AVG False positive trojan small aoq

Discussion in 'other anti-virus software' started by jlo, Oct 5, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jlo

    jlo Registered Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Posts:
    475
    Location:
    UK
    Hi,

    Anyone else having problems running AVG free version 8 with ThreatFire and getting a trojan small Aoq message from AVG. The file does not seem to exist. As soon as Threatfire is uninstalled the problem goes away.

    Problem is there are numerous postings at the AVG forum http://freeforum.avg.com/read.php?4,150286,backpage=2,sv= but no way of contacting support directly. If anyone is running the paid version of AVG and having this problem could they point the tech dept to there forum thread please?

    Many Thanks

    Jlo
     
  2. Jim43

    Jim43 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Posts:
    1
    Hi! I've researched this quite a bit.

    It is definitely a false positive. It happens with several Spyware type programs and others. No one has been able to find it with any other program.

    When I uninstalled ThreatFire, the problem went away.

    FYI, I've sent a letter to AVG, since they don't provide any obvious support. I told them it's appearing on many forums and it's not helping their reputation.

    Hopefully, they'll come out with a new update that fixes it. And also a public statement that it's their fault.

    Jim
     
  3. jlo

    jlo Registered Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Posts:
    475
    Location:
    UK
    Hi,

    Looks like they are fixing it. The below if taken from the AVG forum http://freeforum.avg.com/read.php?4,150286,backpage=2,sv=

    I have not reinstalled Threatfire yet to see if problem returns. May have a go at it tomorrow.

    Cheers

    Jlo

    Official status:

    False positive, due to very similar, misused version of the hook driver. The legal version used in SD and similar, will be removed from detection in the next update.
     
  4. gery

    gery Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    1,785
    I installed it today and it froze my laptop totally. Uninstalled it with Revo and fine again. AVG paid and TF have issues?
     
  5. jlo

    jlo Registered Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Posts:
    475
    Location:
    UK
    I reinstalled ThreatFire and my compter froze as well. Uninstalled (in safe mode) and all ok.

    Hope this conflict gets sorted out.

    Best wishes

    James
     
  6. gery

    gery Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    1,785
    So i am not the only one with the issue
     
  7. gery

    gery Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    1,785
    is the issue fixed or do we have to wait?
     
  8. hex_614

    hex_614 Registered Member

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Posts:
    155
    Location:
    Manila, Philippines
    yes avg 8.0 and tf 3.5 have issue even before. so i suggest use avg 8.0 + norton antibot
     
  9. gery

    gery Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    1,785
    Is Norton Antiboot free
     
  10. lordpake

    lordpake Registered Member

    Joined:
    Aug 7, 2004
    Posts:
    563
    Location:
    Helsinki ~ European Union
    No. It is commercial software with a trial period. 14 days if not mistaken.
     
  11. gery

    gery Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    1,785
    thanks i checked it was 15. Not a big deal.There is not much left then.
    AVG is giving me a hard time knowing it eats up to almost 60M of mem in my laptop.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.