Bitdefender Antivirus Free - English GUI

Discussion in 'other anti-virus software' started by PaulBB, Dec 23, 2012.

  1. tipo

    tipo Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Posts:
    408
    Location:
    romania
  2. Mman79

    Mman79 Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    2,016
    Location:
    North America
    They've got to give the option to restore files for this thing. There's simply no counter-argument they can give to make the lack of it more sensible, especially not this "We're the experts *wink and smile*" attitude they showed.
     
  3. iwod

    iwod Registered Member

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Posts:
    708
    Do BitDefender list the file they have deleted since installing and anyway to recover those files. Just wondering.
     
  4. chinook9

    chinook9 Registered Member

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Posts:
    443
    Like many others on this thread, I have been following this since it started. I want to install BD Free, but I won't because of the inability to restore quarantined files. Its not worth the risk.

    I'm disappointed because I can't use it, and I'm disappointed because I see a company that has shot themselves in the foot.
     
  5. rinem

    rinem Registered Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Posts:
    156
    No its not true. After installing their Free AV i even tried their paid products for the first time ever and guess what i was impressed. Nevertheless im using NIS because its much lighter then BD. But i keep an eye on BD because i liked their free AV so much. So i would say mission accomplished. :thumb:
     
  6. jdd58

    jdd58 Registered Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Posts:
    541
    Location:
    Sonoran Desert
    I agree totally.

    I like the idea of making it easy to use for the masses but it needs to quarantine and not delete with the option to exclude and restore. Quite frankly, I thought it would have been added by now.
     
  7. Solarlynx

    Solarlynx Registered Member

    Joined:
    Jun 25, 2011
    Posts:
    1,994
    Me too thought that this issue will be resolved after such massive criticism. Maybe BD team want to keep this drawback as a stimulus to get the paidee?
     
  8. spywar

    spywar Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Posts:
    583
    Location:
    Paris
    Do you guys know that this is a "TEST version" according to David from Bitdefender (France) and it will be a paid version just like we have in France.
    He said that to us.
    Any confirmation ?
     
  9. Mman79

    Mman79 Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    2,016
    Location:
    North America
    BD Free is only available in certain countries as far as I was aware. But are you saying BD Free is a "test", period, as in it was never meant to stay free? If so, they're going to get even more complaints considering I don't believe this was ever labeled as such a test. Nor would it make one bit of sense. Who is going to pay for a version lacking features when they can just pay for the one that's been paid all along and have it all? I'm going to assume you're simply referring to the fact that this is only available to users in select countries, otherwise I'm very confused.
     
  10. Sher

    Sher Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Posts:
    366
    Location:
    Pakistan
    Agreed.
     
  11. Mman79

    Mman79 Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    2,016
    Location:
    North America

    That would be a rather stupid move, considering people can just move to Avast, Panda Cloud, Avira and so on, and get that ability without paying a dime.
     
  12. zapjb

    zapjb Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Posts:
    4,670
    Location:
    USA still the best. But getting worse!
    Agreed. I don't know why BD is being so obstinate & foolish.

    Put the options in settings to standby (prompt for action after scan), quarantine, & disinfect (failing that to delete).

    And make the ootb option to disinfect, failing that to delete. For the unwashed masses who think/treat their PCs like toasters. Because the way it is won't fly for the informed.
     
  13. Brandonn2010

    Brandonn2010 Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Posts:
    1,850
    It really needs to quarantine or leave it alone. What happens when BitDefender has some grand mal false-positive and deletes all its users' services.exe or something?
     
  14. Tyrizian

    Tyrizian Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Posts:
    2,822
    So far, this is working quite well, no false positives and no problems running along side other programs (Comodo Firewall). I heard some say that having another security program running along side Bitdefender Antivirus has caused some issues, in my case I have not experienced anything so far (Keeping fingers crossed).

    I do agree that a quarantine feature needs to be added, just in case there is those moments it does encounter a false positive.

    Other than a few features that need to be added, I think this provides some excellent protection.
     
  15. guiman

    guiman Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Posts:
    23
    Hi,

    Actually you can restore files from the quarantine (this method is temporarily, until an exception mechanism will be included in the product). Every quarantined file isn't moved from it's location, the AV just adds an extension to it (.gzquar) and blocks all access to it.

    If you enter safe mode you can access that file and copy it. This mechanism was designed to mitigate issues like those that happend a time ago on some x64 computers when system files were moved to another location and if you rebooted your OS the system wouldn't start anymore.
     
  16. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    with some of the suggestions mentioned here incorporated into the product, I would pay for it. But I would keep the price very competitive.
     
  17. chinook9

    chinook9 Registered Member

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Posts:
    443
    Would I be correct in assuming that after fixing the quarantined file you then must uninstall BD?
     
  18. guiman

    guiman Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Posts:
    23
    It depends. If that file is a sample or some kind of tool that you use it one time only (let's not call it a keygen :p) you could disable the shield temporarily. In other situations I can assure you we're a fast paced team that will fix that false-positive as soon as posible after it's reported.
     
  19. The Red Moon

    The Red Moon Registered Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Posts:
    4,036
    I think in that case the quarantine was not an issue but rather the false detections.

    Your method is totally impractical to the average user whom i may add this product is more aimed at,Taking the decision making away from the user and automating the process.
    The age groups of a family unit are going to vary and important security decisions are not going to be handled properly by young children etc hence the automation and agreed a restore function should be with this but in another area of the program.
     
  20. guiman

    guiman Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Posts:
    23
    I agreed with you. What I've described it's not suposed to be an "oficial solution", it's more a tweek for technical users.
     
  21. chinook9

    chinook9 Registered Member

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Posts:
    443
    OK then, depending on how the file is used, i could disable the shield temporarily and report the false positive. You can tell by my signature that I could probably live without an antivirus so I can live with that.
     
  22. Tele2k

    Tele2k Registered Member

    Joined:
    Mar 6, 2012
    Posts:
    14
    Location:
    USA
    I tried to install it but it can't find a NET file. Tried several ways to fix/ repair it but it would not complete the install. Ended up with AVG free instead...

    VW
     
  23. zip

    zip Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Posts:
    359
    Location:
    Mars
    I gave up on BD, it froze my computer bad.

    Had to go in to safe mode to "thaw" it out.:mad:

    My machine runs sweet with avast!
     
  24. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,912
    (Speedy) Gonzales
    http://www.youtube.com/watch?v=v4s2AMKPHnE
    removal tool =>


     
    Last edited: Jan 4, 2013
  25. Iulika0069

    Iulika0069 AV Expert

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Posts:
    181
    gzserv.exe - if you block net access, you'll end up not having all the [cloud] functionalities..
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.