BlackFog Privacy

Discussion in 'other anti-malware software' started by liba, Feb 2, 2018.

  1. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    395
    Location:
    California
    Thanks for the comments lucd. We are always looking for some ideas for new features and providing more customization. We will be leveraging a lot of AI models too going forward as we continually train the system for more accuracy and detection. Thanks for your input.
     
  2. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,227
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    Kaspersky wants to know if i want to allow or block privacyupdater.exe. .bat is attempting to remove a protected file (operating system/system file). Edit ... i uninstalled BF and tried to install new version but could not because i got message that a internet connection was needed for installation.
     
    Last edited: Oct 18, 2019
  3. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    37,943
    BlackFog Privacy v4.0.4 Released (October 17, 2019)
    Website
    Download
    Changelog
     
  4. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,227
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    Kaspersky Security Cloud and BF v4.0.4 do not get along. With KSC enabled BF tells me it needs internet access to be able to install. When i disable KSC i can get past that to the i accept the terms and conditions.
     
  5. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    395
    Location:
    California
    Not unusual for the AV vendors. Takes them a while to catch up as they are signature based systems.
     
  6. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,359
    Location:
    Under a bushel ...
    Darren, I presume my BFP will auto-update? Client About is still v4.0.3 (b290).
     
  7. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,227
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    Kaspersky wanted me to block or allow execb97.bat. KSC app control setting has a low restriction on execb97.bat and a custom setting on Blackfog Inc, but no restriction on Blackfog.
     
  8. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    395
    Location:
    California
    Yes it will eventually autoupdate, within 4 days. We try not to slam our servers so we stagger the updates. You can force it by selecting update from the menu.

    That file execb97.bat is not one of ours......
     
  9. galileo

    galileo Registered Member

    Joined:
    Dec 10, 2005
    Posts:
    71
    @Darren Williams: Is BF compatible with Malwarebytes Premium (real-time)? Do they play well together?
     
  10. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    395
    Location:
    California
    @galileo: yes we work fine with Malwarebytes. But try the demo on your machine first, as there are many variables on each machine. Haven't had any reports of issues yet as they both do different things.
     
  11. JEAM

    JEAM Registered Member

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Posts:
    474
    HitmanPro.Alert blocked the BFP installer:

    BlackFog blocked 2.png
     
  12. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,359
    Location:
    Under a bushel ...

    Attached Files:

  13. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,227
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    I can't get BF to install because it says it needs internet access.
     
  14. Sir Percy

    Sir Percy Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Posts:
    266
  15. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,359
    Location:
    Under a bushel ...
    Yeah, I think HmP.A Anti-Malware uses Bitdefender engine.
     
  16. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    395
    Location:
    California
    Correct. This is why fingerprinting is really not effective and why AV solutions cant cope with modern malware. It takes too long, too many resources and easy to get around.

    And yes we need internet access to download any dependencies (the MS runtime if you don't already have it). Since BlackFog uses the network layer to do most of its work, there is not much reason to install it if you are not on a network.
     
  17. JEAM

    JEAM Registered Member

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Posts:
    474
    Thanks, that's a relief! :thumb:
    I'll wait a few days for HMP.A to catch up and then try again to install BFP.
     
  18. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,227
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    I had no problems installing BF before the current version. Now it says i need internet access to install.
     
  19. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    395
    Location:
    California
    We will modify the check on the next release of the installer to make it easier.
     
  20. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,359
    Location:
    Under a bushel ...
    Still on v4.0.3 (b290).

    Right-click Taskbar icon>Check for Update or client Help>Update does nothing.

    Is it because I am using the Enterprise license (since early days)?

    Should I do a manual update?
     
  21. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    395
    Location:
    California
    @paulderdash: In the Enterprise console there is an option under Settings>Global that needs to be checked called auto-update for Windows in your case. The app checks this flag first before it will upgrade. Turn it on, click save then perform "Check for Updates" again.
     
  22. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,359
    Location:
    Under a bushel ...
    @Darren Williams, that flag was on. I set it off, saved, then on again, saved (in each case 'Group policies updated: Success'). But no joy with 'Check for Updates'.

    Downloaded, first install failed because of Emsisoft malware detection.
    2019/10/24 07:48:58
    Behavior Blocker detected suspicious behavior "AutorunCreation" of C:\Users\****\My Applications\BlackFog Privacy\BlackFogPrivacySetup.exe (SHA1: 62EAA417420620141C85792D8FD5F0EAB39850C9)


    Disabled Emsisoft but install failed with same message as @Dragon1952: 'BFP requires an active internet connection for installation'. (Also with 'Run as admin').

    Definitely a problem here, I can't send attachments via PM on Wilders, or open a ticket on my account page - so have sent latest install log to support at blackfog.com.

    Hope you can spot the problem there.
     

    Attached Files:

    Last edited: Oct 24, 2019
  23. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    8,804
    Location:
    Among the gum trees
    I have that setting enabled in the Console and haven't yet seen a machine update when checking for updates. :confused:
     
  24. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    395
    Location:
    California
    We have a new installer coming out today which will remove that so called "feature" from the installer system. All files are otherwise identical.
     
  25. Darren Williams

    Darren Williams Developer

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Posts:
    395
    Location:
    California
    Please note the updated installer without the Internet check is now live on our web site.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.