brontok or rontokbro

Discussion in 'malware problems & news' started by mbangunhardjo, Nov 22, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mbangunhardjo

    mbangunhardjo Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Posts:
    1
    Location:
    lampungm indonesia
    this is a new virus
     
  2. Brian N

    Brian N Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Posts:
    2,148
    Location:
    Denmark
    Well not really. Probably a variant or naming mismatch somewhere.
    NOD has a few Brontok entries in it's signature database.
    Brontok.U was added today, so that's probably the one youre talking about :)
     
  3. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
  4. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    The Brontok worm should be detected by NOD32 generically by means of ThreatSense, without needing to update.
     
  5. cupez80

    cupez80 Registered Member

    Joined:
    Jun 28, 2005
    Posts:
    605
    Location:
    Surabaya Indonesia
    yup i have tried it on virtual machine. brontok worm detected and cleaned by adv. heuristic without definition update. Another proof of NOD32 Adv. Heuristic power. :D though brontok worm is a local worm in Indonesia.
     
Thread Status:
Not open for further replies.