AutoComplete keeps enabling itself

Discussion in 'adware, spyware & hijack cleaning' started by simpleton, Nov 13, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. simpleton

    simpleton Registered Member

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Posts:
    25
    Location:
    Canada
    I am not sure if my problem is related to spyware or not but I figured it was best to find out for sure.

    The problem I am experiencing is AutoComplete is automatically enabling itself even though I keep disabling it. It doesn't re-enable right away - sometimes it can take up to a week before it is re-enabled. I am completely puzzled as to why this is happening and would appreciate any input offered.

    I have run Spybot Search & Destroy as well as Ad-aware and neither program finds anything that is spyware. S & D did find four DSO Eploit entries and two Windows Media Player entries but I declined to fix these until I can find out more about them. I don't believe any of these six entries are related to the peculiar behaviour of AutoComplete turning itself back on again and again but of course I could be wrong.

    Here is a copy of my HijackThis log:

    Logfile of HijackThis v1.97.6
    Scan saved at 5:12:55 PM, on 13/11/2003
    Platform: Windows XP SP1 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

    Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
    C:\Program Files\Norton Internet Security\NISUM.EXE
    C:\Program Files\Norton Internet Security\ccPxySvc.exe
    C:\Program Files\Roxio\GoBack\GBPoll.exe
    C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
    C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
    C:\Program Files\Belkin Bulldog Plus\upsd.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe
    C:\PROGRA~1\NSClean\BOClean\BOClean.exe
    C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe
    C:\Program Files\IE New Window Maximizer\iemaximizer.exe
    C:\WINDOWS\System32\devldr32.exe
    C:\PROGRA~1\NSClean\BOClean\BOCSEC.EXE
    C:\Program Files\Roxio\GoBack\GBTray.exe
    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Works Shared\wkcalrem.exe
    C:\Program Files\Slipstream Web Accelerator\slipaccel.exe
    C:\Program Files\Belkin Bulldog Plus\MUPS.exe
    C:\Documents and Settings\Michael\Start Menu\Programs\Startup\ietsr.exe
    C:\Documents and Settings\Michael\Desktop\HijackThis.exe

    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.ca/
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = http=127.0.0.1:5500
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = 127.0.0.1:5500;
    O2 - BHO: (no name) - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O2 - BHO: (no name) - {4115122B-85FF-4DD3-9515-F075BEDE5EB5} - C:\Program Files\Slipstream Web Accelerator\PBHelper.dll
    O2 - BHO: NAV Helper - {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
    O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
    O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
    O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
    O4 - HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [ccRegVfy] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccRegVfy.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [BOCleanautostart] C:\PROGRA~1\NSClean\BOClean\BOClean.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
    O4 - HKCU\..\Run: [IE New Window Maximizer] C:\Program Files\IE New Window Maximizer\iemaximizer.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe /backgroun
    O4 - Startup: ietsr.exe
    O4 - Global Startup: GoBack.lnk = C:\Program Files\Roxio\GoBack\GBTray.exe
    O4 - Global Startup: Microsoft Works Calendar Reminders.lnk = ?
    O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE
    O4 - Global Startup: SlipStream Web Accelerator.lnk = C:\Program Files\Slipstream Web Accelerator\slipaccel.exe
    O4 - Global Startup: MUPS.lnk = C:\Program Files\Belkin Bulldog Plus\MUPS.exe
    O8 - Extra context menu item: &ieSpell Options - res://C:\Program Files\ieSpell\iespell.dll/SPELLOPTION.HTM
    O8 - Extra context menu item: Check &Spelling - res://C:\Program Files\ieSpell\iespell.dll/SPELLCHECK.HTM
    O8 - Extra context menu item: Show All Original Images - res://C:\Program Files\Slipstream Web Accelerator\slipaccel.exe/250
    O8 - Extra context menu item: Show Original Image - res://C:\Program Files\Slipstream Web Accelerator\slipaccel.exe/227
    O9 - Extra button: ieSpell (HKLM)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: ieSpell (HKLM)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: ieSpell Options (HKLM)

    Any help would be greatly appreciated!
     
  2. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,330
    Location:
    Netherlands
    Hi simpleton,

    I can find no malware in your log.
    Had a quick look for problems with AutoComplete and I could find a lot of people that could not get it to work or were unable to clear some entries, but sofar no-one where it re-enabled itself.

    Regards,

    Pieter
     
  3. simpleton

    simpleton Registered Member

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Posts:
    25
    Location:
    Canada
    Hi Pieter,

    Thank you so much for looking at my log as well as looking into the AutoComplete issue in terms of the experiences of other people with it.

    I am thankful you found no malware but at the same time frustrated as to what is causing this. Perhaps it is just something I will have to live with. At least in all other respects, my computer is working fine.

    Thanks again for sharing both your time and knowledge with me. Much appreciated. :)
     
  4. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,330
    Location:
    Netherlands
    Hi simpleton,

    I'd rather have found a solution for you, but maybe someone else will come along with one. :)

    Regards,

    Pieter
     
  5. simpleton

    simpleton Registered Member

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Posts:
    25
    Location:
    Canada
    I appreciate your effort Pieter. :)

    I will keep my eye on this thread with the hope that, as you say, someone else may have a possible solution for me.
     
  6. Detox

    Detox Retired Moderator

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    8,507
    Location:
    Texas, USA
    Hm I've got a couple thoughts...

    My auto-update has been known to re-enable itself, but only when I had used Windows Update, that I can recall. Other than that, I know the computers at my University's computer labs always pop up asking if you would like to enable auto-complete now... So maybe it's possible that someone else using your system periodically has enabled it? Weak stuff, but that's all I've come up with today... And I must say I don't recall my own PC ever popping the "enable auto-complete" thing so...
     
  7. simpleton

    simpleton Registered Member

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Posts:
    25
    Location:
    Canada
    Thanks very much for the reply Detox.

    I am the only one who uses this computer and I disabled AutoComplete from day one. It seemed fine until about a month after I installed XP (clean install) then I started noticing that AutoComplete was being turned on somehow. Every time I disable it...it re-enables itself again, sometimes in a couple of days, sometimes within a week but eventually I end up disabling it again.

    I have a firewall and nothing unusual is trying to obtain Internet access so maybe this is just some sort of bug that only shows up in certain configurations?

    Thanks again for taking a shot at this problem. I very much appreciate all the feedback I can get. :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.