Bitdefender Antivirus Free - English GUI

Discussion in 'other anti-virus software' started by PaulBB, Dec 23, 2012.

  1. Mman79

    Mman79 Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    2,016
    Location:
    North America
    Just pushing this up a bit further so it doesn't get lost in the noise, and to also say that I don't see any other logs.
     
  2. Iulika0069

    Iulika0069 AV Expert

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Posts:
    181
    #silverfox99's tests were pretty concluding, what else can I add? #guiman also pointed out the reason behind this behavior!

    Try searching in files, to trigger the on-access module to scan the files..

    hmm, maybe "it will help" if we try to select several extensions (.exe, .dll, .sys, .doc etc) and display only those [paths]? should be a much more "chance" to show a relevant path..
     
  3. guiman

    guiman Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Posts:
    23
    You shouldn't look there. There are monsters inside :p
     
  4. zmechys

    zmechys Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Posts:
    773
    Location:
    usa
    Sorry, I've decided to look there and I found my On Demand scan records:
    ===============================================
    13:46:07 CContScanPlugin.cpp [AddMultiplePathsAsTask] On Demand task added: FirstFile:C:\Program Files\Folder...
    13:57:16 CContScanPlugin.cpp [OnDemandFinished] On Demand task finished e270000-213a-4c42-4e86-26114228e7a9
    13:57:16 CGzLogger.cpp [CGzLogger::LogEvent] Finished ondemand scan: scanned: 13444, skipped: 0, duration: 667219.
    13:57:16 CContScanPlugin.cpp [OnDemandFinished] On Demand task finished:e270000-213a-4c42-4e86-26114228e7a9 (reboot:0)
    13:57:16 CGzLogger.cpp [LogEvent] Finished ondemand scan: scanned: 13444, skipped: 0, duration: 667219.
    ================================================
    I COULD NOT FIND ANY RECORDS ABOUT SCANNING THE ZIP FILE FROM THE INTERNET.

    Just trust me without questioning
     
  5. Iulika0069

    Iulika0069 AV Expert

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Posts:
    181
    Was it a virus/eicar? A blocked process and so on?

    Only relevant/important info are logged (support purposes)
     
  6. zmechys

    zmechys Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Posts:
    773
    Location:
    usa
    How do I know if I did not use that very slow, right-click-scan On-Demand?
    Furthermore, you told us, it was scanned already automatically.

    How is it possible to make such a big scan-on-demand "booboo" with the best Antivirus currently?
    Also, I truly believe, that sometime later, BD Free Antivirus would've caught it, but LATER.

    I think that Somebody somewhere at the top of BitDefender is really pushing that "NEW CONCEPT" without any feedback from the users.
    It could be a risky strategy.
     
  7. Antimalware18

    Antimalware18 Registered Member

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Posts:
    417
    Hello,

    I have tried Bitdefender Free twice now and I loved it each time, light on my system and rock hard detection, the only problem is that it doesnt "play well" with Comodo firewal 6 on my x64 bit system and it caused a problem with Google chrome (my favorite browser)
    see my post here on the bitdefender forums:
    http://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=41015

    And I was unable to use Firefox with it either I was having constant freezing issues with it that would stop when I uninstalled bitdefender Free, similar to this:
    http://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=40897

    Because of these two issues I had to uninstall Bitdefender free AV as IE is not a acceptible choice as a browser to me and neither are any 3rd party (Comodo dragon. ect.)

    Any clue when these issues will be hammered out? I wish to return to BFAV as soon as possible.

    Cheers.
     
  8. guiman

    guiman Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Posts:
    23
    We are currently working on a solution. We hope it will be fixed on the next product update. I will notify you when we will release it
     
  9. leuy

    leuy Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Posts:
    4
    Hi all, to this problem, I made a repair with the installer Bitdefender and then everything was working.

    first install comodo, and then bitdefender

    sorry for my english.
     
  10. Antimalware18

    Antimalware18 Registered Member

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Posts:
    417
    Thank you guiman for the reply, I await the product update, there are a few other things I would like to give me idea on the product some things I would like to see in coming versions, but one step at a time.

    and Leuy, this issue was fixed by you doing a repair of BFAV installation? I will have to give this a try later on, I would do it now but its a hassle having to uninstall a AV then install another one with no promise of this fix working.
    But thanks for the information.
     
  11. leuy

    leuy Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Posts:
    4
    yes was fixed, my Google chrome is working again :)
     
    Last edited: Jan 10, 2013
  12. Antimalware18

    Antimalware18 Registered Member

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Posts:
    417
    Still working after a system restart? that would be my worry.
     
  13. leuy

    leuy Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Posts:
    4
    Still working.
     
  14. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,977
    For what it's worth, I have been using latest Chrome with BD Free on a new Win 7 x64 system, and no Chrome problems at all. Perhaps it has more to do with some other conflict, as the 2 get along fine for me...
     
  15. Mman79

    Mman79 Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    2,016
    Location:
    North America
    Thank you and you as well, Guiman. I think we understand now that just because there is no scanning message doesn't mean BD is ignoring it.
     
  16. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    7,842
    I have stayed away from BD Free due to the deletion of threats, however after hearing so many positive comments about BitDefender I installed MYFreeAntivirus 2013 last night (I purchased a licence a few months back but have not used the product until now) - which is essentially a rebranded BD AV 2013.

    While it certainly appears that threats will be quarantined rather than deleted, I seems that there is no option to prompt for user input when a threat is found. Or am I missing something?

    If there is no option to prompted what action to take when a threat is found, then I will uninstall MyFreeAntivirus and look for an alternative, which is a shame as this is an excellent AV. I was using Roboscan, but it seems according to comments at Wilders that the detection rates are not as good as BD despite using BD's scan engine. I do realise that it should possible to restore a qurantined file, and then set it to be ignored so that it won't be detected again, but this is not enough for me - I only wants files quarrantined when I tell my antivirus to quarantine them. Having to take actions later is not acceptable for me.
     
  17. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    7,842
    One more thing, if you want the full version of BitDefender Antivirus Plus, until the end of the month you can still get a one year license for $4.95 at Downloadcrew.
     
    Last edited: Jan 10, 2013
  18. Mman79

    Mman79 Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    2,016
    Location:
    North America
    Where are the comments about BD Free not being as good despite using the same technology? As far as I'm aware, it has everything its big brother does except control options/control over quarantine.
     
  19. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    7,842
    If you referring to your post I talking about Roboscan not having as good detection rates.
     
  20. Mman79

    Mman79 Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    2,016
    Location:
    North America
    Oops, my mistake Roger_M. Sorry about the failed reading :)
     
  21. iwod

    iwod Registered Member

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Posts:
    708
    I think that pretty much wins my vote. Once i have tested this out will help all my friends computer to move from Panda Cloud to BD Free.
     
  22. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,642
  23. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,748
    Location:
    Toronto Canada
    If your friends aren't complaining about Panda why do anything unless you have too many friends?;)
     
  24. guiman

    guiman Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Posts:
    23
    The issues happens when you have Comode Firewall together with Bitdefender Antivirus Free Edition and Chrome

    It probably works, but I wouldn't recommend it as a bullet proof solution
     
  25. leuy

    leuy Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Posts:
    4

    Why dont you recommend? there is a bullet proof solution on market?
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.