Chrome Stable Channel Update

Discussion in 'other software & services' started by Page42, Nov 12, 2013.

  1. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    21,043
  2. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    21,043
    Chrome 77 Released With Removed EV Certificate Indicator
    September 11, 2019
    https://www.bleepingcomputer.com/ne...leased-with-removed-ev-certificate-indicator/
     
  3. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,260
    Location:
    Outer space
    On the one hand, good that they fixed it, but on the other hand the sending of the referer header itself already invades your privacy..
     
  4. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    40,050
    Location:
    U.S.A.
    What's in the latest Chrome update? No EVs, that's what by Gregg Keizer (Updated Sept 15, 2019).​
     
  5. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,294
    Location:
    USA
  6. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,942
    Location:
    USA
    "Google has questioned EVs' usefulness, though. In a document that announced the demise of EV in-browser notifications, Google said, "Users do not appear to make secure choices (such as not entering password or credit card information) when the UI is altered or removed, as would be necessary for EV UI to provide meaningful protection."

    Any idea what this means? Why would EV notifications in the address bar discourage making secure choices? Can the functionality be added back in?
     
  7. Gandalf_The_Grey

    Gandalf_The_Grey Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Posts:
    606
    Location:
    The Netherlands
    I don't know and don't like this decision, but for now setting the chrome flag "Simplify HTTPS indicator UI" at Disabled adds the EV notification back.
     
  8. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    3,318
    Location:
    .
    Thanks flags.png
     
  9. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,942
    Location:
    USA
    That worked, thanks!
     
  10. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    5,311
    Location:
    USA
    I doubt the option to display the EV info will stay long term. We actually decided not to renew our EV certs just because of this change.
     
  11. yeL

    yeL Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2015
    Posts:
    154
  12. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,294
    Location:
    USA
    TY yeL! 4 security fixes in this update, 1 critical and 3 high. :thumb:
     
  13. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,294
    Location:
    USA
    TY Gandalf. Made the change. :thumb:
     
  14. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    40,050
    Location:
    U.S.A.
     
  15. Spartan

    Spartan Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Posts:
    460
    Location:
    Dubai
    Anyone Block the Chrome Software Reporter Tool like me? I block it so it doesn't consume extra resources by removing the permissions of that folder so Chrome cannot touch it nor update it.
     
  16. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,634
    Location:
    Mexico
    I do for ages.
     
  17. Spartan

    Spartan Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Posts:
    460
    Location:
    Dubai
    Perfect, just wanted to make sure I'm not doing anything seriously bad as I had an adblocker, custom hosts file, and Norton Antivirus basic so I don't need any extra security from a browser.
     
  18. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,294
    Location:
    USA
    I wasn't before, but I sure am now. I just denied all permissions for software_reporter_exe. Awesome tweak, and should help my slower 7x64 box run a little better. TY, guys! :thumb:
     
  19. Spartan

    Spartan Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Posts:
    460
    Location:
    Dubai
    For anyone who wants to block the Software Reporter, here are the instructions:

    Block the Chrome Software Reporter Tool

    Navigate to: C:\Users\Your Computer Usrername\AppData\Local\Google\Chrome\User Data (Make sure you have hidden files to be shown in File Explorer Options)
    Right-click on the folder SwReporter and select Properties from the menu.
    Switch to the Security tab.
    Select Advanced on the page that opens.
    Click on "Disable inheritance" and select "remove all inherited permissions from this object."
    Select apply and in the Windows Security prompt "yes."
    Select Ok
    Select Ok again.
     
  20. Minimalist

    Minimalist Registered Member

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Posts:
    12,450
    Location:
    Here
    Yes, that's good advice how to prevent SRT from running. I used similar settings when I was using Chrome and it didn't break anything. :thumb:
     
  21. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,294
    Location:
    USA
    Pretty sure these are W10 instructions, as this step was not possible with W7. So rather than removing the permissions, selecting Deny in the permissions list for all users will make sure the tool is not allowed to run automatically. These W7 specific instructions can be found at this site, under the sub-heading 1- Disable the Google Chrome Software Reporter Tool using file permissions.

    Yes, it's working fine for me in W7.
     
  22. Spartan

    Spartan Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Posts:
    460
    Location:
    Dubai
    Thanks for the correction
     
  23. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,294
    Location:
    USA
    Just a variation in steps to follow per operating instructions. :)
     
  24. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    1,865
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    I tried to delete the exe on the reporter tool per instructions somewhere but could not find it.
     
  25. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,634
    Location:
    Mexico
    I see a problem here, when an update comes in a new exe will be dropped. I rather block its execution via ERP.
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.