Avira Version 10, when?

Discussion in 'other anti-virus software' started by trjam, Nov 16, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ed_H

    Ed_H Registered Member

    Joined:
    Nov 10, 2004
    Posts:
    662
    Location:
    Chicago, IL
    Looks like Avira has been working on malware removal as well. :thumb:

     
  2. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    i got the beta update email as well :thumb:
     
  3. rickadkins

    rickadkins Registered Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Posts:
    14
    Location:
    Omaha, NE
    I also received the beta registration confirmation.
     
  4. Narxis

    Narxis Registered Member

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Posts:
    477
    Screenshots?
     
  5. Timo Schmidt

    Timo Schmidt Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Posts:
    28
    Will the HIPS be available in the 64 bit Versions as well when 2010 is released?
     
  6. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    whats 2010? they dont use a yearly naming scheme, lets not start... or at least i hope not, hate when vendors start releasing new version every year even if ther isnt any point to it.
     
  7. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    this is where it may get interesting. the beta for the proactive modulke never made it to 64 bit. I dont see how they can include in a new version of the suite and it not work with 64 bit. Yes I can, it is unfortunatly becoming the norm for half operational suites to be created.:doubt:
     
  8. rolarocka

    rolarocka Guest

    New GUI? Any screens?
     
  9. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,772
    Does not appear to be available for download yet.
     
  10. Technic

    Technic Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Posts:
    430
    Yup. Not yet. :p
     
  11. Narxis

    Narxis Registered Member

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Posts:
    477
    My friend said we can download it from beta page now!
     
  12. Technic

    Technic Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Posts:
    430
    Well, almost. :) Servers are overloaded. :argh:
     
  13. Fajo

    Fajo Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    1,814
    Anyone manages to get this let us know if they changed the GUI (Screenshots if you can). I'm kind of curious and would be a welcome change after the last 2 years of looking at the same thing.
     
  14. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    13,742
    Location:
    Canada
    is this for the free version or paid?thanks
     
  15. icr

    icr Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Posts:
    1,589
    Location:
    Mumbai
    Still waiting for the approval don't know on what basis they choose the beta testers :doubt:
    Actually I am quite knew to avira I haven't used much but only trailed and nor I am in their forum.:doubt:
     
  16. Fajo

    Fajo Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    1,814
    Rofl they reskined the current GUI. Meh whatever as long as it still performs as good as the current version.
     
  17. Narxis

    Narxis Registered Member

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Posts:
    477
    The Secure Start is much slower but overall Avira is still very light on system resources. Uses around 100MB RAM, at full scan the CPU goes up to 50% but nothing bad. Has some bugs but hey it's beta.;)
     
  18. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,772

    100 meg is light? The two other suites on my PCs use between 5-20 meg. Maybe you are talking CPU?
     
  19. Narxis

    Narxis Registered Member

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Posts:
    477
    Sorry, forgot to mention 100MB when scanning the system.
     

    Attached Files:

  20. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,772
    I am installing now. One of the windows has all the options in German. Anyone else get that during the install?
     
  21. rolarocka

    rolarocka Guest

    Interesting that they dont need new fancy GUIs everytime a new version is released.

    :thumb:
     
  22. acr1965

    acr1965 Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2006
    Posts:
    4,995
    What's the avshadow.exe?

    And does Avira give something in return for beta testing (like free premium license)?
     
  23. Fajo

    Fajo Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    1,814
    Who knows mostly its random sometimes they do sometimes they don't. Frankly if you like the product enough support it by buying a license but never expect something for nothing.
     
  24. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    6,444
    Location:
    USA
    Beta testing is not nothing. As long as you are providing feedback that is. ;)
     
  25. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    typically, with open betas u dont get anything really... closed betas on the other hand sometimes give rewards.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.