Comodo Internet Security 2013?

Discussion in 'other anti-virus software' started by ahinterl, Jan 3, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. spywar

    spywar Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Posts:
    583
    Location:
    Paris
    Yes but one cannot say that the AV (pure AV detection is bad that ain't true). You cannot compare for example AV detection of Comodo v3 and v6 (it's like we try to compare the same issue with avast! v4 and v7).
    Now they work with cloud/automated analysis systems and detection of pure Comodo AV is quite well ... Just test it by yourself. Btw, I'm not speaking directly to you RejZor, but to those who still think Comodo AV is bad.
     
  2. abels

    abels Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Posts:
    103
    Location:
    Danang, VN
    Anyone tell me how can I know what applications are running in Comodo Sandbox?
     
  3. spywar

    spywar Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Posts:
    583
    Location:
    Paris
    With the little widget,
    1. Right click on CIS tray icon
    2. Go on widget
    3. Show status pane
    The little panel on the left indicates you the number of apps running inside Sandbox.
     
  4. Solarlynx

    Solarlynx Registered Member

    Joined:
    Jun 25, 2011
    Posts:
    2,015
    Then if you press this left panel with left button of the mouse the KillSwitch will start and shows you all sandboxed staff.
     
  5. spywar

    spywar Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Posts:
    583
    Location:
    Paris
    But i'm sure as egemen said they will really improve the main GUI with many infos (like V5 was btw) it will be even easier (good to see they always listen to us..)
     
  6. NSG001

    NSG001 Registered Member

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Posts:
    682
    Location:
    Wembley, London
    It will certainly mature in time, maybe it was a little early for public release but I have confidence we will all see some nice changes over the coming months :thumb:
     
  7. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,188
    I agree. Comodo AV is one of the best now free or paid.

    Test it yourself & see...
     
  8. NSG001

    NSG001 Registered Member

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Posts:
    682
    Location:
    Wembley, London
    Hi Naren.
    Will wait a few update cycles, but looks very promising :D
     
  9. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,188
    Yes. And with few updates the GUI improvements like important details on the main GUI like previous version plus more info is coming confirmed by DEV.
     
  10. Bodhitree

    Bodhitree Registered Member

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Posts:
    567
    I agree, Comodo and Bullguard are 2 of the toughest to infect a system when they are installed. No question about that. Both don't seem that outstanding on an already infected box.
     
  11. spywar

    spywar Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Posts:
    583
    Location:
    Paris
    For that, you can use CCE which is already integrated in CIS 6 ;)
     
  12. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    CCE uses the same engine as CIS and it also cannot disinfect file infectors...
     
  13. spywar

    spywar Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Posts:
    583
    Location:
    Paris
    So why did they develop it ?
     
  14. popcorn

    popcorn Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Posts:
    239
    Disinfection will surely come in time...
    for now CIS offers hard to beat protection, fully virtual browsing and granular systems security control... can't be bad, can it o_O
     
  15. siketa

    siketa Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Posts:
    2,718
    Location:
    Gaia
    Of course it's not perfect...nothing is.
    Many paid suites can not compete with CIS when it comes to protecting the system.
     
  16. popcorn

    popcorn Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Posts:
    239
    truer words never spoken :thumb:
    you'll have to take CIS from my cold dead hands ;)
     
  17. siketa

    siketa Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Posts:
    2,718
    Location:
    Gaia
    egemen said that they will improve main GUI window in upcoming version(s) with more system informations...
    :thumb:
     
  18. popcorn

    popcorn Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Posts:
    239
    looking forward to next release/s
    The current version is a platform with a huge potential for all types of users,
    I never dreamt the day would arrive when I no longer needed SBE, with fully virtual browsers in CIS that day has come :thumb:
     
  19. The Red Moon

    The Red Moon Registered Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Posts:
    4,051
    Be a while before comodo is anywhere near the configurability of sandboxie but its a nice addition to comodo never the less and i hope it improves.

    But for free cis is an excellent piece of software.:thumb:
     
  20. popcorn

    popcorn Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Posts:
    239
    A bold statement I know :eek: ;)
    SBE is indeed very configurable :thumb:
    with a few F/W rules added the protection offered is the same IMO
    the web browser data groups option that can be added to the sandbox exceptions was needed, now downloads, bookmarks etc can be made persistant.
     
  21. happyyarou666

    happyyarou666 Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Posts:
    803
    what you can add web browser data groups now in comodo fw or did you mean sbe, if so please do tell , been waiting for this feature for a long time , i only use the fw not the entire suit , as its still not uptodate enough compared to webroot secure anywhere complete and perhaps never will be
     
  22. popcorn

    popcorn Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Posts:
    239
    yup in CIS 6 you can add sandbox exceptions :thumb:
    long awaited I agree and adds vital functionality
    test on virtual browser - all real time components off - https://www.youtube.com/watch?v=pGVlb_YNgsg
     

    Attached Files:

    Last edited: Jan 7, 2013
  23. NSG001

    NSG001 Registered Member

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Posts:
    682
    Location:
    Wembley, London
    @popcorn
    Thanks for the YouTube link :thumb:
     
  24. happyyarou666

    happyyarou666 Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Posts:
    803
    lols looks like im gona have to update comodo firewall over the new installer from the website it seems theyve put the firewall into the suit , no more seperate firewall only download , gotta select only the firewall in customize setup , funny thing is i expected it to autoupdate comodo fw with its integrated updater , but all latest updates installed i still have version 5.12 fw , lols

    guess somethings changed, that wont allow commod fw to update from 5.12 to the latest from within the program, lovin the new installer gui thou and overal a more polished look , finally comodo is becoming more attention it would seem

    i dream of the day where we wont need sbie anymore and have all in one program for no pay


    update > i take it back , compared to 5.12 , the newer version of comodo , SUCKS!!! and im pissed off! even thou i thought this would be the one,hell it wont even retain your old settings when upgrading, had to uninstall and remove registry entries , the damn uninstaller dont even do a freakin clean uninstall , then reinstall 5.12 fw

    hell i cant access regular internet with cis 6, for some reason all dns requests from my internet facing apps seem to be blocked , but no window that asks me if i want to allow certain programs to use a dns connection unlike i get with 5.12,of course i cant use my browser even thou utorrent works , why cause utorrent dont use dns requests unlike your browser to call up pages and regular programs like cis itself cant even update cause its blocking its own dns queries , fn retarded ,anyhow i used both in custom mode for the firewall and disabled hips and behaviour thing just in case , it dont have no nicely and informative options like firewall events where you can see what has been blocked and what not , and it dont have the

    active network connection feature no more either , damn thought id be happy with the upgrade , looks like im gona be staying with 5.12 fw abit longer till all the features from 5.12 get implemented into 6 , did i already mention the high cpu usage for no reason , usually my programs are like using hardly anything of my cpu but with comodo internet security suite from wich ive only selected the damned firewall it makes the programs eat 6x as much, wtf is this normal , thats not good
     
    Last edited: Jan 7, 2013
  25. guest

    guest Guest

    If you wanted to keep the seetings you should have waited to the "autoupdate" from CIS 5 to 6. Usually is release a couple of weeks after a new version is released, maybe is already possible.

    The DNS has nothing to do with CIS unless you have tell during the installation to use Comodo DNS. The firewall doesn't block dns requests.

    Active network connection is also in CIS 6.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.