CCleaner v5

Discussion in 'other software & services' started by anon, Nov 25, 2014.

  1. FanJ

    FanJ Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,817
    The question seems to be whether that issue is indeed fixed.

    Previous post :
    Now look at that Piriform thread https://forum.piriform.com/index.php?showtopic=48688
    read reply # 12 and 13 posted today.
    Was it really fixed?
     
  2. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    2,190
    Location:
    The etherlands
    I'll keep Firefox Internet History unticked then.
     
  3. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,313
    hi
    yes , but even the older version don't clean the firefox history , this version clean only the favicon
    weird ,it can't clean firefox internet history
     
  4. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    2,190
    Location:
    The etherlands
    Their testing seems suspect lately, especially with recent major changes to Firefox. Seems like @Brummelchen is right, leave FF cleaning to FF itself, Options>Privacy>History.
     
    Last edited: Sep 13, 2017
  5. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,313
    hi
    hope ccleaner doesn't corrupt firefox profile ,i have used only once to clean the history
     
  6. Special

    Special Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Posts:
    46
    Location:
    Canada
    No it doesn't.
     
  7. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    8,896
    Location:
    England
    I have heard of one or two other installs where Avast was offered.

    May be a selective thing I guess.
     
  8. Mister X

    Mister X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    2,709
    Location:
    Mexico
    Portable one does not offer anything so far.
     
  9. Robin A.

    Robin A. Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Posts:
    2,484
    Not new. In the past it has occasionally tried to install Chrome.
     
  10. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    8,896
    Location:
    England
    I think everyone knows that Robin, but Avast being offered instead of Chrome will be because of the Avast buyout of Piriform (CCleaner)
     
  11. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Posts:
    959
    Location:
    Da mean streets of Brooklyn
    Many thanks, pegas, used this link to update it and it didn't offer to install anything else. When I'd launched the previous version, a box said a newer version was available but when I clicked "yes," it took me to the page where you buy the Pro--at a discount. :cautious: Free is good enough for casual use, right?
     
  12. pegas

    pegas Registered Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Posts:
    2,145
    Definitely, free is enough. ;-)
     
  13. richo

    richo Registered Member

    Joined:
    Jul 15, 2005
    Posts:
    76
    Ccleaner.jpg
    Actually it did. The initial file I downloaded from Piriform was cc_setup534.exe. As well as Avast being installed (caught me by surprise), a trial Ccleaner Pro was offerred. Later I downloaded ccsetup534.exe, again from Piriform, and none of the above were offerred. I suspect a sign of things to come.
     
    Last edited: Sep 13, 2017
  14. mood

    mood Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    2,571
    In some cases the full installer might install/offer additional software.
    Usually the filesize is bigger than the slim version and after extracting of the installer:
    CCleaner.png
    ...toolbar-related things (Google Toolbar, "PF-Toolbar-2016.exe") or similar unwanted stuff are located in the $PLUGINSDIR directory.
    And some more files, but they are not needed for the installed application itself.
    The files are only there to provide a better "install-experience" ;) (installing of toolbars, Avast/Google browser, and other unwanted things,...)

    The slim version doesn't have the "$_<number>_"-directories and the size of the "$PLUGINSDIR" is usually 80-100 kb (not 3 MB)
    There is a reason, why the slim version (=bundled without PUP) is delayed by a whole week (or even more).
     
  15. FanJ

    FanJ Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,817
  16. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Posts:
    959
    Location:
    Da mean streets of Brooklyn
    Weird--avast! antivirus in this context is a potentially unwanted program.

    Wonder if bundling avast! like it was a toolbar would be detrimental to its image. No experience with it but it has a great reputation, right?
     
    Last edited: Sep 13, 2017
  17. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,503
    Location:
    USA
    Did you already have a third party antivirus installed when the CCleaner installer offered Avast?
     
  18. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    4,830
  19. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Posts:
    959
    Location:
    Da mean streets of Brooklyn
  20. Circuit

    Circuit Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2014
    Posts:
    419
    CCleaner is going down the drain (hope i am not being to vulgar).
    Uninstalled, always trying to phone home. Good bye CC.
     
  21. richo

    richo Registered Member

    Joined:
    Jul 15, 2005
    Posts:
    76
    No... it seems to be offered if running WD, but wasn't offered on a PC using Bitdefender.
     
  22. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    4,413
    Location:
    Among the gum trees
    Imagine CCleaner / Avast uninstalling someone's paid subscription and installing Avast, and let's face it, not everyone belongs to forums like Wilders'. Would that be cause for a class action?

    Edit: @hawki ?
     
    Last edited: Sep 15, 2017
  23. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,503
    Location:
    USA
    Thanks for the reply; at least they designed the installer to check for AV before offering Avast to avoid conflict.
     
  24. ABaird3

    ABaird3 Registered Member

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Posts:
    35
    Download from Softpedia*, they offer the 'lite' version installer which comes with no added unwanted extras.
    *Other dl sites may also offer the lite version.
     
  25. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    2,179
    5.34 exist no "lite" - there never was a "lite" - only "slim" - but not this time:
    https://www.piriform.com/ccleaner/builds
    whatever you loaded i wont count on it
    Code:
    CCleaner 5.34.6207 / 5.33.6162 Slim
    CCleaner Portable
    CCleaner Portable 5.34.6207
    
     
Loading...