Avira

Discussion in 'other anti-virus software' started by JerryM, Apr 16, 2013.

  1. popescu

    popescu Registered Member

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Posts:
    76
    Location:
    Canada
    Too bad, so sad... but I will continue to do so, if required.
     
    Last edited: Sep 7, 2018
  2. Circe

    Circe Registered Member

    Joined:
    May 10, 2011
    Posts:
    144
    Location:
    Cheshire, England
    No offence but I feel Anon has given you an answer to your "issue". Sorry if my very short reply was taken in the wrong way, my apologies.
     
  3. Tinstaafl

    Tinstaafl Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Posts:
    764
    Location:
    USA
    Avira's forum is a joke. As a paid subscriber I can say that it is totally useless. Members of the Avira team check in here at Wilders more frequently than in their own forum.

    In my experience, it is mostly free version users who cannot access email support requests that post in the company forum.
     
  4. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    4,850
    AVIRA.PNG AVIRA2.PNG This has been happening for a while: whether Avira automatically updates or I trigger a manual update, the program interface remains stuck on "Updating... 0% installed" or "Updating...100% installed". The GUI recovers its standard appearance with a reboot. I wonder whether others experience the same problem. Hopefully somebody from Avira will look into it... I will try to uninstall and re-install, and see what happens... Running Avira Pro here.
     
  5. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    4,850
    I've uninstalled and reinstalled Avira Pro without any change, the GUI remains stuck on updating as above...Only a reboot seems to set things back to normal...
     
  6. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,961
    a) They are informed re the above mentioned bug since Sept 7.
    b) Since then, 9 days passed and as you can see, they don't care, they don't give a damn about it. Just they said: "You might be the first one to experience that - could you please raise a bug report?"

    My reply was that I will not make any report (they are already informed about it, the bug is reproduceable and they have to fix it).
     
    Last edited: Sep 16, 2018
  7. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,961
    a) Same here (in 4 PC's).
    b) The bug is in new UI only. Open and check the old UI (avcenter.exe), it's ok there.
    Sometimes the following works: With both UI (old/new) open, trigger an update via the old UI.
    See the new one, if bug remains, repeat the update (via old UI) again and again.
     
    Last edited: Sep 16, 2018
  8. popescu

    popescu Registered Member

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Posts:
    76
    Location:
    Canada

    If you are not satisfied with Avira, there is no reason to continue the complaints here.
     
  9. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,961
    Maybe you are not understand what it was written here, so I have to explain to you that my 2 posts was not complaints but answers to Osaban questions. You get it now?
     
  10. marcuskng

    marcuskng AV Expert

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Posts:
    73
    It's purely a visual issue, the updates were completed correctly (as can be seen in the activity log). Team has already worked on it, i can confirm a planned release date on monday morning. You were not the first to report it, I raised the issue myself on 5th of September. Please be aware that the team cannot personally follow up with every person, especially when multiple levels/teams within the org are involved, esp. if you refuse raising a ticket and thus we cannot track you through the org.
     
  11. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,961
    I didn't said that I was the first person who report it.
    I said that Avira is aware about it, at least since Sept 7=
    The confused customers who faced the bug 10 days now and have no idea what's is going on,
    they deserve an answer or not?
    All the millions of users have to raise a ticket in order to get that information?
    The blog and the rest channels are used only to advertise how good the Avira is?
     
  12. marcuskng

    marcuskng AV Expert

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Posts:
    73
    Like any other vendor we monitor the severity and frequency of such issues and pick the communication channels accordingly, including KB articles etc. if the frequency is high.
     
  13. marcuskng

    marcuskng AV Expert

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Posts:
    73
    I merely stated you were not the first, I assume you somehow misread that as an attack which certainly was not my intention.
     
  14. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    4,850
    @ anon
    Thank you for being always alert about Avira's issues.
    @ marcuskng
    It is good to know it is only a visual issue and somebody is working on it, thanks. As for my peace of mind I had put Avira through the Eicar test and it had reacted as expected therefore I did not think the effectiveness of the program had been affected.
     
  15. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,961
    ok, noted.
    And yes, your assumption was right.
    -------------
    :thumb:
     
  16. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,961
    Current Local Time in Tettnang, Baden-Württemberg, Germany = 15:44:06
    Nothing yet...……..
     
  17. Fly

    Fly Registered Member

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Posts:
    2,201
    I used to like Avira. I used the suite till about 2013-2014.

    Out of curiousity I took at look at the current products. Antivirus pro, internet security suite, prime. prime is really expensive and it 'manages your firewall' whatever that may mean.
    I recall the Avira suite having a firewall, but then it had to be removed for some reason ? Possibly the reason why I switched, since I like outbound access control.

    It's a bit confusing, honestly. The product has changed a lot ? The suite has many features, some seem risky (auto updating software), even an optimizer in prime.

    Well, I guess it works but it is very different compared to 5 years ago ?
     
  18. davisd

    davisd Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2016
    Posts:
    19
    Location:
    Latvia
    Protection wise, only bald claims of next-gen technology implementation and machine learning, they keep adding unnecessary features, but can't finish UI for more than a year. Marketing > Security.
     
  19. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,961
    Current Local Time in Tettnang, Baden-Württemberg, Germany = Tuesday 16:13
    Nothing yet...
     

    Attached Files:

  20. m0unds

    m0unds Registered Member

    Joined:
    Nov 12, 2015
    Posts:
    200
    *planned* release date. doesn't mean it was guaranteed to come out Monday.
     
  21. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,961
    Correct, I'm counting the time between the "planned" release date and "actual" release date.
    The discrepancy will be some hours? Days? Weeks?
    If it's the latest, I don't need the confirmation from a Vice President as even myself I can "confirm" a planned release...… :rolleyes:
     
    Last edited: Sep 18, 2018
  22. marcuskng

    marcuskng AV Expert

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Posts:
    73
    Misunderstanding here, i can confirm a release date on monday did not mean it was planned to be released on monday but that I can talk to the team about it on monday.

    Release is still a bit off but we have a fix candidate in the pipe. There are however higher prio things that need to go out first.
     
  23. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,961
    o_O …. noted.
    -----------
    Redstone 5
     
    Last edited: Sep 19, 2018
  24. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    4,850
    I'm pleased to report that the update bug has been rectified, it is now working properly, thanks!
    Edit: it worked properly once. on a subsequent update attempt it got stuck again...
    Edit again: Now when starting or rebooting the umbrella is often folded even though the UI signals no problem, anyway the problem persists, when it first worked it must have been a fluke...
     
    Last edited: Sep 23, 2018
  25. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,961
    19 days and counting. The bug is still there, is really beginning to get on my nerves ......
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.