Avast Auto-Sandbox and (SBIE or BZ Pro)

Discussion in 'other anti-virus software' started by IceCube1010, Feb 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. IceCube1010

    IceCube1010 Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Posts:
    963
    Location:
    Earth
    Hi

    Not sure if I'm posting in the correct area but if a process gets auto-sandboxed via Avast and your using SBIE or BZ Pro along side it, would this mess anything up with the process?

    thanks
    Ice
     
  2. Sportscubs1272

    Sportscubs1272 Registered Member

    Joined:
    Apr 9, 2007
    Posts:
    340
    I had stability issues while running Firefox and IE sandboxed (Sandboxie) with Avast! Internet Security. Both browsers would stall and I would had to use the terminate all programs function to end the session. Opera 11 seems to work better with Sandboxie/Avast at the moment.

    I pretty much start the Avast Sandbox if I want to browse with Firefox on my laptop computer. I have been told it functions just like Sandboxie. I hope in my case that is true!
     
  3. wideglide36

    wideglide36 Registered Member

    Joined:
    Oct 3, 2004
    Posts:
    207
    Location:
    Central PA
    I would appreciate some more info as well concerning running Sandboxie and AIS together.

    Would it be better to run the free version of Avast with Sandboxie?

    That's my setup now.

    I'd like to upgrade to the paid version of Avast but I don't really want to give up Sandboxie unless I'm convinced the sandbox on Avast is as good as Sandboxies.

    Thanks
     
  4. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    1,732
    Avast is just a sandbox - Sandboxie and BZ are toolchests... rich featured.

    SB has some important features - BZ has its nice features.

    Actually SB is under power development - bug fixing, more compatibility.
    If SB fails, BZ (pro=free) can do - i dont know if avast can reach that.

    there is another thread here concerning that matter...

    PS i am an avast free user - there is no reason for me to upgrade,
    i dont miss anything. ► http://www.avast.com/free-antivirus-download
     
  5. albsat

    albsat Registered Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Posts:
    40
    I am in the same boat. I don't think that there is any review of Avast sandbox feature yet...
     
  6. wideglide36

    wideglide36 Registered Member

    Joined:
    Oct 3, 2004
    Posts:
    207
    Location:
    Central PA
    I'll probably do as Brummelchen mentioned.

    Avast free and Sandboxie have been working great together for me.

    Why fix what isn't broken?

    I would hate to even think of removing Sandboxie.

    It would be like booting out an old friend. :)
     
  7. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    1,732
    forgot - i can tell you that sandboxie and avast can co-exist (win7 32/64bit)
    yesterday i turn avast box off - it sux.

    /ot
    i am not sure if avast produces it but i had several popups from
    torchsoft malware defender from processes to this one:
    [Lokaler Host : 111 (sunrpc)] -> [0.114.0.80 : 103]
    and
    COM-Schnittstelle {472083B0-C522-11CF-8763-00608CC02F24} avast [\Avast5\ashShell.dll]

    creating a rule didnt help, comes again and again - till i stopped the avast box.
     
  8. Dwarden

    Dwarden Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2003
    Posts:
    176
    Location:
    Czech Republic
    but afaik
    ashShell.dll is related to the feature where via windows explorer you start scan of file/folder

    so probably some issue with the ruleset
     
  9. cauefw

    cauefw Registered Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Posts:
    13
    Hey buddy!

    So, that means, AVAST! Internet Security 6 and Sandboxie can co-exist?!

    Cool! I've placed a msg in their forums, but didn't got any answer yet!

    Really interested in acquiring a license, my current AV (NOD32) is expiring and I'm looking for a more complete solution, not just the AV!

    I'm currently running NOD32 AV + Comodo Firewall + Sandboxie, and I really wish to keep Sandboxie in my setup! Right now, it's my only concearn to go or no go with AIS 6!

    Saw the reviews and got some feedback from members of Wilders, and I'm really interested in going for it!

    Anyway, if they can co-exist (AIS 6 and Sandboxie) I'm cool! :D

    Cheers buddy!

    Operating System: Windows 7 Professional x64
    Real Time: NOD32 AV + Comodo Firewall + Sandboxie (free)
    On Demand: MBAM (free) + Hitman Pro + HiJackThis
     
    Last edited: Feb 27, 2011
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.