Avast! 4.8 released

Discussion in 'other anti-virus software' started by Malcontent, Mar 29, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. octogen

    octogen Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2002
    Posts:
    213
    You would find Avast working and updating just as well in a limited user account.

    Excellent job, Alwil! Avast is a brilliant piece of software. :thumb:
     
  2. 337

    337 Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Posts:
    232
    Location:
    Georgia, USA
    Bump, anyone?
     
  3. zopzop

    zopzop Registered Member

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Posts:
    642

    woot! thanks octogen, i'll wait a week or so then test install it on my desktop and my brother's laptop.
     
  4. vlk

    vlk AV Expert

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Posts:
    621
    A strange question.

    All avast features are fully Vista compatible since November 2006 (both 32-bit and 64-bit).
     
  5. Jadda

    Jadda Registered Member

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Posts:
    429
    I to think Avast need a fresh new interface. The current one are ugly as hell, and hard to navigate in.

    When are version 5 sheduled to be released then? This year, or next year?
     
  6. rookieman

    rookieman Registered Member

    Joined:
    Mar 26, 2006
    Posts:
    411
    I just installed it on my son's computer.The user face is a little different I agree.Seems to be running well and i'm sure i'll get used to it.This is the first time I ever used it.
     
  7. XANA

    XANA Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2008
    Posts:
    4
    I also like the interface (the current one, the default).

    Is there any way to make it so you (I) don't have to run as administator in XP SP3?
     
  8. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,159
    Location:
    UK / Pakistan
    I totally agree!
     
  9. rookieman

    rookieman Registered Member

    Joined:
    Mar 26, 2006
    Posts:
    411
    Would I be able to run this with Comodo?i have Comodo installed and it's running well,or am i better off deleting it?:(
     
  10. JasSolo

    JasSolo Registered Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Posts:
    414
    Location:
    Denmark
    Do you mean Comodo AV or firewall?


    Cheers
     
  11. HyperFlow

    HyperFlow Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Posts:
    115
    sure can they work great together. no problems here and been using it for a time and with the 4.8 I have had no problems. The Comodo FW + Avast AV that is
     
  12. rookieman

    rookieman Registered Member

    Joined:
    Mar 26, 2006
    Posts:
    411
    I'm sorry I never explained myself very well!I was looking to run Comodo Firewall with Avast Pro.Do you see any problems with this??Thanks.;)
     
  13. JasSolo

    JasSolo Registered Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Posts:
    414
    Location:
    Denmark
    As HyperFlow just statet, there should be no problems with that combination. But try it out, see how it'll work on your rig.:)


    Cheers
     
  14. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    i can't find self protection in Avast 4.8? where is it?
     
  15. Tarq57

    Tarq57 Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2006
    Posts:
    966
    Location:
    Wellington NZ
    For one example, try closing the AV using taskmanager.
     
  16. HyperFlow

    HyperFlow Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Posts:
    115
    look in setting than trouble shooting.
     
  17. SystemJunkie

    SystemJunkie Resident Conspiracy Theorist

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Posts:
    1,500
    Location:
    Germany
    Hey rookie I run Comodo Pro Firewall + Memory Firewall + Ghost Security + Avast 4.8 inkl. all monitors!
    :D And guess what...:D :D :D :D Seamless with ease... no problems, system works fine!:cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:
     
  18. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,224
    Location:
    Pennsylvania.
    Update went fine. Avast auto updated. Did a boot scan with it and I have no rootkits. :) Glad to see that. I love how this has a rootkit scanner. I was trying to figure out which one to get and I found out the new version of Avast has one. :)
     
  19. Wordward

    Wordward Former Poster

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Posts:
    707
    I'm not sure if I'm the only one confused about this but here goes. I know Avast now has been Certified as a true antispyware program as far as for On Demand detection. However, I can't seem to get a definite answer as to whether or not it's RealTime spyware detection has been improved. I know it has had some RealTime antispyware capabilities in past versions. Thanks.
     
  20. Code_Blue

    Code_Blue Registered Member

    Joined:
    May 2, 2007
    Posts:
    23
    Thanks for the feedback. I'm using the latest and greatest of both and still can not get the Sandboxie control center to load properly. I uninstalled and reinstalled Sandboxie but no resolution. I'll try doing the same with Avast! as well unless someone has a better idea.

    I like Sandboxie a lot but the Avast, Threatfire, PC Tools FW combo has been great for me and I prefer not to mess with it unless absolutely necessary.
     
  21. Shelty

    Shelty Registered Member

    Joined:
    Oct 28, 2007
    Posts:
    41
    I decided to try Avast 4.8 and it has been running so good that I had to buy it. No problems with Online Armor.
     
  22. Diver

    Diver Registered Member

    Joined:
    Feb 6, 2005
    Posts:
    1,444
    Location:
    Deep Underwater
    Has anyone noticed that Avast creates a shared folder on Vista? Its in an area that can only be seen if "view hidden folders" is enabled. It makes a large portion of the c:\users directory shared.
     
  23. Wordward

    Wordward Former Poster

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Posts:
    707
    Just wondered what size MB Avast is in other people's Add or Remove Programs?
    My new install of 4.8 is 71.30MB, but my wife's who I did a Program Update from 4.7 to 4.8 is only around 43MB. I had installed hers and now mine both as Custom Installs and only installed the Web, Standard and Network Shields along with Instant Message, and without extra Languages. Just curious about this. Thanks.
     
  24. Dieselman

    Dieselman Registered Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Posts:
    795
    Mine is 64.16MB but what dies it matter.
     
  25. JerryM

    JerryM Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    4,304
    It is great that the upgrade is done through the Program Update, and does not require 4.7 to be uninstalled and then install 4.8. I admit that is one of my gripes with KIS/KAV.

    Avast is a user friendly AV, and is one that has never caused issues with either of my computers. Alwil has done a great job it appears. It is getting crowded at the top now with Avast and AVG. Of course the Home version of Avast is as good as the paid version for most of us.

    Best,
    Jerry
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.