Comodo Firewall Free.. what exactly is defense+ ?

Discussion in 'other firewalls' started by zakazak, Sep 21, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zakazak

    zakazak Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Posts:
    523
    Hi, i currently use: Win7 Prof x64 with MSE.. i wanted to use OA Free but it doesnt have automatic updates.. so i thought i would use Comodo Free Firewall x64. Now i read that it would work best together with MSE when the defense+ is disabled. Will that also disable the HIPS ?

    what exactly does defense+ do?
    If i disable it, will i still have all the security features which OA free firewall would offer (web shield,...) ?

    thanks
     
  2. burebista

    burebista Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Posts:
    208
    Location:
    Romania
    D+ is HIPS. Comodo doesn't have a Web Shield but it have a sandbox.
     
  3. zakazak

    zakazak Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Posts:
    523
    hmm sandbox.. its just like the use of vmware?

    so why do people recommend disabling d+ ? HIPS is pretty usefull ? or isnt it working with mse?
     
  4. burebista

    burebista Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Posts:
    208
    Location:
    Romania
    Sort of. :)
    I have no idea.
    For me yes, is pretty useful. I'm running only FW and D+ with Sandbox Enabled, Proactive security. Overkill config for a casual home user like me.
    And about MSE it should work OK with CIS (without AV component of course).
     
  5. zakazak

    zakazak Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Posts:
    523
    I wouldn´t use CIS but only the free firewall.. is there also practive security?

    and what is that "overkill config" ? :p

    thanks
     
  6. blacknight

    blacknight Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    2,433
    Location:
    Europe

    I think that the Web Shield is overrate. An HIPS assure protection much more than the Web Shield.
     
  7. zakazak

    zakazak Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Posts:
    523
    i just installed it.. i somehow think i relady feel a slow down.. anyway

    should i enable these firewall settings:

    Secure ARP Cache
    Protocolanalysis


    And are there any other things i should make sure to have checked/unchecked ?

    thanks
     
  8. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    if u use torrents, dont enable protocol analysis otherwise ull get large slowdowns in ur download speed
     
  9. burebista

    burebista Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Posts:
    208
    Location:
    Romania
    I'm fine with utorrent and protocol analysis, downloading/uploading at full speed.
    @blacknight Agree. :)
     
  10. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    it works with protocol anlysis, but try it for a day without protocol analysis and u should notice a speed increase, it was posted on comodo forums as well and they acknowledge it, so its a known issue
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.