered Member

    Joined:
    Nov 13, 2005
    Posts:
    41
    Location:
    Earth.

    I'm not familiar with "ESET" so wouldn't know about running it alongside
    with BOClean.


    I'm just running: Sygate PFW, AVG Anti-virus, BOClean and I run
    Ad-Aware and Spybot S&D every week or so and my system stays
    generally free of filth.;)

    I also use "SpywareBlaster".:thumb:
     
  25. SystemJunkie

    SystemJunkie Resident Conspiracy Theorist

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Posts:
    1,500
    Location:
    Germany
    BOCLEAN is a waste of ressources, imho, never seen such a static anti-malware with so less options.
    Nice choice, I don´t know why but sometimes I also think to step back to sygate. Sygate shows remote macs, things Comodo doesn´t own, IDS of Sygate still extremely cool. AVG8 has really comfortable gui.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.