Bitdefender Antivirus Free - English GUI

Discussion in 'other anti-virus software' started by PaulBB, Dec 23, 2012.

  1. internet addict

    internet addict Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Posts:
    517
    Iulika, does BDAV Free play well with Comodo Firewall?
     
  2. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    8,003
    Question is, how do you get it out of quarantine, and will it just quarantine it again if you don't submit it to BD?
     
  3. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    You can't restore it because there is no exclusions system and without it, you can't really restore anything. It will get restored automatically when BD fixes the FP.
     
  4. DBone

    DBone Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    1,041
    Location:
    SoCal USA

    With the current build, it's my understanding that right now there is no restore option that the user can select. After each update the quarantine is scanned again, and in the event of a FP, the file is restored. It's also my understanding that they are working on this for a future update that will give the user more flexibility.

    The free product is evolving nicely and the devs are listening to their customers. While they can never make everyone happy, they seem to be trying.....Again, this is a free product. ;)
     
  5. Habakuck

    Habakuck Registered Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    544
    During install it still asks me to uninstall Malwarebytes?!
    Why? :doubt:
     
  6. Brandonn2010

    Brandonn2010 Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Posts:
    1,853
    A number of AVs do this. Just hit "No Thanks" and it will be fine.
     
  7. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    8,003
    Ok, thanks for clearing that up, I was unsure about how this update was handling things..

    Thanks also, DBone..

    I think I'll hold off for now and wait for the completed system with exclusion options in a future update..
     
  8. Habakuck

    Habakuck Registered Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    544
    Yeah but didn't I read that they fixed this??
     
  9. Iulika0069

    Iulika0069 AV Expert

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Posts:
    181
    You have to wait until the new kits will be available, since the check is made in the installer itself
    I expect that on Monday all the kits to be up-to-date
     
  10. Iulika0069

    Iulika0069 AV Expert

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Posts:
    181
    Not yet..
    I'll get back on Monday with more info on this.
     
  11. internet addict

    internet addict Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Posts:
    517
    thank you
     
  12. Habakuck

    Habakuck Registered Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    544
    I am running version 1.0.14.889.
     
  13. Brandonn2010

    Brandonn2010 Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Posts:
    1,853
    So it will only quarantine threats now, but there's still no way to restore false-positives? I think I might wait a little longer, unless false-positives are resolved quickly.
     
  14. Habakuck

    Habakuck Registered Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    544
    Correct.

    I am anyway enjoying it at the moment. Very fast, very responsive and a very nice gui.
     
  15. edwardmax2010

    edwardmax2010 Registered Member

    Joined:
    Dec 24, 2012
    Posts:
    46
    Location:
    Philippines
    BDAV free always says that Service Unresponsive and it need a restart. I restarted for a few times already and the problem retain. Even BDAV is not on my startup. I tried to repair the installation and still the same.

    I'm running Windows 8 pro x86.
     
  16. zip

    zip Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Posts:
    359
    Location:
    Mars
    BD Free wont let me uninstall ZoneAlarm o_O
     
  17. Macolm

    Macolm Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    22
    I'm running Win7 x64 and having the same problem.
    What I did is to uninstall first, then download the newest build of installer, then install again.
    But now with the newest build installed, the "Updating..." issue still exists.
     
  18. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Yes, though BDF is using a different quarantine approach. It doesn't actually move the files into other location. Instead, it locks them down with a system driver. So theoretically, if anything goes really wrong you can just remove BitDefender and files will be released (and probably not actually deleted).

    Unless Iulika0069 can explain how exactly their system works. But thats how he described it sometime ago.
     
  19. ght1

    ght1 Guest

    I second that, it makes no sense at all. :doubt:
     
  20. kerykeion

    kerykeion Registered Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Posts:
    281
    Location:
    Philippines
    I'm impressed with the product, after testing it on my Windows 7 Pro machine. It runs really light, I actually didn't notice it running (though, there are no other security apps installed, except EMET)

    Had a slight glitch registering the product, but overall, it runs pretty smooth.
     
  21. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    5,974
    Location:
    Parallel Universe
    A question. After installing the 15mb or so installer, does it update a huge amount as an initial update? And what is the size of daily updates?
     
  22. edwardmax2010

    edwardmax2010 Registered Member

    Joined:
    Dec 24, 2012
    Posts:
    46
    Location:
    Philippines
    Can anyone clarify my problem?

    I tried to test BDAV free using eicar file and it went well but why does BDAV free needs to restart the system just to disinfect the file while it is already quarantined? I thought it will disinfect infected files by quarantining them. Another problem that it takes a while to check for the disinfection status of BDAV free until I restart the system or restart the actual application.

    One question. We can't hide the box on gui saying "X files has been quarantined"? or maybe when "Show files" is clicked it will just autohide.
     
    Last edited: Feb 9, 2013
  23. guiman

    guiman Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Posts:
    23
    Do you have another AV solution installed next to BD AV FREE?
     
  24. edwardmax2010

    edwardmax2010 Registered Member

    Joined:
    Dec 24, 2012
    Posts:
    46
    Location:
    Philippines
    no. Windows defender is disabled. What problem are you addressing to?
     
  25. Habakuck

    Habakuck Registered Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    544
    By the way: Are there any incompatibilities with Windows Defender?
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.