Avast Internet Security beta 1

Discussion in 'other anti-virus software' started by Brocke, Nov 27, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,190
    Location:
    USA,IA
    Just to let everyone intertested the first beta of Avast Internet Security has start.



    http://forum.avast.com/index.php?topic=51331.0
     
  2. Fajo

    Fajo Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    1,812
  3. icr

    icr Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Posts:
    1,588
    Location:
    Mumbai
    Downloaded and installed everything working perfect and also light on my system.
     
  4. NAMOR

    NAMOR Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    1,526
    Location:
    Arkham Asylum
    anyone get a chance to try it on WIN7 64bit?
     
  5. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,190
    Location:
    USA,IA

    im assuming that it already is when Avast 5 free already is and they used that as a template for the internet security

    so i would say it is.
     
  6. s4u

    s4u Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Posts:
    441
    Just installed the Suite and it is running fine
     
  7. NAMOR

    NAMOR Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    1,526
    Location:
    Arkham Asylum

    True but they did add a sandbox and firewall drivers to this install, which could account for stability issues on some machines (not saying that there are any).
     
  8. icr

    icr Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Posts:
    1,588
    Location:
    Mumbai
    Hi All,
    Don't know if this is bug :
    Under Firewall Settings---> Expert Settings
    Policies--Preferences
    If I tick on Show notifications about newly created "allow" rule it still remains unticked even after hitting OK button.o_O
    Anybody facing this kind of problems
     
  9. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,190
    Location:
    USA,IA

    some firewall componets are not fully working yet.
     
  10. icr

    icr Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Posts:
    1,588
    Location:
    Mumbai
    How to manually configure the rules of applications connecting to the net ??
     
  11. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
    Sandbox for x64 :)
    Hope its fully functional ( unlike Kaspersky SafeRun) in x64 .... I'd buy it in a heartbeat ....
     
  12. NAMOR

    NAMOR Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    1,526
    Location:
    Arkham Asylum
    Here is an image I took when running Opera under "Process Virtualization" on WIN7 x64. As you can see it places a red border around the browser. However, I am having issues when I maximize the browser window, some of the Opera GUI disappears, like the minimize, maximize, and close buttons. Seeing similar issue on IE8

    Avast2.JPG
     
  13. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,960
    Location:
    Boston, MA
    Today is my birthday. I demand a RC of Avast internet security! Either that or a RC of Avast 5 free.
     
  14. Saraceno

    Saraceno Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Posts:
    2,404
    Looks good. This will definitely add value to the paid version. :thumb:
     
  15. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
    Thank You, Namor.
    Its beta so kinda expect it to be rough around the edges. But still a functional sandbox for x64 is something others have yet to achieve.
    So kudos to Alwil :thumb: :thumb:
    And of course to NAMOR :thumb: :thumb:
     
  16. Fajo

    Fajo Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    1,812
    The main reason why is because until recently 64bit Had such a small share of the market, it would of been insane to devote resources over the 32bit to it. But now with 90% of all PC's shipping with Windows 7 64bit installed this will change, A welcome change IMO. :cool:
     
  17. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
    Well then it is lack of foresight from other vendors then. Its not like they couldn't see the x64 wave coming !!
    As the famous line from Fast and Furious goes, "It don't matter if you win by a mile or an inch. Winning is Winning".
    So unless someone trumps AIS before its release, kudos to Alwil.
     
  18. Fajo

    Fajo Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    1,812
    Agreed, Tho I would not say lack of foresight. Alot of company's just rather put the money where the customers were at the time. Why develop something that's going to eat your resources and give you almost no payback in return. Time is money and in today's economy you got to becareful where you put it.

    But again I'm thrilled to see people developing the 64bit side, It's been along time coming and I'm glad its here.
     
  19. NAMOR

    NAMOR Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    1,526
    Location:
    Arkham Asylum

    Well I just tested the sandbox with Eicar and Opera. By default there are certain locations that the sandbox will let you save file too, C:\Users\Michael\Downloads for example. However, this option can be changed by the user (see link for image 1). Sorry I was having issues attaching one of the images so I had to upload it to imageshack.

    Now if I try to save the eicar test file to D:\World of Warcraft the file stays with in the sandbox and appears to get deleted when I close Opera. While it doesn't have as many options as sandboxie it does seem to work on a 64 bit OS

    Image 1
     

    Attached Files:

  20. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,190
    Location:
    USA,IA
    there has been an refresh just now

    now at 5.0.254 but there is no change log yet.

    this is for IS and AV free
     
  21. NAMOR

    NAMOR Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    1,526
    Location:
    Arkham Asylum

    Thanks for the update.

    On a side note it appears that the files that get stored in the sandbox are located in the following folder, "C:\## aswSnx private storage". The strange thing is that it wasn't visible until I uninstalled Avast IS, even with hide protected OS files unchecked.
     
  22. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    thats because its not an OS file... its an Avast file and is probly hidden by Avast then. so it makes sense that u culdnt see it till Avast was uninstalled (eg. Avast cant hide it anymore...)
     
  23. icr

    icr Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Posts:
    1,588
    Location:
    Mumbai
    What is Avast! doing can anyone explain ?
    What actually it is downloading ?
     

    Attached Files:

  24. icr

    icr Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Posts:
    1,588
    Location:
    Mumbai
    Another Bug FF cannot be run virtualized.
     
  25. NAMOR

    NAMOR Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    1,526
    Location:
    Arkham Asylum

    You right, it's not an OS file, it's a folder (just teasing). I wonder if the Alwil team will make it so users can access the contents of the folder through the GUI.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.