Blacklist on Antispam module NOT Working

Discussion in 'ESET Smart Security' started by MasterTB, Apr 16, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MasterTB

    MasterTB Registered Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Posts:
    547
    Location:
    Paran?, Argentina
    Hi, as you will see on the pic I attach, since I installed my brand new spanish version of ESS (3.0.645) I found that the Blacklist in the Antispam Module is NOT working. According to the Statistics ant the module, I have recieved 1838 Mails, and 1510 (82.15%) of them have been spam, and althow I have a pretty populated blacklist, the statistics say it has blocked 0% of all spam, and what is more frustrating is that I see spam from some of those blacklisted addresses everyday!!!!
    Anyone has a clue about this??
     

    Attached Files:

  2. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    It works here like a charm. Please make sure that the email address you've added to the blacklist does not exist in the whitelist which takes precedence over the blacklist. Note that the antispam module adds email addresses from the address book as well as sent messages to the whitelist automatically by default. For instance, if you'd like to test the blacklist feature with your own email address you should disable these options first.
     

    Attached Files:

    • bl.png
      bl.png
      File size:
      6.9 KB
      Views:
      371
    Last edited: Apr 16, 2008
  3. MasterTB

    MasterTB Registered Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Posts:
    547
    Location:
    Paran?, Argentina
    Thanks for the quick response Marcos. I checked the status of both white list and blacklist before posting and there are no dupplicate addresses on either of them, the blacklist is simply not working, and I have no idea why.
    I will try emptying my Outlook contacts and see what happens and/or eventualy rebuild both lists but I'm telling you it's a piccle!!
     
  4. MasterTB

    MasterTB Registered Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Posts:
    547
    Location:
    Paran?, Argentina
    Still not working!!!!!!!!
     
  5. Paisit

    Paisit Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Posts:
    17
    I have using 3.0.650 without any problem about this issue,try once!
     
  6. pomocnik

    pomocnik Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Posts:
    29
    hmm i have v650, as mail client is checked opera and port 110, but checking is not working :-(
     
    Last edited: Apr 29, 2008
  7. Paisit

    Paisit Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Posts:
    17
    You mean opera as your mail client? NOD32 seem not support for this mail client.
     
  8. pomocnik

    pomocnik Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Posts:
    29
    yea i mean opera mail client. i know that ESS not support it, but support checking mail on pop3
     
  9. MasterTB

    MasterTB Registered Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Posts:
    547
    Location:
    Paran?, Argentina
    Today I did a full reset of the AntiSpam module in ESS. Cleared the counters and all Black and White lists.
    Started Outlook and cleared all addresses Secure and Blocked.

    AND STILL THE BLACLIST DOES NOT WORK!! How is this possible?? 0 mesages classified as spam and I had a blacklist of over 300 spam addresses!!
     
  10. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Could you please check if some of the addresses in BL are not listed in WL as well?
     
  11. MasterTB

    MasterTB Registered Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Posts:
    547
    Location:
    Paran?, Argentina
    Done. No. I made sure of that before posting. Sory but I really don't know how to explain this behavior.
     
Thread Status:
Not open for further replies.