Bitdefender Total Security 2013 beta

Discussion in 'other anti-virus software' started by Lucius, May 7, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Brandonn2010

    Brandonn2010 Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Posts:
    1,853
    1 GB? That's crazy! They should move it to the could. That would free up a lot of space for a lot of people.
     
  2. darts

    darts Registered Member

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Posts:
    443
    Location:
    Netherlands
    What is th ememory usages then?
     
  3. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    You should ask about the I/O usage instead :)

    I'm fine as long as the memory usage stays below 100MB.
     
  4. Spruce

    Spruce Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2010
    Posts:
    297
    Low memory usage means that there has to be something else working instead, i.e higher I/O and CPU usage. Many PCs today, except lower end laptops and old computers, has atleast 4GB of RAM, with most of it unused.
     
  5. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,770
    I'll have to check was Norton uses. They score similarly to BD.
     
  6. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    Well it was more like a joke, and that I agreed with you that it is unacceptable. ;)

    But you can check Norton if you want :)
     
  7. Amin

    Amin Registered Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Posts:
    437
    Location:
    UK
    ive heard people whisperin BD 2013 is light as air.. is that right ? :D

    and how come it happened..?


    with respect.
     
  8. S.B.

    S.B. Registered Member

    Joined:
    Jan 20, 2003
    Posts:
    150
    I've been using BitDefender IS 2012 for several months on Win7 64 Bit. It is the least intrusive (lightest) antivirus/firewall I've ever used. Haven't had a single problem to date. Honestly don't even know its there except that it's blocked a couple of internet sites. It's really unbelievable.
     
  9. Amin

    Amin Registered Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Posts:
    437
    Location:
    UK
    every one says that and i just cant believe it !
    maybe i give it a shot in the few next days

    i have been using KAV these days.. its horrible my system resources are exploding .. i hope BD would not be like KAV :thumbd:
     
  10. berryracer

    berryracer Suspended Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    1,640
    Location:
    Dubai, UAE
    no way! it's way lighter. you will feel like you bought a new computer :)
     
  11. Amin

    Amin Registered Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Posts:
    437
    Location:
    UK
    ok thnx ! right now im downloading the beta version hopping that i can find some bugs :d let's see..

    best regards
     
  12. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,491
    How much time they give you for the beta?
    30 days? :D
     
  13. Amin

    Amin Registered Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Posts:
    437
    Location:
    UK
    yeah ! 30 days and i wish also there was a button in the AVs program sayin " I want to try it more " when your 30days trial is finished :d lol
    check this out :
    http://beta2013.bitdefender.com/

    bitdefender says :

    "
    Test and win!

    At this point, you're probably asking "OK, but how do I get at the prizes?"

    The answer is quite simple:
    Download the product installation kit you need (32-bit or 64-bit version) and the Orientation Guide
    Log into the feedback platform (you will need to make an account if you don't already have one)
    Report as many and as varied bugs as you can find.
    Profit! (This is the step where you get a prize for finding the most and/or the "juiciest" bugs).

    Terms and conditions do apply, so read those too.

    The most active Beta testers will receive:
    Asus B121 12.1 inch Tablet
    Acer Aspire S3 13.3 inch Ultrabook - Aluminium
    Nokia Lumia 900
    + 100 Bitdefender Internet Security 2013 licenses for 6 months
    "

    best regards
     
  14. ogy

    ogy Registered Member

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Posts:
    28
    60 days!
     
  15. darts

    darts Registered Member

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Posts:
    443
    Location:
    Netherlands
    I also am testing this product and it is feeling realy lighter then the 2012 version and it works great at this moment and doesn't use too many memory like the other Bitdefender versions did.

    Greats,

    darts
     
  16. SoCalReviews

    SoCalReviews Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Posts:
    282
    Location:
    Los Angeles, CA
    I wonder how light BD 2013 Total Security is compared to F-Secure I.S. 2012 which is one of the lightest AV/suites I have ever used and seems to be a close second place to the old NOD32 v2.7x AV for resource usage running on Windows XP Pro.
     
    Last edited: May 21, 2012
  17. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,491
    60 Days seem reasonable. :thumb:
    I'm still deciding if giving it a try or not. :D
     
  18. dazed1

    dazed1 Registered Member

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Posts:
    161
    KIS 2012 is same, around 950mb :(

    :rolleyes:
     
    Last edited: May 21, 2012
  19. berryracer

    berryracer Suspended Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    1,640
    Location:
    Dubai, UAE
    I have 16 GB of RAM so im the least bit concerned about how much RAM it uses. What matters to me is how snappy my system feels with BIS installed! :)

    I don't even feel I have a security suite installed!! it's that light!
     
  20. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,770

    With a core i7, SSD, and 16 gb of ram, so you really feel other AVs on your system? I would imagine 95% them would have no real impact.
     
  21. dazed1

    dazed1 Registered Member

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Posts:
    161
    Wrong, you can fell it very easy :thumbd: and i got like 5x more powerful pc then him (desktop that is)
     
  22. berryracer

    berryracer Suspended Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    1,640
    Location:
    Dubai, UAE
    I still own a Kaspersky Internet Security 2012 3 user / 2 year license and I just bit the bullet and bought BIS because when I tried the demo, it was wayyyyyyy lighter!

    Yes, even with my system, Kaspersky made it feel like a little turtle.

    For example, if I would launch the Nero 11 setup file which is around 150+ MB, my system would freeze for 60 seconds then it will start launching the installer.

    I tried disabling participation in the Cloud system for Kaspersky but that didn't help much. Imagine I had a slower system or a system with an HDD! That would be a nightmare!

    launching any setup file takes ages and yes I do tend to format and reinstall all my apps a lot so that is a major slow down for me. Maybe regular users won't feel this as much as I do but even overall with BIS my system is light as it didn't have an AV installed!

    I am not trying to start a KIS vs BIS thread here just stating my personal unbiased experience as I own the license for both
     
  23. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,491
    I used to have the same problems as you berry, (Back in 2009-2010) when i launched an executable it seems that KIS took ages to scan it. :D
     
  24. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,770
    Just tested this out, and the results are rather impressive. Great protection, and decent resource usage. Only things I didn't like were the number of processes (4-5?) and it did seem to slow browsing a bit. Their web guard, while extremely effective, seems to slow things down a bit for me. Also, get very weird results if trying a speed test. Appears to be a great program though.

    P.S. It's also annoying they make you uninstall MBAM. Bitdefender needs to fix this asap.
     
  25. JoeBlack40

    JoeBlack40 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    1,579
    Location:
    Romania
    Exactly,as MBAM ends up re-installed anyway...
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.