Avira

Discussion in 'other anti-virus software' started by JerryM, Apr 16, 2013.

  1. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    seems the bug affecting large downloads is back with the current beta. for the past week or so i have had them failing again but saying they were complete same as last time avira had this bug, now i see the same issue and when i disable real time and web shield they finish perfectly fine.
     
  2. Cmhelper

    Cmhelper Registered Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Posts:
    155
    Location:
    Tettnang
    It stays for the selected time frame and feedback is taken into consideration whether there will be another advertisement like that.
     
  3. Cmhelper

    Cmhelper Registered Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Posts:
    155
    Location:
    Tettnang
    I know from the beta team that they are analyzing that issue, please provide more informations about e.g. the steps for reproducing within the beta center. Thank you, this will help a lot!
     
  4. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    ill try to get logs tonight im just not with that computer right now. i dont have avira installed on any i have with me at the moment. there is no specific way to reproduce it. its random. for example i can try to download a large .rar and it ends early (thinks its finished but really it did not) then i can start the very same download again and it will either finish correctly or fail again rinse and repeat. there is no specific file that causes this or results. it works then it doesnt work again very random. do i cant give exact url's because they may work fine on the first try or the 3rd try no way to know ahead of time. i can assure you its as a result of avira because once turned off (real time and web i did not try each separate but i will asap) i have zero issues for as long as i leave it disabled. once turned back on its random again.
     
  5. Cmhelper

    Cmhelper Registered Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Posts:
    155
    Location:
    Tettnang
    Hi zfactor,
    Seems that the issue happens under certain conditions only. Maybe we can see some hints within the webguard logfile.
    Just an idea, do you have any network / security filters installed, maybe as WFP drivers?
     
  6. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,854
  7. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    i have not had this happen in the past few days but i am keeping an eye on it. i did just get the new beta update today so ill try a whole bunch of large downloads and keep you posted, it is very sporadic when it happens. when it does i get nearly all downloads that are of a decent size fail but then it seems to somehow stop being an issue for a while.
     
  8. LocoSec

    LocoSec Registered Member

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Posts:
    106
    Location:
    Germany
    Hey! Thank thanks for this hint. We've informed our APL and they will take care about that.

    Arthur
     
  9. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    had this issue again last night. had 4 downloads working and each was about 800mb - 1gb in data from my office and all but one failed somewhere in the middle. i restarted the failed ones and still had 2 fail again. turned off web filter and they all finished fine after that. they were .rar packed files that were of documents from my office (invoices, receipts, cust info etc i was backing up). did not see it in a while so thought all was good but only until last night.
     
  10. LocoSec

    LocoSec Registered Member

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Posts:
    106
    Location:
    Germany
    Hey... Please take a look into Avira's webguard.log and see if there are any error messages within this time period.
     
  11. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    will do....
     
  12. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,854
  13. LocoSec

    LocoSec Registered Member

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Posts:
    106
    Location:
    Germany
    Hi anon... We're sorry but it seems to take so time. Don't be worry, we're working on it.

    Arthur
     
  14. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,854
    @ LocoSec,
    Thank you for the clarification.
     
  15. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,751
    Location:
    Toronto Canada
    Finally updated to 14.0.7.342. I was beginning to feel like an orphan.
     
  16. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,854
    Twelve days and counting, just to restore the webpage!
    It's ridiculous Arthur.
    Ridiculous.......
     
  17. LocoSec

    LocoSec Registered Member

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Posts:
    106
    Location:
    Germany
    anon... I just can say that the responsible department is working on it. As soon as they fix it I'll let you known.

    Arthur
     
  18. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    no errors at all the only things that even say warning is when i had to disable the web shield to complete my downloads but nothing that says error or looks out of the ordinary and a single detection from a download nothing else.
     
  19. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    wow im getting closer and closer to leaving avira every day now from the email i got today i see team viewer will be integrated into the oe launchero_O imo more junk we dont need and another bad move.
     
  20. LocoSec

    LocoSec Registered Member

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Posts:
    106
    Location:
    Germany
    Yes we're going to integrate Teamviewer into our OE Launcher. Sure an expert like you won't need such an integration but a lot of non-expert users cannot deal with another installation of another tool. So they can get help through this way without the need of looking for a suitable tool.
     
  21. Firecat

    Firecat Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2005
    Posts:
    8,230
    Location:
    The land of no identity :D
    It seems a little odd. If a Free user needs help, forums are here already. What's the use of TeamViewer? Premium support is only for paid users anyway.
     
  22. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    it just a return function since Online Essentials Introduce what we call pilot
    before that it was using LogmeIn
    it quite easy for me to management my friends computer (because I always need to help them)
    no need for me to always get a call,and let them to told me id,pw blar blar blar...
     
  23. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    im hoping as someone told me from avira there will be a version we can install without the launcher....
     
  24. LocoSec

    LocoSec Registered Member

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Posts:
    106
    Location:
    Germany
    As soon as there is a "simplified" version I'll let you known!

    Arthur
     
  25. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    lol i just want the basics, all the major shields with none of the extra bloat....
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.