avscan.exe trying to connect to the internet

Discussion in 'other anti-virus software' started by rOadToIS, Mar 19, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rOadToIS

    rOadToIS Registered Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Posts:
    168
    I just downloaded Avira AntiVir free 9, and ran a full scan.
    During scanning I got a D+ pop up saying avscan.exe is trying to connect to the internet.
    Is this normal?
     
  2. rOadToIS

    rOadToIS Registered Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Posts:
    168
    Anyone?
     
  3. andyman35

    andyman35 Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Posts:
    2,336
    That's normal behaviour.Although I'm not 100% sure what it's connecting for I'd guess it's either some form of in the cloud verification or checking that it's using the latest database.
     
    Last edited: Mar 20, 2009
  4. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    Avscan is part of avira, wat its connecting to or why i dont know though, ud probly get a better answer if u post this in the avira forums
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.