Can You Run Smart Security w/o Firewall?

Discussion in 'ESET Smart Security' started by Jim_in_Illinois, Aug 27, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jim_in_Illinois

    Jim_in_Illinois Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Posts:
    5
    Hello - I am currently a NOD32 AV user who's subscription is about to run out. I currently run NOD32 with Comodo free firewall, and my computers run beautifully. But Esset is having a special offer on their page that would allow me to purchase the 3 licence Smart Security for cheaper than the cost of just NOD32. My question - can I install Smart Security with the firewall off and continue to use Comodo? I am concerned about some negative reviews and performance tests for the Esset firewall. Thanks.
     
  2. Ade 1

    Ade 1 Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Posts:
    471
    Location:
    In The Bath
    Just install and use the whole suite inc. the firewall. Runs great here (Vista x64) and once you stop reading and/or taking reviews seriously (for any product) you'll suddenly feel a great sense of relief and realise if it works for you then why worry!? :cautious:

    ...and don't come back quoting the matousec test!
     
  3. Jim_in_Illinois

    Jim_in_Illinois Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Posts:
    5
    Thanks for your response, but you really did not answer my question. Can SS be run with the firewall turned off, and Comodo runnning.
     
  4. Ronin12

    Ronin12 Registered Member

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Posts:
    40
    If you purchase a license for Smart Security then that license will allow you to download and use any of the Home versions that are available for download, meaning that if you have a SS license you can download and use just the AV version of NOD32. If the cost will be cheaper to buy the SS 3 pack license then go ahead and purchase it. Just download and use NOD32 AV without the firewall so that this way you will not have the icon change color or receive any pop ups from the suite.
     
  5. Jim_in_Illinois

    Jim_in_Illinois Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Posts:
    5
  6. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    In the System integration section of the firewall setup you can configure the firewall features that will be active.
     
Thread Status:
Not open for further replies.