Bork Tuesday, Any Problems Yet?

Discussion in 'other software & services' started by Daveski17, Nov 12, 2014.

  1. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    956
    Thanks Krusty. I”ll pass the previews and wait for next patch-Tuesday.
     
  2. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    62,463
    Location:
    U.S.A.
  3. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    62,463
    Location:
    U.S.A.
  4. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    62,463
    Location:
    U.S.A.
  5. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    783
    Location:
    Brooklyn, NY
    Well, that banner disappeared. It may have been after the most recent update or later, didn't notice. But now, it's decent, not so cluttered.
    image_2021-03-06_101125.png
     
  6. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    2,813
    are you sure it's not because you've resized its window? because in my settings app it's still there. :cautious:
     
  7. RexB

    RexB Registered Member

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Posts:
    13
    Location:
    Puget Sound
    Thanks for the tips. The updates went smoothly, an auto-restart or two, and the machines are behaving well.

    Installed KB4598481 latest SSU and KB4601319, another CU to 20H2, bringing me to 19042.804 on a desktop and laptop.
    Previews and driver updates are blocked in group policy.

    The 'Windows Update' function is also at the top of the Settings panel now, and also still farther down in my Settings panel.
     
  8. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    783
    Location:
    Brooklyn, NY
    I resized it before posting to check. It's literally gone. Maybe the Settings Fairy came by and went "Poof." :)
    image_2021-03-06_122051.png

    I'll keep an eye out for any observations on this. I'm running winver 19043.844 (Insiders beta). I'll enjoy it while it lasts cuz it may come back later.
     
  9. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    16,515
    Location:
    UK
    Still there for me too :confused:

    EDIT.. Is it because you are on insiders build plat1098 ?
     
  10. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    2,813
    excellent. i hope it's gone for good.
     
  11. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    2,813
    looks like that might be the case.
     
  12. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    62,463
    Location:
    U.S.A.
     
  13. B-boy/StyLe/

    B-boy/StyLe/ Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    274
    Location:
    Bulgaria
    KB5000848 installed on 8.1 x64. No problems so far.
     
  14. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    783
    Location:
    Brooklyn, NY
    Well, I'm thrilled to announce that the Banner at the top of my Settings app mysteriously returned. :cautious: Can't chalk it up to KB5000802 and the Malicious Software Removal Tool either as it showed up prior. No problems w/updating at all but nothing to delete via Disk Cleanup. File Explorer is reporting 2.5 GB missing as usual. Only got back 680 MB via deleting some contents of the Software Distribution folder.

    Winver on here is 19043.867 (Insiders Beta :thumb:)
     
  15. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,631
    Further to KB5000848, another update KB4589212 (Intel microcode updates for Windows 10, version 2004 and 20H2) installed today in my laptop & desktop.
    Ok, the laptop has Intel processor, but my desktop has AMD, strange.....
     
  16. Spartan

    Spartan Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Posts:
    954
    Location:
    California
    Speaking of Microcode Updates. Anyone here uses InSpectre? I turn off the Meltdown/Spectre patches to get the max performance. I could care less about this vulnerability with the security setup that I have.

    InSpectre.png
     
  17. B-boy/StyLe/

    B-boy/StyLe/ Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    274
    Location:
    Bulgaria
    What about this one: (but you will be unable to uninstall the updates if needed at a later stage). I got my space back by using it:

    Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase

    My PC is faster enough to handle it: (I guess this is because i8700k supports INVPCID instruction).

    On Windows 10 the impact should be even lower since 10 uses Retpoline.

    https://i.ibb.co/M1wV1R9/Image-173.png

    But I am with a few microcode updates behind since I am still on Windows 8.1, and they are available through Windows Update only on Windows 10 and AsRock didn't release a new BIOS since 2019 for Z370 Extreme4. However, I am not worried since most of these attacks needs physical access to succeed anyway.
     
  18. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,310
    Location:
    Under a bushel ...
    Also got KB4589212 on my ThinkBook and Dell XPS (Intel) laptops, and my Build no. now 19042.867.
     
  19. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    16,515
    Location:
    UK
  20. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,631
  21. ProTruckDriver

    ProTruckDriver Registered Member

    Joined:
    Sep 18, 2008
    Posts:
    1,284
    Location:
    USN Retired 1969 ~ 1992
  22. pegas

    pegas Registered Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Posts:
    2,417
  23. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,181
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    When i disable meltdown/spectre it does not seem to work. The GUI still says it is protected from them.
     
  24. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    783
    Location:
    Brooklyn, NY
    Thanks alot, this did recover another 1 GB or so but I installed other stuff in the interim so who knows if I got it all back. Ironically, I've used this command before and forgot about it. :rolleyes: :)
     
  25. Spartan

    Spartan Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Posts:
    954
    Location:
    California
    You disable one, then either gets reenabled, then you disable the other, then reboot. They should then both be disabled. Please try and let me know.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.