AVAST Final build 6.0.1203

Discussion in 'other anti-virus software' started by PnP, Jul 4, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. PnP

    PnP Registered Member

    Joined:
    Jun 12, 2003
    Posts:
    194
    Location:
    Italy
    This is the changelog..


    Here's the list of most important changes:
    - improved compatibility with Windows Vista SP0/SP1 (activation issues)
    - attempt to solve the "Windows Media Player using a red skin" problem
    - Firewall: solved the compatibility problem with uTorrent
    - improved load time of WebRep IE plugin
    - fixed a bug in Google Chrome WebRep plugin causing excessive CPU usage
    - improvements in the silent installer
    - improved the CommunityIQ sample submission process
    - improved detection/removal of the most stubborn rootkits (TDL family)
    - various stability and compatibility improvements in the sandbox module
    - added new CreditAlert feature (US customers only)
    - added Thai and Serbian language packs

    download from original link of avast or trough program update..

    cheers
     
  2. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,516
    Finally here. Updating right now.
     
  3. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,134
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    danke'!!
    and got it
     
  4. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    Thanks for the heads up!:D
     
  5. Kernelwars

    Kernelwars Registered Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Posts:
    2,155
    Location:
    TX
    added new CreditAlert feature-- whats next avast? home loan and student loan? :D :D
     
  6. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    2,825
    Thanks for the heads up. Just installed on one machine. Three more to go.
     
  7. DBone

    DBone Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    1,041
    Location:
    SoCal USA
    All good here. I updated through the UI from the last stable build. Running smooth.
     
  8. xandros

    xandros Registered Member

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Posts:
    411
    thanx
    and nice job avast company
    avast excellent
     
  9. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    yes Avast only continues to improve. This may be the best product I have ever used.:thumb:
     
  10. Mongol

    Mongol Registered Member

    Joined:
    Jul 24, 2004
    Posts:
    1,581
    Location:
    Houston, TX
    But a few days ago it was Panda...:blink:
     
    Last edited: Jul 6, 2011
  11. Nevis

    Nevis Registered Member

    Joined:
    Aug 28, 2010
    Posts:
    786
    Location:
    255.255.255.255
    thx for the update .
    good work by Avast :thumb:
     
  12. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,149
    did u notice great news, some bugs are still not fixed

    by the way did you try to run jp16 power tool 2009 or 2011 ?
    i did using process hacker , avast freeze for some seconds and cpu is @100%
     
  13. ExtremeGamerBR

    ExtremeGamerBR Registered Member

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    1,115
    Thanks for update!
     
  14. robinb

    robinb Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    456
    Location:
    NJ
    is this credit alert only in the Pro version?
    robin
     
  15. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    no it a separate thing, u have to actually register for it, and if i remember correctly it costs money.
     
  16. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,196
    Location:
    Surrey, England.
  17. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,516
    Another site blocked by Norton DNS as Advertising. Good thing there are proxies though.

    I wonder how well it compares to Rapport, SafeOnline, and the like. Anyone see it uncheckable during custom install?
     
  18. Kid Shamrock

    Kid Shamrock Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Posts:
    207
    CreditAlert refers you to a site where you can sign up for the service. If you click on Settings in the upper right corner of the UI and then click on Maintenance, there is a CreditAlert Settings section. Untick the box that says enable displaying the alerts and you won't be bothered by it.
     
  19. Baserk

    Baserk Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Posts:
    1,317
    Location:
    AmstelodamUM
    Improved..., solved..., fixed..., stuff you want to read in a change log.
    But 'attempt'? As in; 'Well, we tried but ...'
    No Avast bashing, mind you. Top notch prog imho, just weird to put such a line in a changelog.o_O
     
  20. vlk

    vlk AV Expert

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Posts:
    618
    You won't, of course, be "bothered" anyways, unless you sign up for the CreditAlert service. I.e. the settings are only relevant if you have already signed up.

    Hehe yeah, you're absolutely right. In this specific case, we were never really able to simulate the problem. We identified one things that could have potentially be responsible for the problem, but since the problem was not reproducible, we had no way to verify that it was really solved.

    Sort of like shooting in the dark, unfortunately.

    Thanks
    Vlk
     
  21. Baserk

    Baserk Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Posts:
    1,317
    Location:
    AmstelodamUM
    ^^OK, thanks for explaining, Vlk.
     
  22. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,770
    Location:
    Texas
    One off topic post removed.
     
  23. nord1

    nord1 Registered Member

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Posts:
    116
    Kid Shamrock,

    Was too lazy to find that setting myself, but am glad to say goodbye to it. I can do creditalert stuff elsewhere, just not in my anti-virus program.

    Tks.
     
  24. Kirk Reynolds

    Kirk Reynolds Registered Member

    Joined:
    May 8, 2011
    Posts:
    224
    Avast firewall doesn't support IPv6? According to a couple of posters in this thread [ http://forum.avast.com/index.php?action=printpage;topic=79821.0 ], the Avast firewall can be run along side the Windows firewall. I don't know if Avast has actually stated that it is designed this way and that they support this or not, but I would rather not use both at the same time.

    I'm not sure how exploitable one's system is if your running a firewall that only supports IPv4 with IPv6 enabled, as it is enabled by default in Vista and 7. If you're behind a router, then I suppose the router would have to support IPv6 for it to be exploitable, but I'm not sure. I've read that MS recommends [ http://technet.microsoft.com/en-us/library/2009.07.cableguy.aspx ] not to disable IPv6, that some applications and services depend on it, but this seems more applicable to servers and large networks, and less concerning single pc end users or a home network, although "HomeGroup" uses IPv6.
     
    Last edited: Jul 7, 2011
  25. xandros

    xandros Registered Member

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Posts:
    411
    avast free still light and great detection i love it
    thanx
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.