bug in update module ?

Discussion in 'ewido anti-spyware forum' started by fal, Aug 9, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fal

    fal Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Posts:
    4
    Location:
    Toulouse, France.
    Hi.
    there's a problem or bug with update module : only if an update is available, automatic and manual updates take 10 or 15 minutes to complete process.
    My OS : Win XP Pro SP1.
    Thanks.Bye.:)
     
  2. vinzenz.ewido

    vinzenz.ewido former ewido team

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Posts:
    425
    Location:
    Brno, Czech Republic
    I presume a problem with your connection to the akamai network servers or ewido update server which redirects to the akamai network. You may contact your ISP for this issue.

    Regards,
    Vinzenz
     
  3. blueoysterdvp

    blueoysterdvp Registered Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Posts:
    135
    Location:
    Upstate NY, U.S.A.
    Have a similar problem.Connecting to update.ewido.net is frozen on my screen.
     
  4. vinzenz.ewido

    vinzenz.ewido former ewido team

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Posts:
    425
    Location:
    Brno, Czech Republic
    Do you use a Firewall? (Except windows xp sp2 firewall which makes no troubles)

    Regards,
    Vinzenz
     
  5. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    I notice "Upstate NY" and am wondering if my tracert result from my neck of the woods is indicative of what you might see also. While I can eventually receive back the big ewido E....I'm assuming my slowness is attributed to what is shown in the tracert results below at this moment in time.

     
  6. blueoysterdvp

    blueoysterdvp Registered Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Posts:
    135
    Location:
    Upstate NY, U.S.A.
    I use a Trend Micro Firewall.Only problem I've ever had with updates was a few months back when there was a bug.I have the purchased version.
    Duane
     
  7. blueoysterdvp

    blueoysterdvp Registered Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Posts:
    135
    Location:
    Upstate NY, U.S.A.
    Rebooted PC and manual update went right through with no problems.
     
  8. blueoysterdvp

    blueoysterdvp Registered Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Posts:
    135
    Location:
    Upstate NY, U.S.A.
    Auto update just went through with no problems.Back to normal.
     
  9. fal

    fal Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Posts:
    4
    Location:
    Toulouse, France.
    Hi all, Vinzenz.
    When the update begins, it's normal and the download is fast but at the end, it stops and freezes 20 minutes, sometimes 1 hour, but I can click on all tabs.
    What's about (7/0 KB) ?
    My firewall is Zone Alarm Pro.

    Thanks.
     

    Attached Files:

    Last edited: Aug 10, 2006
  10. peter.ewido

    peter.ewido former ewido team

    Joined:
    Nov 10, 2003
    Posts:
    737
    Location:
    Brno, Czech Republic
    Sorry to ask but are you using a cracked version of ewido? I've seen this behaviour only with cracked versions so far...
     
  11. blueoysterdvp

    blueoysterdvp Registered Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Posts:
    135
    Location:
    Upstate NY, U.S.A.
    Had to do an update on the website today.Manual update said no update available,and the threats in database was lower than the number on the website at that time.
     
  12. fal

    fal Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Posts:
    4
    Location:
    Toulouse, France.
    Hi.
    No.Why, this problem appears only on a cracked version?

    Do the same thing, but one time.

    Bye.
     
  13. fal

    fal Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Posts:
    4
    Location:
    Toulouse, France.
    Hi.
    I found the problem.I thinked a problem came with my antivirus, Avast free
    Edition cause there's a known bug between Resident shield of avast and Zone Alarm.
    But before installing Zone Alarm (ZA Pro), i have Kerio firewall and it seems to have some conflicts with ZA : i tried to clean my registry windows (with CCleaner and others) and manualy delete all old entries of Kerio and know, the update module works so fine !! :D :D :D :cool: .
    If some users have this problem, maybe try to use this.
    Bye.
     
Thread Status:
Not open for further replies.