Comodo Internet Security

Discussion in 'other anti-virus software' started by Brocke, Dec 6, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    Ive installed and i must say they have been working pretty hard on their safe app database because i havnt had a D+ alart yet. only a few firewall alarts.

    lets hope ver 4 will be good.

    now dont bash me because im using CIS i know the company has its ups and downs but its still a very good free product.
     
  2. Fajo

    Fajo Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    1,812
    If your running in "Clean PC" Mode then yes you will have very few alerts until you try to change something. That's when the Move the mouse click a Alert starts. :doubt:
     
  3. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    nope both are in 'Safe Mode' Firewall and D+ anything not in there Safe database ill get an alart.

    all defults nothing changed by me.
     
  4. Fajo

    Fajo Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    1,812
    Cool keep us posted if it goes nuts and starts giving off loads of alerts. :)
     
  5. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    haha ok :) but the AV did give off a FP which i submit via Website

    http://internetsecurity.comodo.com/submit.php

    Which im sure they will fix it fast. but i do know the AV is not mature yet but lets hope it gets there like the firewall and D+ has.

    Ver 4 will which was stated by a mod at Comodo Forums

    looks promising lets hope
     
  6. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    im thinking that the FP is due to their Heuriscs its set to low by defult which could be the result. ive scaned my whole system and only 1 FP which was a Toshiba Program.

    no big deal yet have to wait and see how fast they fix the issue.

    im just testing it out again. last time i used it it drove me nuts but now its claim so far. which is a plus.
     
  7. rolarocka

    rolarocka Guest

    Those new v4 features look very interesting. Any release date (for Beta)?
     
  8. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA

    said to be this Month the mods are getting their version in coming weeks, then us.
     
  9. JoeBlack40

    JoeBlack40 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    1,572
    Location:
    Romania
    I've had CIS for about 4 days,the full suite,and the Av doesn't updated by itself...i found that disturbing,and of course...i uninstalled Comodo AV,and replaced it with Avast!....at least,with Avast! i have 2 daily updates.....
     
  10. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,561
    I have never had issues with Comodo updating on it's own. Usually it does so every 20-30min.
     
  11. JoeBlack40

    JoeBlack40 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    1,572
    Location:
    Romania
    Well,does this mean(my problem),that CIS is blocking it's own AV from updatingo_O? I don't think so.......
     
  12. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    no issues eiter
     
  13. andyman35

    andyman35 Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Posts:
    2,336
    I hadn't heard that,when it happens I'll post my early opinions of V4.
     
  14. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    comodo says that the AV will be very strong. stronger than now. i hope they will be right.
     
  15. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    their AV is upated every 30mins with new Sigs, there goal is faster FP fixs
     
  16. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    just adding signatures often doesnt equate to high detections, just shows they arent able to create much better general detections and just give signatures to every variant. at least for the most part from what ive seen.
     
  17. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA

    very true . they need to focus on the FP issues
     
  18. BlueZannetti

    BlueZannetti Administrator

    Joined:
    Oct 19, 2003
    Posts:
    6,590
    That may be true, but the end goal is the proper balance between detection and useability (system load, false positives, etc.). How that's actually accomplished really doesn't matter, or rather shouldn't matter, to an end user. Personally, I could care less whether a vendor uses a pure signature, generic signatures, heuristics, or magic pixie dust as long as the target goal is achieved in reasonable fashion.

    Blue
     
  19. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    true it does provide a good balance.
     
  20. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    i feel the same, but the target goal isnt acheived and Comodo's AV isnt a top performer for this plus probly many other issues as well, but definitely the fact that they focus wayyy to much on individual sigs. but hey if they can make it work for them (which they havent yet), then good for them... and this way also means a lower detection of new variants, so id rather trust a vendor that uses more efficient technologies to achieve a better result.
     
  21. Comodo are reducing the number of signatures now. Comodo are adding Polymorphic/Generic/Daisy (Artificial Intelligence) signatures and these signatues are catching hundreds and thousands of malware at a time. Hence now Comodo can now get rid of the "single" signatures and reducing the database size, and at the same time, detection will improve with the new sigs taking place.

    See progress here: https://forums.comodo.com/feedbackc...update_page-t34216.0.html;msg347377#msg347377 and onwards...

    As for ver 4... Wait and see. :) It will be very quite and D+ will be smarter. :)
     
  22. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    nice to hear from you, Have you Comodo mods gotten ver. 4 yet?
     
  23. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    well i hope to see their AV move in a good direction so we will have to wait and see what happens. hopefully they can get themselves included in a trusted and official test someday.
     
  24. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    The FP i submited today has been added to the database. good job Comodo:thumb:
     
  25. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    When you install Comodo that first AV database update is 104.1MB why is it so Big? thats really odd.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.