Comodo Firewall Free.. what exactly is defense+ ?

Discussion in 'other firewalls' started by zakazak, Sep 21, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zakazak

    zakazak Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Posts:
    526
    Hi, i currently use: Win7 Prof x64 with MSE.. i wanted to use OA Free but it doesnt have automatic updates.. so i thought i would use Comodo Free Firewall x64. Now i read that it would work best together with MSE when the defense+ is disabled. Will that also disable the HIPS ?

    what exactly does defense+ do?
    If i disable it, will i still have all the security features which OA free firewall would offer (web shield,...) ?

    thanks
     
  2. burebista

    burebista Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Posts:
    216
    Location:
    Romania
    D+ is HIPS. Comodo doesn't have a Web Shield but it have a sandbox.
     
  3. zakazak

    zakazak Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Posts:
    526
    hmm sandbox.. its just like the use of vmware?

    so why do people recommend disabling d+ ? HIPS is pretty usefull ? or isnt it working with mse?
     
  4. burebista

    burebista Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Posts:
    216
    Location:
    Romania
    Sort of. :)
    I have no idea.
    For me yes, is pretty useful. I'm running only FW and D+ with Sandbox Enabled, Proactive security. Overkill config for a casual home user like me.
    And about MSE it should work OK with CIS (without AV component of course).
     
  5. zakazak

    zakazak Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Posts:
    526
    I wouldn´t use CIS but only the free firewall.. is there also practive security?

    and what is that "overkill config" ? :p

    thanks
     
  6. blacknight

    blacknight Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    2,820
    Location:
    Europe, UE citizen

    I think that the Web Shield is overrate. An HIPS assure protection much more than the Web Shield.
     
  7. zakazak

    zakazak Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Posts:
    526
    i just installed it.. i somehow think i relady feel a slow down.. anyway

    should i enable these firewall settings:

    Secure ARP Cache
    Protocolanalysis


    And are there any other things i should make sure to have checked/unchecked ?

    thanks
     
  8. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    if u use torrents, dont enable protocol analysis otherwise ull get large slowdowns in ur download speed
     
  9. burebista

    burebista Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Posts:
    216
    Location:
    Romania
    I'm fine with utorrent and protocol analysis, downloading/uploading at full speed.
    @blacknight Agree. :)
     
  10. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    it works with protocol anlysis, but try it for a day without protocol analysis and u should notice a speed increase, it was posted on comodo forums as well and they acknowledge it, so its a known issue
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.