BlackFog Privacy

Discussion in 'other anti-malware software' started by liba, Feb 2, 2018.

  1. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    409
    Location:
    California
    @paulderdash Some application is leveraging msedge to tunnel to that IP address directly and not advertise where its going. Apps are not suppose to use direct ip's inside there apps either. But this message tells me they are using a Dark Web / TOR node.
     
  2. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,416
    Location:
    Under a bushel ...
    Mysterious, hope I can get to the bottom of it.

    Glasswire doesn't show any outbound connection at that time.
     
    Last edited: Oct 1, 2021
  3. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    409
    Location:
    California
    Yes we blocked it before there was one.
     
  4. lucd

    lucd Registered Member

    Joined:
    Jan 30, 2018
    Posts:
    686
    Location:
    Island of Woman
    dunno about China blocking as most of softwares come from China, I don't like the fact that you cannot add an ip to allowed if it comes from geofenced country , I want to block Cina but allow qihoo360 to connect to China for updates. I have several russian softwares that I need as well.

    unknown applications connecting and no name PID connecting is not fixed and I don't understand what is going on. If I check ip its the same app ip that was recognized previously, eg wisevector.exe and unknown exe with same ip. In the worst case some process is injecting into the legitimate app (but why if its using same legitimate ip, these ips from unknown are not malicious), best case scenario blackfog is unable to recognize some apps/PID behavior or it relies on some windows internals that I disabled

    Do blackfog interfere with gaming platforms and games? eg lag spikes and punkbuster blocking, it should be made compatible, from user side its complicated to make it work. It blocks alot from origin for instance, please check some common games, especially multiplayer
     
    Last edited: Oct 2, 2021
  5. lucd

    lucd Registered Member

    Joined:
    Jan 30, 2018
    Posts:
    686
    Location:
    Island of Woman
    blackfog on android seams not to work at all, cant geofence anything (eg russia is blocked but I can visit government.ru) and zero stats on all blocked items lists (seams like foverever, I remember the first iteraction kinda worked), I am about to revoke licences from android to put it on stationary pc seats (possible?), at least on stationary it does something. EDIT: on Android you need to turn off private DNS
     

    Attached Files:

    Last edited: Oct 7, 2021
  6. X9X

    X9X Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2019
    Posts:
    27
    Location:
    Europe
    Any news about the monthly payment option?
     
  7. JOHNoff

    JOHNoff Registered Member

    Joined:
    Sep 10, 2021
    Posts:
    4
    Location:
    Europe
    Can you at least give us a hint what new features and when it will be released for android? Sorry, but its so hard to wait for version 5.
    Thanks!
     
  8. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,277
    Location:
    Among the gum trees
    To be able to play videos at https://www.sbs.com.au/ondemand/ I need to disable Web Advertising, but once the video starts I can re-enable Web Advertising and watch the video. Is there any other workarounds? I have tried adding www.sbs.com.au as a trusted domain but that didn't work.

    The funny thing is in Firefox 93 I can have uBlock Origin (with all filters enabled except regional filters) and the videos will play without issue.

    Thanks.
     
  9. Socio

    Socio Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    356
    I am testing the trial version, is there a way to clear the host list so see exactly what is being connected to on specific sites when they are opened?

    Like clear the list, open the site wait for a bit then check the host list to just what connections that particular site is making.
     
  10. Socio

    Socio Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    356
    Another question; under hosts I am seeing a lot of unidentified IP connections when I try to look them up via the software or do a whois IP lookup to see who they are most are cloud fare addresses with no information or owner other than than cloud fare address, this does not seem normal?

    I have been adding the to the deny list to see what happens,
     
  11. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    409
    Location:
    California
    @JOHNoff We are still working on our final feature set as it depends if we can get some new projects working well.

    @Krusty Each site is a little different but we will look at what that site is up to more recently and tweak it a little.

    @X9X No monthly option on desktops yet. For the size of the transaction it becomes a bit of a problem internally which we need to solve.

    @lucd Yes you need to turn Off Private DNS for this to work. Android is continually trying to stop third parties from blocking their Ads, so its a game of cat and mouse here. We have better techniques coming, but for now this is the best way. Also re the post before you can block a country and then whitelist a domain as well as there is an order of precedent here.

    @Socio There is a hidden feature (which we use ourselves) CTRL + R (make sure the window is active first) and this will clear all the counters and domains for exactly this purpose. It's actually quite fun to see the difference. Re your last post, we haven't run into that before, so thats sounds rather unusual. Be interesting to know more about this and investigate it further.

    Apologize for the delay, we have a lot of releases going on right now, so bare with us as we get them out the door. You may have seen the ARM edition released recently. We have other platforms underway as well.
     
  12. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,277
    Location:
    Among the gum trees
    Thank you Sir. :thumb:
     
  13. Socio

    Socio Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    356
    Thanks for the tip about clearing the counters, and the IPs are odd, when I checked the latitude and longitude of the IP locations from the software look up feature on a few, one is the middle of a bayou in Houston, one in a parking lot behind a candy store in Manhattan and one in the middle of the Cheney Reservoir outside Wichita.

    Not sure what to make of it but the deny list is getting a workout.
     
  14. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,277
    Location:
    Among the gum trees
    Hi Darren,

    I don't know if there's anything that can be done on this site: https://10play.com.au/ I need to disable Web Advertising in BF as well as below.

    They require me to disable all ad blocker extensions, including uBO, ClearURLs and depending on which I'm using in Firefox at the time, ad blocking in either MalwareBytes Browser Guard or Kaspersky Protection. Setting Firefox's Enhanced Tracking Protection to Standard is also required.

    Thanks,
    Dave

    Edit: As I also am required to disable my VPN, even when using Aussie servers, I suspect it would be hard to troubleshoot from the US.
     
  15. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    409
    Location:
    California
    Tricky site for sure Dave. We are looking into it.
     
  16. Socio

    Socio Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    356
    I don't have "Fake News" check marked in settings but Black Fog is blocking a lot of news sites so far 100% of the ones I found being blocked are Right leaning sites, that is bordering on partisan censorship you might want to reevaluate your block lists.
     
  17. lucd

    lucd Registered Member

    Joined:
    Jan 30, 2018
    Posts:
    686
    Location:
    Island of Woman
    @Darren Williams

    I supect that unknown connections happen when your AV is not registered in security centre, and there is nothing registered in security centre
    downloaded Kaspersky, it registered in security centre and no more unknown connections.
    I still think this scenario should be investigated

    I my humble opinion BF is terrible at stopping ads, maybe it is better for malware ads type?
    that module could use a lifting, but there are so many ad blockers that I don't care
    potentially it is a problem on android but you can use Brave and have no ads as well
     
    Last edited: Nov 19, 2021
  18. osmandemi

    osmandemi Registered Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Posts:
    82
    Hi black friday discount o_O
     
  19. lucd

    lucd Registered Member

    Joined:
    Jan 30, 2018
    Posts:
    686
    Location:
    Island of Woman
    this is a silent way of disabling BF without the user noticing it,
    there is one command in Windows too to do the same, the user can't notice BF is off, BF appears to work but there are no new stats
    it can be considered as a way of getting foothold without taskilling BF
    that's why a simple auto-diagnostic and the icon turning red would do fine
     
    Last edited: Nov 27, 2021 at 12:42 PM
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.