[BETA] QuietZone new build v4.0.18014 REL4 beta1

Discussion in 'Returnil Betas' started by Coldmoon, Aug 11, 2015.

  1. Coldmoon

    Coldmoon Returnil Moderator

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Posts:
    2,981
    Location:
    USA
    Hi All,
    I am happy to announce the availability of a new build to test updates and bug fixes. To obtain a copy, please shoot us a note at support (dash) tech (at) returnil (dot) com and we will reply with the download link.

    Change LOG:

    1. Stability fixes (remote execution improvements (Enterprise), local on-protection script, pagefile encryption fix, service crash, installer, SQLite updated, database storage cleanup)

    2. Absent secure storage fix

    3. SSD optimization (Improved support of TRIM)

    4. GUI Localization updates (Polish, Swedish, Japanese)

    5. User interface (refresh disks list, "low disk space" warning, license expiration alert, text updates)

    6. Secure Browser upgrade (updated to 4.5.2, launch, strict geo IP)

    7. Licensing fixes (offline, check in driver)

    8. Windows updates notification while protected

    Thank you for your feedback and verification of issue resolution.

    Kind regards
    Mike
     
  2. Moose World

    Moose World Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2013
    Posts:
    446
    Location:
    U.S. Citizen
    Salutations, Friends!

    Will QuietZone new build work on Windows 10? X64 Bits and86 Bits O.S.?

    Kind regards,
     
  3. Coldmoon

    Coldmoon Returnil Moderator

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Posts:
    2,981
    Location:
    USA
    Hi,
    Yes, QZ is compatible with Windows XP SP2 through Windows 10.
     
  4. Moose World

    Moose World Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2013
    Posts:
    446
    Location:
    U.S. Citizen
    Salutations,

    Sent to support-tech@returnil.com Waiting on a reply?

    > Thank you! For the answer! Do you know of any problems
    at this time with the above. With Windows 10?
    > Can you use it with sandboxie and malwarebtyes? And/or
    other security software?
    > Does it slow PC down ect....?
    > Ram usage?

    Kind regards,
     
  5. Coldmoon

    Coldmoon Returnil Moderator

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Posts:
    2,981
    Location:
    USA
    Hi Moose,
    See your e-mail for the download link and please send us feedback on the software via reply to the same e-mail so we can add it to the build tracking information.

    No issues reported to date, Please be sure to read the release warnings in the release forum for some cautions regarding some PC models and multi-boot configurations.

    Yes. The only thing to keep in mind here is that QZ is disk based so you will need to check if other solutions on the system also have this capability which can result in a potential driver conflict. This is usually solutions like defragmentation, backup, and imaging but can include other programs that use disk level sandboxing (SBIE is application based so is OK).

    No, QZ is very light on resources as it does not monitor the file system and simply enforces the current state of the system when the sandbox is active. You may notice that the Provacy Browser is a bit slower than using one of the other browsers on your system, but this is to be expected due to its use of TOR with some IP filtering and specific provacy related plugins for the version of FireFox used.

    See the user's manual for the amount of RAM required per version of Windows.
     
  6. boredog

    boredog Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Posts:
    1,181
    Hello

    I have been using Quietzone for some time and have it running on 10 without noticing any issues.
    I have Malwarebytes Antimalware paid and their Antiexploit paid with no issues. Running Norton security 2015 , Adaguard all with no issues.
    You can not install any program that requires a restart while in the sand box, Also some other security software seems to not load its driver in the sand box so I just stay away from those, unless I really want it installed, then I just turn Quietzone off.

    CM, would there be any advantage for me using that last stable version to try out the new beta?

    Thanks
     
  7. Coldmoon

    Coldmoon Returnil Moderator

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Posts:
    2,981
    Location:
    USA
    If you have not encountered any issues or need a localized GUI (see change log) then you should be set and will get a notice that there is a new build once posted to the release channel.