Automatic adjustment of process priority by ProcessGuard?

Discussion in 'ProcessGuard' started by polle, Dec 11, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. polle

    polle Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2003
    Posts:
    24
    Hi,

    I'm wondering, if it might be possible to implement a function in ProcessGuard to automatically set the priority of a process.
    I have a Chessprogram which uses all of my CPU unless I manually reduce its priority to low. It would be nice if PG could do this for me.

    Thanks :)
     
  2. gottadoit

    gottadoit Security Expert

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Posts:
    601
    Location:
    Australia
    Polle,
    That isn't really a security related function so you might be better off looking at another program to accomplish this

    One that I know of (and use myself) is Process Tamer by Mouser from Donation Coder it also has a forum to discuss new features and it is donation ware and can be quite useful for situations like that

    Another one is Process Lasso which has a free version and a paid for version
     
  3. pasito

    pasito Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Posts:
    22
    There is also a command line option if i'm not mistaken. Brb as I search google :)

    edit: whops got carried away with some stuff, will check now ;)
     
    Last edited: Dec 11, 2005
  4. Gavin - DiamondCS

    Gavin - DiamondCS Former DCS Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    2,080
    Location:
    Perth, Western Australia
    Perhaps a later version will offer some useful capabilities like this as side effects.. especially if there is a commandline. Process Tamer looks useful though.

    Priority could also be part of other features added in a later version. There are uses, suspension termination and priority could become a subset of features. Big features need a lot of work, but why add one little feature when you can add more wide powerful features which enable tens of smaller ones ? :)
     
  5. pasito

    pasito Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Posts:
    22
    Yer..

    I stumbled upon this reg tweak a while ago that adds a right click context menu when you right click on an executable file and you can launch the program with any cpu priority you specify.

    Example (put in a shortcut): cmd.exe "C:\program.exe" -realtime or something....

    Can't find it anymore.
     
Thread Status:
Not open for further replies.