BootIt Bare Metal

Discussion in 'backup, imaging & disk mgmt' started by Hadron, Oct 21, 2019.

  1. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    10,551
    Location:
    NSW, Australia
    Hadron,

    Out of interest, could you post the contents of your BuidScript.cmd. The one that failed with the incomplete copying. I have an idea about using Robocopy instead of "Copy".
     
  2. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    Brian, you probably know that my BuildScript.cmd has changed a number of times over the last few days, but the last one I last used before manually copying is attached.

    They are the right path locations for the locations they were last in.
    As you know, I also tried your specific paths and folder names and BuildScript.cmd.

    I suspect that they all failed the same way. :cautious:
     

    Attached Files:

  3. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    In future, I'll know if it succeeds or fails if I use another script using the pause option. I know what to look for now.

    Save all the rebooting. :geek:
     
  4. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    10,551
    Location:
    NSW, Australia
    Understood. When you get a chance, can you try this to see if it copies the files?

    Code:
    @echo off
    setlocal enableextensions enabledelayedexpansion
    
    :: This script will be run during the build process to handle custom
    :: build operations.
    
    :: ----------------------------------------------------------------------------
    :: Add script commands after this line
    
    md "%TBWinPE_MountPath%\C:\Program Files\Explorer++" 2> nul
    robocopy "C:\TBWinRE_Files\CustomProg\Explorer++" *.* /mir "%TBWinPE_MountPath%\Program Files\Explorer++"
    
    md "%TBWinPE_MountPath%\C:\Program Files\Snapshot" 2> nul
    robocopy "C:\TBWinRE_Files\CustomProg\Snapshot" *.* /mir "%TBWinPE_MountPath%\Program Files\Snapshot"
    
    echo BuildScript running...
    
    pause
    
     
  5. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    Running now.
     
  6. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    10,551
    Location:
    NSW, Australia
    I just noticed an error in your script. C: is not needed. Twice. Try this

    Code:
    @echo off
    setlocal enableextensions enabledelayedexpansion
    
    :: This script will be run during the build process to handle custom
    :: build operations.
    
    :: ----------------------------------------------------------------------------
    :: Add script commands after this line
    
    md "%TBWinPE_MountPath%\Program Files\Explorer++" 2> nul
    robocopy "C:\TBWinRE_Files\CustomProg\Explorer++" *.* /mir "%TBWinPE_MountPath%\Program Files\Explorer++"
    
    md "%TBWinPE_MountPath%\Program Files\Snapshot" 2> nul
    robocopy "C:\TBWinRE_Files\CustomProg\Snapshot" *.* /mir "%TBWinPE_MountPath%\Program Files\Snapshot"
    
    echo BuildScript running...
    
    pause
     
  7. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    It worked. :thumb:

    The command prompt window displayed all the files and folders being copied, including the TeraByte Drive Image Backup and Restore Suite and Common Files folders, and I had to press any key to proceed. Ideally, the command prompt windows could probably close on its own.

    Then it paused again because I had the TPWinPE/RE Builder setting ticked. Well done. ;)
     
  8. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    I used the previous script you posted and it worked.
    See my previous post.

    It seemed a bit slower to complete though.

    I'll try the new one you posted.
     
  9. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    The new script is also working.
    And for whatever reason, it's a lot quicker.
     
  10. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    10,551
    Location:
    NSW, Australia
    Get rid of "pause" at the end of BuildScript.cmd and untick "Pause build before unmounting..."
     
  11. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    10,551
    Location:
    NSW, Australia
    Great. How long does TBWinPE take to boot?
     
  12. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    I haven't rebooted yet.
    I am just judging success or failure by looking in the mount folder when TPWinPE/RE Builder pauses.

    The command prompt windows did supply some handy info. Success and failures.
     
  13. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    10,551
    Location:
    NSW, Australia
    OK. Some time ago you mentioned a slow boot time. I hope that has changed.
     
  14. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    I'll run one now without any pauses.

    Edit: The script windows popped up briefly displaying all the files and folders copying.
     
