avscan.exe trying to connect to the internet

Discussion in 'other anti-virus software' started by rOadToIS, Mar 19, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rOadToIS

    rOadToIS Registered Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Posts:
    168
    I just downloaded Avira AntiVir free 9, and ran a full scan.
    During scanning I got a D+ pop up saying avscan.exe is trying to connect to the internet.
    Is this normal?
     
  2. rOadToIS

    rOadToIS Registered Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Posts:
    168
    Anyone?
     
  3. andyman35

    andyman35 Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Posts:
    2,336
    That's normal behaviour.Although I'm not 100% sure what it's connecting for I'd guess it's either some form of in the cloud verification or checking that it's using the latest database.
     
    Last edited: Mar 20, 2009
  4. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    Avscan is part of avira, wat its connecting to or why i dont know though, ud probly get a better answer if u post this in the avira forums
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.