Avast 5 RELEASED

Discussion in 'other anti-virus software' started by Fajo, Jan 19, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. thanatos_theos

    thanatos_theos Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2007
    Posts:
    581
    Any way to reset the entered Free version license? In 4.8 you can enter a new license whenever. vlk? TIA.
     
  2. icr

    icr Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Posts:
    1,589
    Location:
    Mumbai

    Yeah even I agree nice combination of orange and black color:)

    actually they have actually changed their main color like the yellow for norton and green for kaspersky.............
     
  3. VikingStorm

    VikingStorm Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Posts:
    387
    Weird, I just noticed that Firefox keeps spiking to 100% CPU every 10 or so seconds. Turned out it was the Behavior Shield causing the spike, no more spike after disabling it. Anybody else see this?
     
  4. progress

    progress Guest

    That seems to be the first 'action' of the behaviour shield world-wide :D
     
  5. arjunned

    arjunned Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Posts:
    191
    Does the Behaviour Block for the 64 bit version work? or are they still working on it?
     
  6. harshitha

    harshitha Registered Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Posts:
    1
    Hi,
    I have downloaded Avast 5, i have logged on to the system in USer option with administrator access, still i m getting an error as shown..How can I solve this
    06.02.2010 22:42:05 general: Started: 06.02.2010, 22:42:05
    06.02.2010 22:42:05 general: Running setup_ais-18c (396)
    06.02.2010 22:42:05 system: Operating system: WindowsXP ver 5.1, build 2600, sp 2.0 [Service Pack 2]
    06.02.2010 22:42:05 system: Memory: 55% load. Phys:86868/196080K free, Page:699916/871492K free, Virt:2069004/2097024K free
    06.02.2010 22:42:05 system: Computer WinName: INTEL
    06.02.2010 22:42:05 system: Windows Net User: INTEL\USER
    06.02.2010 22:42:05 general: Cmdline: /sfx /sfxstorage "C:\DOCUME~1\USER\LOCALS~1\Temp\_av_sfx.tm~a02632" /srcpath "C:\DOCUME~1\USER\Desktop" /sfxname "setup_av_free"
    06.02.2010 22:42:05 general: DldSrc set to sfx
    06.02.2010 22:42:05 general: Old version: ffffffff (-1)
    06.02.2010 22:42:05 registry: Deleted registry: Software\Alwil Software\Avast\5.0\UpdateReady
    06.02.2010 22:42:05 general: Install check: SetupVersion does NOT exist
    06.02.2010 22:42:05 general: SGW32AIS::CheckIfInstalled set m_bAlreadyInstalled to 0
    06.02.2010 22:42:05 registry: ERROR!:Cannot access registry HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\avastTestService, error code: 0x000003FB
    06.02.2010 22:42:05 general: Err:Not enough user rights to continue.
     
  7. TheIgster

    TheIgster Registered Member

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Posts:
    719
    Location:
    Canada
  8. Rednose!

    Rednose! Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Posts:
    82
    Location:
    Netherlands
  9. disinter1

    disinter1 Guest

    - an attempt to solve the compatibility issue with MBAM Pro


    YES!!:D
     
  10. Ibrad

    Ibrad Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Posts:
    1,970
    Out of all the antivirus company's I think Avast! is the fastest at releasing new builds that fix bugs.
     
  11. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    Attempt?:blink:
     
  12. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,695
    Location:
    USA
    Thanks, Rednose! It's almost time for me to migrate from v4.8. I tend towards the overly cautious, I suppose. I think I'll install over top, like you did, Red. Did you also go from 4.8 to 5.0 over top, or just from one new 5.0 build to another?

    I'm pretty excited about the way avast! handles their business with releases and bug repairs. Once I see it is running smoothly, I think it will be time for me to become a paying customer. :thumb:
     
  13. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,695
    Location:
    USA
    I'd say he is acknowledging that this repair may not be the one that fixes it completely for everyone.
    Sounds like a realist to me. :)
     
  14. Rednose!

    Rednose! Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Posts:
    82
    Location:
    Netherlands
    To be honnest this is the first time I tried to install over the top. Personaly I would do an install from scratch when upgrading from 4.8 :)

    Greetz, Red.
     
  15. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    installed this and now it says my lic key is invalid for this version?? i have a legit paid key. is this due to it being a pre release??
     
  16. larryb52

    larryb52 Registered Member

    Joined:
    Feb 16, 2006
    Posts:
    1,131

    there attention to detail & the customer made me a believer...
     
  17. captainron

    captainron Registered Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Posts:
    77
    I cleaned out my brothers machine with an Avast 5 boot time scan today. Full scans with AVG 9, MBAM, and A-Squared free all missed it, all 3 scans actually came up 100% clean. I thought I'd set up with the new Avast 5 because I prefer Avast and MSE for free AV programs. Decided to run a boot time scan with Avast for the heck of it and surprisingly it found a trojan dropper the others had missed, it was called Win32:VB-OKI. I'm a big believer in the boot time scan feature.
     
  18. arjunned

    arjunned Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Posts:
    191
    New version, 5.0.418 released. Just got it via auto-update.
     
  19. TheMozart

    TheMozart Former Poster

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Posts:
    1,486
    How heavy is it on resources?

    Slow down your PC a lot?

    I click to download the free ENGLISH version, and it says:

    We're sorry, but the page you requested could not be found.
     
    Last edited: Feb 11, 2010
  20. Mongol

    Mongol Registered Member

    Joined:
    Jul 24, 2004
    Posts:
    1,581
    Location:
    Houston, TX
    I have been trialing it the last few days and find it very light. Almost as light as Avira and with a very nice GUI...:D
     
  21. Rednose!

    Rednose! Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Posts:
    82
    Location:
    Netherlands
  22. TheMozart

    TheMozart Former Poster

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Posts:
    1,486
    Ok, your commments are enough. Installing now :)
     
  23. starter15

    starter15 Registered Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Posts:
    57
    does the pro version offer significantly better protection? its mostly getting viruses through web browsing that im worried about.
     
  24. TheMozart

    TheMozart Former Poster

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Posts:
    1,486
    Running the latest free avast. Looks good, and yeah, seems light.

    But what is avast's detection rate like, and how does it compare with the leading AV's suck as Kaspersky, Norton etc which have a very high detection rate?
     
  25. sded

    sded Registered Member

    Joined:
    Jun 4, 2004
    Posts:
    512
    Location:
    San Diego CA
    The Pro version of Avast! adds a script blocker, as in the version 4 upgrade, but the major new feature is a virtualization capability (sandbox) available from the context menu or by selection in advance.
     

    Attached Files:

    • virt.jpg
      virt.jpg
      File size:
      20.6 KB
      Views:
      1,648
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.