Avira and CIS

Discussion in 'other anti-malware software' started by blacknight, Jan 30, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. blacknight

    blacknight Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    2,433
    Location:
    Europe
    Sorry, probably there is already some post about this, but I can't find it. Does Avira run together CIS totally enabled, or I have to disable Comodo av ?
     
  2. gery

    gery Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    1,785
    Yuo must disable one of the Av .It is with every other Av running a realtime scanner.
     
  3. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    im running the exact setup as u are saying, Avira + CIS(AV NOT INSTALLED, i chose to not install it at all just to be safe, not just disable it)
     
  4. renegade08

    renegade08 Registered Member

    Joined:
    Aug 26, 2008
    Posts:
    431
    Can some tell whether is having problems with download speeds with Avira, compared to other AV's.

    When i run some other AV's i.e. e.g i have download speeds of 300 or 320 KB/sec, while using Avira previously(1 or 1,5 month ago) my download speed dropped for 33%, to around 220-230 KB/sec and now dropped to 180 KB/sec. which i find a great difference.

    And is this related with combination of AV with other security software such as in this case Comodo?
     
  5. emperordarius

    emperordarius Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Posts:
    1,218
    Location:
    Who cares
    It's the Http scanner. It doesn't actually slowdown anything, the download speed looks slower, but the download ends sooner.
     
  6. Max Zorin

    Max Zorin Former Poster

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Posts:
    103
    Hi. I have never noticed any slowing of DL speed with Avira (premium).

    I imagine any slowing will be due to another application - firewall possibly.

    MZ
     
  7. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    Both will run togther but disable real time Comodo AV to avoid conflicts n slow downs.
     
  8. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    LOL ive noticed that, a fill is like 50% or 75% done then all of a sudden the download finishes, never really stopped to think about it till u mentioned it
     
  9. renegade08

    renegade08 Registered Member

    Joined:
    Aug 26, 2008
    Posts:
    431
    Interesting.
    I will have to check this again with Avira Premium, although i have some doubts.

    Thanks emperordarius.
     
  10. IceCube1010

    IceCube1010 Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Posts:
    963
    Location:
    Earth
    This is actually a great combo. I was using Avira Free and CPF with D+ for over a year and never had any problems. Now, I'm using CIS exclusively without Avira.

    Ice
     
  11. 3xist

    3xist Guest

    Rule of thumb: NEVER use 2 AV's at the same time. The AV in CIS is architectured to work with the Firewall & Defense+, hence running an AV beside it would cause conflicts as well.

    Cheers,
    Josh
     
Thread Status:
Not open for further replies.