Can't update NOD32

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by Buddel, Nov 26, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Buddel

    Buddel Guest

    Whenever I try to update NOD32, I get an error message, telling me that the server cannot be reached. What am I doing wrong? o_O
     
  2. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    You are the second one reporting this. Most probably it's a temporary server issue, and you aren't doing anything wrong. We will contact Eset. In the meanwhile, keep on trying.

    regards.

    paul
     
  3. Buddel

    Buddel Guest

    Thank you very much for your help, Paul. :)
     
  4. Buddel

    Buddel Guest

    It seems as if this problem still exists. :mad: I do hope ESET will soon be able to fix it. It's really annoying. :(
     
  5. jan

    jan Former Eset Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2002
    Posts:
    804
    Hey Buddel,

    >Whenever I try to update NOD32, I get an error message, telling me that the server cannot be reached. What am I doing wrong?

    Have you seen this FAQ?:

    http://www.nod32.com/support/ans/4d.htm

    Rgds,

    jan
     
  6. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    This is what I am getting...
     

    Attached Files:

  7. Buddel

    Buddel Guest

    Thanks for your help, jan. :)

    The thing is that I do get my updates, but it takes ages for NOD32 to connect to the server. I get several error messages, telling me that the server cannot be reached. Only if I try again and again to get my updates does NOD32 download them.

    If I'm not mistaken, there are some more people who are having exactly the same problem at the moment. Anyway, I'm sure ESET will soon be able to fix it. :)
     
  8. Buddel

    Buddel Guest

    @Technodrome: I'm getting exactly the same error message.
     
  9. MickeyTheMan

    MickeyTheMan Security Expert

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    1,016
    I was just able to get update by changing server to www.eset.sk
     
  10. FanJ

    FanJ Guest

    Hi,

    About 15 minutes ago:
    Some problem but not very seriously.
    It took indeed a few minutes and 2 or 3 times trying.
    Maybe we all were trying it at the same time? ;)

    PS: I'm thinking about to put the servers in my HOSTS file.
    Anyone already tried that, any difference?

    Cheers, Jan.
     
  11. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    It’s working now... I just got my update. ;)


    tECHNODROME
     
  12. FanJ

    FanJ Guest

  13. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    Calculated guess: temp server(s) overload. Usually that doesn't last very long ;)

    regards.

    paul
     
  14. sig

    sig Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    716
    Do you have "choose automatically" as the choice for the server? I do and FWIW haven't had problems updating. Or maybe I just update after the rest of the crowd. ;)
     
  15. manOFpeace

    manOFpeace Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2003
    Posts:
    716
    Location:
    Ireland
    I have automatic updating but I mostly finish up doing it manually.
    The automatic offering doesn't come unto the GMT timezone until late evening. :)
     
  16. Phil_S

    Phil_S Registered Member

    Joined:
    Nov 13, 2003
    Posts:
    152
    Location:
    UK
    I have also been getting the same error on and off. Not happened for several days, but today it's back with a vengeance. I have NOD32 configured for automatic updates, but it only ever seems to try sun.uid0.sk, and gives up if it doesn't get a response.
     
  17. rflum

    rflum Registered Member

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Posts:
    22
    Location:
    Rochester, New York, United States
    I'm running version 1 (helps when supporting people who still have it). I have been trying for 2 days, manually and automatically, on all 3 servers, and can't get an update.
    "Server connection failure"
    Actually, I haven't gotten an update since Nov 7th, so I suspect something else is wrong, even though as far as I know, nothing has changed on my PC that (I would have thought) would make any difference.
    I've had a number of customers complaining about the same thing recently, too.
    any thoughts? Rob
     
  18. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    Update worked as a charm over here - give it another try ladies and gents ;)

    regards,

    paul
     
  19. rodzilla

    rodzilla Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Posts:
    653
    Location:
    australia
    > Calculated guess: temp server(s) overload. Usually that doesn't last very long

    Even more calculated guess: Internet overload. It's happening with other programs upgrades too. The Internet is slowly grinding to a halt.

    "Today's" problems are down to telecommunications services being down in Slovakia.
     
  20. rodzilla

    rodzilla Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Posts:
    653
    Location:
    australia
    > Actually, I haven't gotten an update since Nov 7th, so I suspect something else is wrong

    Something else is definitely wrong!

    Assuming your license is still current, check for a firewall block and misconfigured proxy server settings. If they are OK, try a complete uninstall and re-install of NOD32.
     
  21. rflum

    rflum Registered Member

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Posts:
    22
    Location:
    Rochester, New York, United States
    Thanks, mate!
    No firewall, (yeh, I know) and I can still connect to the Internet, so I don't think my proxy settings are bad, but I'll check.
    Rob
     
  22. Buddel

    Buddel Guest

    Yes, yesterday's update did work like a charm, but, unfortunately, this isn't always the case.
     
  23. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    Buddel,

    The reason has been posted right above by Rodzilla:

    regards.

    paul
     
  24. Buddel

    Buddel Guest

    I did read the reason, but the thing is that I usually get updates for other applications without any problems.
     
  25. rflum

    rflum Registered Member

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Posts:
    22
    Location:
    Rochester, New York, United States
    Hey Rodzilla,
    What do you mean the Internet is slowly grinding to a halt?
    I thought advances in server design were keeping pace with its growth.
    Rob
     
Thread Status:
Not open for further replies.