Avira

Discussion in 'other anti-virus software' started by JerryM, Apr 16, 2013.

  1. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,590
    People will like a quick support on Windows 8.1.
    Do you remember the saga for Windows 8 compatibility?
    =
    Avira Internet Security 2013 ...... not follow yet!!! =
    -----------------------
     
    Last edited: Sep 26, 2013
  2. Stefan Kurtzhals

    Stefan Kurtzhals AV Expert

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Posts:
    702
    Yup, too well... :gack:
     
  3. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,590
    So, we don't want a repetition.....
    Especially all of us which we have paid versions.

    Otherwise be prepared for a large number of users requesting a refund..........
     
    Last edited: Sep 26, 2013
  4. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    Stefan,could you told us what things will come to us,?

    Just a news for every one
    2014 will release at 1st October,2013
    (According to one of the Avira Gold Partner)
     
    Last edited: Sep 26, 2013
  5. phyniks

    phyniks Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Posts:
    258
    Why doesnt Avira catch "Eicar test file" on realtimeo_O?

    How to:
    open Notepad
    type:

    X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

    Then use "save" or "save as"

    Avira doesnt get it on saving,but scanning shows it s a Eicar file

    others such as MSE and ESET catch it on realtime

    Any idea?
     
  6. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    FortiClient nailed it.:thumb:
     
  7. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    I just wait and see how many complains will got when 2014 release at 1/10/2013
    it seems release too fast,it not finish development yet,
    most bundle software inside 2014 not ready to release yet.
    the program didn't finish the comparability for 8.1 also
     
  8. Stefan Kurtzhals

    Stefan Kurtzhals AV Expert

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Posts:
    702
    The on-access scan is extension based by default, I guess you did safe the EICAR as .TXT, right?

    Try saving it as "EICAR.COM" (including ")
     
  9. phyniks

    phyniks Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Posts:
    258
    Thanks
    Yes it detects by that way
    but with "txt" others detect while Avira(and AVG) does not
     
  10. King Grub

    King Grub Registered Member

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Posts:
    818
    Avira does as well if you enable scanning of all files instead of scanning by file extensions.
     
  11. johnyjohn

    johnyjohn Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Posts:
    126
    We’ve listened: Goodbye Notifier Ads!

    By way of confirmation, the so called “Notifier” which for the Free Antivirus users pops up once a day (if you didn’t install the Avira Search Free Toolbar) to sell you something is about to disappear.

    Starting with October 1st, you will never see it again.

    For more information, please have a look here : http://techblog.avira.com/2013/09/27/weve-listened-goodbye-notifier-ads/en/
     
    Last edited: Sep 27, 2013
  12. JoeBlack40

    JoeBlack40 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    1,579
    Location:
    Romania
    Re: We’ve listened: Goodbye Notifier Ads!

    Your link is "Apologies, but the page you requested could not be found. Perhaps searching will help.".....
     
  13. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,590
    Re: We’ve listened: Goodbye Notifier Ads!


    =
    For more information, please have a look here :
    h**p://techblog.avira.com/2013/09/27/weve-listened-goodbye-notifier-ads/en/

    -------------------------------
    *We display smaller ones! lol
     
    Last edited: Sep 27, 2013
  14. johnyjohn

    johnyjohn Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Posts:
    126
    Link updated, thanks
     
  15. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    5,278
    Location:
    Milan and Seoul
    I've re-installed Avira with all its real time protections as I need a quick way to assess infections in third party USB flash drives (it is done virtualized so that any strange behaviour can be monitored, just in case).

    Well, I'm pleased to report that system impact is even less than Windows Defender, it is quite amazing how light it is. Then I was about to install the latest version of Sandboxie beta, when Avira paused the installation asking permission to analyse the package, presumably cloud analyses for about 5 seconds, after which the installation resumed automatically.

    The only problem that I've encountered is WMI, sometimes (it happened twice) Action Centre/Security within Windows 8 reports no presence of any AV or AS for a while, I have no idea what might cause this alert, but then it doesn't persist for long.

    I usually revert to on demand status after my busy period ends, but I think this time I will keep Avira full installation permanently as I really feel there is no performance impact.
     
  16. guest

    guest Guest

    I got the same impression. But Avira felt heavy when it comes to updating.
     
  17. marcuskng

    marcuskng AV Expert

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Posts:
    74
    A team has been working on a new virus database files + update mechanism, integration is underway for the internal SDKs but will take a bit to be released for the mainline products, as (you may agree) updater and engine are pretty critical components, and there's a lot to take into account.

    It will drastically improve initialization time, reduce average download sizes etc.
     
  18. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,590
    Avira Antivirus Premium Suite 2014 (v14) released today.

    http://i.imgur.com/4K9bwZO.png

    GUI: Only the name changed, from "Avira Antivirus Premium" to "Avira Antivirus Suite"..... :(
     
    Last edited: Oct 1, 2013
  19. luckyboy

    luckyboy Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Posts:
    49
    Location:
    България
    thanks for the info
     
  20. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,590
    Avira Free Antivirus (2014) (v14) released today.

    GUI: Same as v13.

    -------------------------------------
    Avira Free & Suite:
    If v14 installed on top of v13 and someone needs the new "Firewall" module (control the Windows Firewall through Avira GUI) or wants to enable/disable any module :
    =
    -------------
    From Help file:
     
    Last edited: Oct 1, 2013
  21. SnowFlakes

    SnowFlakes Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Posts:
    194
    I do not find an Upgrade Now option in Avira ??
     
  22. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    5,278
    Location:
    Milan and Seoul
    Avira has just produced a massive update (195 files!?) with reboot.
     
  23. siketa

    siketa Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Posts:
    2,718
    Location:
    Gaia
    So, does Avira Free have APC and on-access options configuration or not?
     
  24. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,590
  25. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,590
    =
    Not yet =
    ---------------------
    ..............
     
    Last edited: Oct 1, 2013
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.