  15. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    I just rebooted. All good. And as quick as a UFD. I like it :thumb:

    Just a question.Why does this new script display all files and folders being copied and not just my custom programs?
     
  16. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    10,551
    Location:
    NSW, Australia
    Robocopy *.* and /mir will copy everything in the source folder. All files and folders.

    OK. "echo BuildScript running..." makes it do that.
     
  17. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    Even though the script doesn't specifically refer to it?
     
  18. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    10,551
    Location:
    NSW, Australia
    Does Robocopy copy extra files?
     
  19. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    I think this is a great setup.
    I can easily restore with IFW or Drive Snapshot from the one reboot. Both of which have never failed me.
     
  20. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    It displays numerous files in the command prompt window. Much more than my custom folders have.
     
  21. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    10,551
    Location:
    NSW, Australia
    I'll check.
     
  22. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    10,551
    Location:
    NSW, Australia
    Looks fine to me.

    Code:
    -------------------------------------------------------------------------------
       ROBOCOPY     ::     Robust File Copy for Windows                             
    -------------------------------------------------------------------------------
    
      Started : Saturday, 26 October 2019 17:39:27
       Source : D:\TBWinRE_files\FileManagers\DS\
         Dest : D:\TBWinRE_files\333pe - Copy\mount\Program Files\DS\
    
        Files : *.*
    
      Options : *.* /S /E /DCOPY:DA /COPY:DAT /PURGE /MIR /R:1000000 /W:30
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
                               2    D:\TBWinRE_files\FileManagers\DS\
    100%        New File                  54        lic-snapshot.txt
    100%        New File              455128        snapshot64.exe
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
                   Total    Copied   Skipped  Mismatch    FAILED    Extras
        Dirs :         1         0         1         0         0         0
       Files :         2         2         0         0         0         0
       Bytes :   444.5 k   444.5 k         0         0         0         0
       Times :   0:00:00   0:00:00                       0:00:00   0:00:00
       Ended : Saturday, 26 October 2019 17:39:27
    
    
    -------------------------------------------------------------------------------
       ROBOCOPY     ::     Robust File Copy for Windows                             
    -------------------------------------------------------------------------------
    
      Started : Saturday, 26 October 2019 17:39:27
       Source : D:\TBWinRE_files\FileManagers\explorer++_1.3.5_x64\
         Dest : D:\TBWinRE_files\333pe - Copy\mount\Program Files\explorer++_1.3.5_x64\
    
        Files : *.*
    
      Options : *.* /S /E /DCOPY:DA /COPY:DAT /PURGE /MIR /R:1000000 /W:30
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
                               5    D:\TBWinRE_files\FileManagers\explorer++_1.3.5_x64\
    100%        New File               17143        config.xml
    100%        New File               1.7 m        Explorer++.exe
    100%        New File               46675        History.txt
    100%        New File               33091        License.txt
    100%        New File                 722        Readme.txt
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
                   Total    Copied   Skipped  Mismatch    FAILED    Extras
        Dirs :         1         0         1         0         0         0
       Files :         5         5         0         0         0         0
       Bytes :    1.87 m    1.87 m         0         0         0         0
       Times :   0:00:00   0:00:00                       0:00:00   0:00:00
    
    
       Speed :            31650564 Bytes/sec.
       Speed :            1811.059 MegaBytes/min.
       Ended : Saturday, 26 October 2019 17:39:27
    
    BuildScript running...
    Press any key to continue . . .
     
    Last edited: Oct 26, 2019
  23. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    OK. You're right.
    I just run it again with pause.

    All the files that were flashing past me were Drive Snapshot help files. I didn't realize that there were so many. :rolleyes:
     
  24. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    10,551
    Location:
    NSW, Australia
    I'm glad you like it. If you are interested in an IFL bootfile it has just been updated by TeraByte. I do almost all my restores with IFL as it's faster than IFW. I think I previously mentioned a 2 to 3 second metadata restore of a fresh Win10 partition.
     
  25. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,493
    Is that contained in TeraByte Drive Image Backup And Restore Suite?
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.