CCleaner v5

Discussion in 'other software & services' started by anon, Nov 25, 2014.

  1. FanJ

    FanJ Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    3,965
    The question seems to be whether that issue is indeed fixed.

    Previous post :
    Now look at that Piriform thread https://forum.piriform.com/index.php?showtopic=48688
    read reply # 12 and 13 posted today.
    Was it really fixed?
     
  2. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,418
    Location:
    Under a bushel ...
    I'll keep Firefox Internet History unticked then.
     
  3. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,844
    hi
    yes , but even the older version don't clean the firefox history , this version clean only the favicon
    weird ,it can't clean firefox internet history
     
  4. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,418
    Location:
    Under a bushel ...
    Their testing seems suspect lately, especially with recent major changes to Firefox. Seems like @Brummelchen is right, leave FF cleaning to FF itself, Options>Privacy>History.
     
    Last edited: Sep 13, 2017
  5. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,844
    hi
    hope ccleaner doesn't corrupt firefox profile ,i have used only once to clean the history
     
  6. Special

    Special Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Posts:
    454
    Location:
    .
    No it doesn't.
     
  7. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,722
    Location:
    UK
    I have heard of one or two other installs where Avast was offered.

    May be a selective thing I guess.
     
  8. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    4,031
    Location:
    Mexico
    Portable one does not offer anything so far.
     
  9. Robin A.

    Robin A. Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Posts:
    2,546
    Not new. In the past it has occasionally tried to install Chrome.
     
  10. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,722
    Location:
    UK
    I think everyone knows that Robin, but Avast being offered instead of Chrome will be because of the Avast buyout of Piriform (CCleaner)
     
  11. plat1098

    plat1098 Guest

    Many thanks, pegas, used this link to update it and it didn't offer to install anything else. When I'd launched the previous version, a box said a newer version was available but when I clicked "yes," it took me to the page where you buy the Pro--at a discount. :cautious: Free is good enough for casual use, right?
     
  12. pegas

    pegas Registered Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Posts:
    2,436
    Definitely, free is enough. ;-)
     
  13. richo

    richo Registered Member

    Joined:
    Jul 15, 2005
    Posts:
    76
    Ccleaner.jpg
    Actually it did. The initial file I downloaded from Piriform was cc_setup534.exe. As well as Avast being installed (caught me by surprise), a trial Ccleaner Pro was offerred. Later I downloaded ccsetup534.exe, again from Piriform, and none of the above were offerred. I suspect a sign of things to come.
     
    Last edited: Sep 13, 2017
  14. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    41,852
    In some cases the full installer might install/offer additional software.
    Usually the filesize is bigger than the slim version and after extracting of the installer:
    CCleaner.png
    ...toolbar-related things (Google Toolbar, "PF-Toolbar-2016.exe") or similar unwanted stuff are located in the $PLUGINSDIR directory.
    And some more files, but they are not needed for the installed application itself.
    The files are only there to provide a better "install-experience" ;) (installing of toolbars, Avast/Google browser, and other unwanted things,...)

    The slim version doesn't have the "$_<number>_"-directories and the size of the "$PLUGINSDIR" is usually 80-100 kb (not 3 MB)
    There is a reason, why the slim version (=bundled without PUP) is delayed by a whole week (or even more).
     
  15. FanJ

    FanJ Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    3,965
  16. plat1098

    plat1098 Guest

    Weird--avast! antivirus in this context is a potentially unwanted program.

    Wonder if bundling avast! like it was a toolbar would be detrimental to its image. No experience with it but it has a great reputation, right?
     
    Last edited by a moderator: Sep 13, 2017
  17. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    6,104
    Location:
    USA
    Did you already have a third party antivirus installed when the CCleaner installer offered Avast?
     
  18. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,807
  19. plat1098

    plat1098 Guest

  20. Circuit

    Circuit Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2014
    Posts:
    939
    Location:
    Land o fruits and nuts, and more crime.
    CCleaner is going down the drain (hope i am not being to vulgar).
    Uninstalled, always trying to phone home. Good bye CC.
     
  21. richo

    richo Registered Member

    Joined:
    Jul 15, 2005
    Posts:
    76
    No... it seems to be offered if running WD, but wasn't offered on a PC using Bitdefender.
     
  22. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,286
    Location:
    Among the gum trees
    Imagine CCleaner / Avast uninstalling someone's paid subscription and installing Avast, and let's face it, not everyone belongs to forums like Wilders'. Would that be cause for a class action?

    Edit: @hawki ?
     
    Last edited: Sep 15, 2017
  23. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    6,104
    Location:
    USA
    Thanks for the reply; at least they designed the installer to check for AV before offering Avast to avoid conflict.
     
  24. ABaird3

    ABaird3 Registered Member

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Posts:
    98
    Download from Softpedia*, they offer the 'lite' version installer which comes with no added unwanted extras.
    *Other dl sites may also offer the lite version.
     
  25. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    4,083
    5.34 exist no "lite" - there never was a "lite" - only "slim" - but not this time:
    https://www.piriform.com/ccleaner/builds
    whatever you loaded i wont count on it
    Code:
    CCleaner 5.34.6207 / 5.33.6162 Slim
    CCleaner Portable
    CCleaner Portable 5.34.6207
    
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.